Thursday, February 19, 2009

Doubts

I just wonder why are human beings never satisfied with what others has or get.... they even doubts whether the parcels I have been getting is real!!!! or is it I put them up myself!!!
Why should there be jealousy thinking and doubts?



So you doubt that I am making up stories? ok for your info most of the senders do not want me to disclose incase there will be jealousy - how is it I get and they don't?



Infact I am thankful that I have friends who always think of me in the positive way rather than being negative .... hello you there I am not crazy yet to put a posting like that ... what I received so far are real...... and from real people too.So to whom it may concern if you are reading this entry ... hope your doubts are answered.


And for your info I received this parcel yesterday ..... its an early birthday present from maklang.

Thank you maklang for the lovely bag and material.

26 comments:

sya said...

Kak Elle orang yg bercakap tu memang gile dan otak ada skru hilang. Bukan setakat ur parcel pun dipertikaikan even hal I went to singapore pun and where I stay pun dipertikaikan.. which tak ada kena mengena langsung dengan dia

Siapa dia utk persoalkan dan menganggap sumenya negatif.. i hate such two-faced person.

Perangai tak sepadan ngan diri dan umur..hish

Kak Elle said...

sya....

tu lah I was shocked to hear that too...akak masih waras and tak sekolot ingatan.

Sebetul nya orang2 macam ni kan dlm golongan CEMBURU category....mencari pasal tak tentu pasal.

Queen Of The House said...

Wow, ada orang macam tu? I hope you dobn't feel too badly, Kak Elle. Ignore je ....

simah said...

am feeling 10000000 percent guilty for not knowing that u were sick... so sorry akak!! lama dah tak blog hop...

from the entries... it seems that u were and never alone... surrounded by the love ones n cyber friends...

i know i will forget this n i dunno whether i will be able to bloh hop on that day.. as i rarely remember birthdays......
so...
*HAPPY BIRTHDAY? in advancE!!!

semoga akak panjang umur dan murah rezeki...!!

love
simah,hall,hatice n baddin..

Kak Elle said...

qoth....

I mmg ignore it tapi buat juga n3 supaya kalau dia baca biar tau yg saya tau apa di cakap kat org2.

Ummi365 said...

kak elle, i hope you are ok down there. Dont get upset with this. You are still not 100% wellkan.

You have got nice people around you, especially the children. Give them love when you can.

Kak Elle said...

simah...

dah sihat dah tak payah feel guilty ... hehe

thank u for the advance birthday wishes too.

Kak Elle said...

ummi...

no sweat abt this small thing there are other bigger things to think of:)

only this kind people who has nothing better to do will do stupid things.

aNIe said...

Kak...tu semua adalah nada-nada sumbang mereka yang dengki atau irihati dengan akak...apa ke hal akak nak beli & upload kat entry kemudian tulis orang ni bagi ke orang tu bagi...takde keje lain ke?

Eiii...anie dengar pun sakit hatilah...aper dia ingat dlm dunia ni semua orang serupa dia ke? Sebab bagi anie...orang yang rasa orang lain buat camtu sebab dia yang buat...betul tak kak?

Takpelah kak...at least kita tau...saper dia...

oldtown~Smell the Roses said...

Nampaknya depa sungguh tak puas hati sbb depa tak dpt apa yg Kak Elle dpt. Anyway, you got lovely gift! Happy Besday in advance!

Kak Elle said...

Anie...

tu lah bila dengar dia berkata mcm tu mmg ler geram..sebagai org dewasa nak cakap mcm tu mmg tak masuk dek akal kan?

as long orang yg memberi nampak saya hargai pemberian mereka masuk dlm blog dgn ucapan terima kasih cukup pada akak...org lain tak payah lah nak masuk campur.

Kak Elle said...

nani...

ntah lah dia igat akak ni budak2 agak nya.

Neeza Shahril said...

kak elle.. ada manusia ni tak habis2 dengki dengan orang.. apa yang kita cakap dia kata tak betul... ada saja doubtnya.. pelik kan..
have a life la.. apa lah kamu disana tu..
cari lah ketenangan untuk diri sendiri daripada dok mengata orang...

be calm ye kak elle.. orang cam tu memang tak senang hidup dia..

Kak Elle said...

neeza...

orang macam ni agak suka jaga tepi kain orang kan?

tulipurple said...

kenapa begitu sekali perangai org itew...org mcm dia tu bkan sekadar jg tepi kain,dlm kain pun dia nak tau.....yg nyata dia jeles.
tak per kak elle...what comes around,goes around.
Dia Maha Mengetahui lagi Maha Menyayangi.

Kak Elle said...

tulip...

biarkan lah dia nak jaga tepi kain orang...betul what goes round will come around.

Kak Teh said...

Kak elle, in your condition, walaupun dah sembuh, dont worry yourself about things like this. Lagi sakit dada nanti. Take care.

Kak Elle said...

kak teh...

don't worry I am ok cuma bila dengar berita mcm ni geram di buat nya.

Ezza Aziz said...

kak elle,

peduli lah kak apa orang nak cakap...orang tu ada penyakit agak nya...senang senang kan hati akak dan dengar lag rod stewart ke atau lagu frank sinatra my tu...biar lega otak dan dada...

Cantik beg hadiah malang tu....bila birthday akak?

Kak Elle said...

ezza...

mmg nak pekak kan telinga tapi sebelum ingin nak bagi sekata dua jugak.

birthday next week.

zany said...

kak elle,
ada juga orang macam tu, macam tak bersekolah je, kesiannnnnnnnnn.

bila orang dalam kegembiraan, terima rezeki melimpah, kita doakan lebih baik lagi kerana kita pun akan lebih dimurahkan rezeki, bukannya cebik.

Kak Elle said...

zany...

dunia ni penuh dgn ragam manusia kan?

nurazzah8 said...

Salam, dont worry Kak Elle... ignore jek.. dia orang jealous sebab tak dapat parcel dan lovely gifts macam Kak Elle...

hehehe...okay...just wait..I pun ada surprise for you! jeng...jeng....jeng...

Happy Birthday In Advance...bila ye? Azzah nih memang tak ingat birthday orang... anak sendiri yang lapan orang tuh pun kadang2 lupa!!!
hehehe....

Yeen Hashim said...

Elle, diaorang jealous. Eh by the way, what's yr home address...hehehe manalah tahu my cupcakes boleh sampai Singapore...

Kak Elle said...

azzah...

cemburu tu lah penyakit depa...hahaha

Kak Elle said...

yeen...

nak hantar cupcakes????nak nak nak...hahaha

i sms u later ok re address