Thursday, February 19, 2009

Rugby hazard

This morning I've been busy in the sick bay as the physiotherapist came to check on the B boys rugby team...and on top of that I have others who needed my attention too. Sorry Ummi and Nora unable to YM with you guys this morning.


I think rugby is the most rough game where the boys got tackled ,fell and attack by opponents team.You should see the injuries they sustained abrasions every where and some even end up with broken bones.Today 3 of them have shoulder injury and 1 of them Jonathan even had a dislocation of his left shoulder.One with right wrist injury and another foot injury.






Johsua Griffiths getting his massage ......



and here's another Joshuo and this time its Joshuo Dhalberg turn .... ni satu bising sekali tak tahan sakit bila di picit ..... hehehehe



The team physiotherapist Ms Lynn Teoh giving them physio and checking on their injuries ..... can you imagine the howls they made in my room ...
Tomorrow they have a big match so they have to be in tip top condition since 2 will be out of action due to injuries....and I have to prepare their medical kit.




Our C boys was champion last year these are the under 14 yrs old .....





Thats my dinner tonite managed to dish up mee kuah with balance of the mee .... slurpppppppp and burppppppp....... hahahaha




till my next entry............

26 comments:

cikMilah said...

Rugby memang rugged kak :)

On Doubt: Rambut manusia
pun dah tak sama hitam sekarang kak.. inikan pulak hati manusia.
Relax..

Kak Elle said...

cikmilah...

mmg ganas rugby game ni...patah tulang:)

Mmg adat mulut manusia ni susah nak tutup kan?

zany said...

anak saya nampak je lasak tapi tak berani masuk rugby, yang best tu kawan2nya ketot2 je, itulah hero dalam rugby, senang menyelit.

mee akak tu nampak sedap je, dengan bawang goreng lagi, kalau kat rumah ni, tak jalan, nak yang pedas aje.

Kak Elle said...

zany....

saya tak makan pedas...suka soupy2 punya.

MA and Brood said...

Sedap tengok mee kuah tu - boleh share resipi? Saya suka makan yang ber-soup2 ni..


Pasal previous entry...*sigh*

Neeza Shahril said...

tengok muka Joshua tu dapat rasa betapa peritnya sakit dia kena massage.. hehe.. neeza pulak yang terasa sakitnya..

kak Elle.. mengancamnya mee kuah tu.. nak sikit boleh? ;)

Queen Of The House said...

Ouch, mesti tersangat-sangat sakit!! Kena attack, tackle, jatuh tunggang-langgang. They say football (soccer) is a gentleman's game played by beasts, rugby is a bestial game played by gentlemen, and (American) football a bestial game played by beasts. Hehehe.

aNIe said...

Kak...anak anie si Munir dulu pun main rugby...naik seram fikirkan cara permainan tu...tapi dah jiwa dia jiwa sukan...kalau dihalang pun dia nak main jugak...

zino said...

aduhhhhh.... sakit tu terpeleot agaknya..

mamasita said...

K.E.?
You punya mee ada banyak udang and crabsticks? Tak bolehlah..banyak kolestrol! no no no! hehe

Kak Elle said...

MA..

Recipe mee kuah senang je..

bawang putih di tumbuk,tumis dgn sedikit minyak,masukkan udang bila udang dah kemerahan masukkan air,fish cake and white pepper,garamn secukup rasa dan bila mendidih add sayur,crab stick and last mee kuning.

never have doubts on others:)

Kak Elle said...

neeza...

mmg bolih rasa sakit nya tapi Lynn is so good that the boys kata after she treated them from 9 now they feel 2-3 the pain.

nak banyak mee tu pun bolih mai lah.

Kak Elle said...

qoth...

betul tu beast vs gentlemen...hehehe

Kak Elle said...

anie...

kalau dah boys tu mmg kena main lah lasak2 punya games kan?

Kak Elle said...

zino...

apa tak asyik kena rembat dgn opp team mereka kata budak2 team lain tu besar2 mcm 18 yrs old:)

Kak Elle said...

mamasita...

lagi banyak benda2 tu lagi uummmppphhh!!...hahaha

Norabella said...

Sesungguhnya....mmg sedap mee sup Kak Elle. I tak faham sukan rugby ni..

Kak Elle said...

nora...

lain kali kita jumpoa bolih hidangkan lagi:)

NJ@goboklama said...

suker tengok udang tuuuuu.....yummieehh! :p

Kak Elle said...

qisst...

suka tengok aje ke...hahaha

tulipurple said...

teringat masa time college dulu,suka tgk the ruggers...haha..macho n lasak..kui kui(jgn kandaku baca ni udah..hehe)

Kak Elle said...

tulip...

oh itu kerja nya ye tengok org main rugby...hahaha

Ummi365 said...

hello sis...ermm busy ya? mesti bising kan your room with the kids. nama pun budak2kan.

tapikan i tak boleh tahan bila bising..mungkin sebab dah tua kot hehehe

Kak Elle said...

ummi...
smlm busy hari ni pun bad injury..dah bilang recess time gi lah makan ..budak2 main soccer dah tu nak dive for the ball ..bola tak dapat shoulder terkeluar soket...satu kerja dah tu meraung dlm sick bay....

Ummi365 said...

urghhh.. dislocated? wow sakit tu.. ermm rugby kan kasar.. main rembat and rebut je and dive lagi.. i can feel the pain..

Kak Elle said...

ummi...

his mom just called to inform me they saw the cbhinese physician and managed to pull it back...but nerves and muscles also involved..