Wednesday, February 11, 2009

My dinner partner

At last we made it .... we have been planning to meet up since I came back from states but we just couldn't find the time as we both had been busy.Last week we wanted to meet then my sis was here and everynight we practically went out so tonite we finally made it.







Here they are Nora and Bella .......









I managed to dish up mee kuah .... how do I find the time to cook? well the minutes I got home at 6.45pm I start to defrost the prawns etc .... get the prawns broth boiling while I start to pound the garlics and chop-chop the veges,tomatoes and fish cake....ole 45 minutes later all done and by the time my guests arrived at 7.30pm the mee was all ready to be eaten.


We chatted whilst eating and we chat about the most top of the town topic thats going on now from A-Z ..... and especially on friendships .... fyi we don't gossip.


Once we are done with our dinner I serve the guests dessert which is ..........















Ice creammmmmmmmmmmmmm ...... slurpppppppp ...... oh so yummyyyyyyyyy.




Then I gave Nora the gifts I bought for her new niece from the states and even managed to knit a pair of booties for her last minute. Also ofcourse some goodies for Nora from states ... if you want to know you have to ask her...... hehehe




We could have time for tea if not for Bella as she wants to go to MacD .... usual lah kids bila nak keluar aje MacD ... So Nora has to leave as our friend dah muncunggggggg.....hehehe




I ask Nora last week when she went to JB to get me novels since it is in RM$$$ and she bought for me 3 novels and it is .............






Thank you Nora I didn't expect it to be an early birthday present at all I wanted to pay for them....rezeki jangan di tolak kan? ... hahaha



22 comments:

zino said...

tiga buku tu berapa hari nak habis tu ... tentu dah banyak koleksi kan..

Kak Elle said...

zino...

kalau duduk sorang2 dlm my room kat sekolah tiada gangguan anak2 ooish cepat habis tu....hehehe

Kak Ezza said...

ooo peminat novel cinta yer,,saya pun ada banyak koleksi...tapi novel jauh dari Aisya Sofea tu best gak..mula mula baca saya namgis gak...

Kak Elle,
I tgk you ni suka melayan tetamu...semuga di murah kan rezeki dan di limpah kan kesihatan yang baik selalu....Aminnnn

Norabella said...

Thank you kak for the lovely dinner and gifts.

I am sorry Bella buat hal..muncung jer...if I know I beli dulu McD. Bila dah dapat McD jer...sengeh jer..ceh..budak ni!

Tie said...

Alamak...

Setiap kali masuk blog kak elle ni mesti lapar laa...hu hu.......

AZWA said...

Seronoknya dapat jumpa kenkawan kan..dijamu pulak dengan mee kuah yang nampak very yummylicious ittewww...

sambil baca novel makan ice cream...slurrrppp...boleh tak hengat donia dibuatnya hehehe

Ummi365 said...

ohhh.. ada teman malam tadi, taklah sunyikan. ermmm mee sup tu nampak sedap. yummy yummy..

Kak Elle said...

kak ezza...

semenjak 3-4 tahun ni baru berjinak dgn novels melayu skg dah melekat...hehehe

Saya tunggu Ezza mai singapore:)

Kak Elle said...

nora...

Thank you for b'day present juag...
hahaha lain kali kena buat mcm tu beli macD dulu biar Bella senyum...hahaha

Hari ni pakai gift tu ke?

Kak Elle said...

Tie...

lain kali kita makan sama ye?..hehe

Kak Elle said...

Azwa....

sambil baca buku kunyah chocolatesssssss...hahaha

Kak Elle said...

ummi...

kita makan mee tu bertambah tau asal sedapppppppppp....hahaha

pB said...

akakkkkkkk

pB belum makan lagi nieeeeee

Kak Elle said...

pB...

jom makan sama ...hehehe

silversarina said...

Sungguh menyelerakan mee tu dan ice cream ....terliur ni )

Kira exchange gifts lah malam tadi, Alhamdulillah , semoga bertambah erat silaturahim.

cikMilah said...

Akak, kalau dekat I pun nak drop by...lalalalla . itu mee kuah banyak mengancam.. Kesian Bella, tak ada kawan tu.. :))

sya said...

Kak Elle .. baca blog nora baru teringat that magnet that kak elle kirim via Cat Cat.. Thanks kak elle.

Neeza Shahril said...

seronoknya makan berkawan.. mesti tambah selera.. bangun pagi ni.. rasa lapar pulak bila tengok mee kuah tu.. sedapnya laaa.. ice cream tu lepas makan mee memang syiok kan hehee..
neeza macam pernah tengok kat blog someone dia baca buku horizon cinta tu.. dia kata best.
balik malaysia, neeza nak beli banyak novel la :))

Kak Elle said...

rina...

sekali2 makan mee kuah ni seronok juga..apa lagi ice cream lagikkkkkkk

Kak Elle said...

cikmilah...

kalau jauh nak seribu daya ...hahaha

aha Bella muncung semalam..

Kak Elle said...

sya...

you are welcome:)

Kak Elle said...

neeza...

mee kuah bersoup udang ni syiok tau:)

horizon cinta promoter nya wanmommy.