Wednesday, February 11, 2009

Breakfast

As of 2009 the school welfare committee has decided to make every 2nd wednesday of the month as breakfast morning for the staff.So its opening ceremony for wednesday 11th February since the 2nd wednesday in January was still a school holiday.The teachers will start their breakfast from 7.15 till 8.15 am before the school assembly at 8.30am then followed by us the non academic staff at 8.30am till ...........









The table full of food in the staff lounge when I arrived at 8.40am I guess who would want to eat so early rite?







Chicken curry to go .....






roti prata or in Malaysia they call it roti canai.....







and fried bee hoon ............





and chicken sandwiches .................


Well as you can see we are well taken care of by the school management even in time of recession we still get these special benefit so can't complain rite?


What did I have ? at 9.15am I join the staff and had 2 (malu nya) roti prata and the curry was nice but a bit spicy then I took 2 pcs of the sandwiches and had it 11am.

Since the bee hoon were plentiful we had that for lunch so infact its not only breakfast but also our lunch were taken care of today .... hahaha ......



During lunch we were discussing if we can put a suggestion for next month's breakfast ..... hehe ..... melampau kan dah dapat free nak request lagi ... manusia tak pernah senang dgn apa di beri ..... di bagi betis nak peha ........ cute nya baby tu ketawa!!

18 comments:

Tie said...

Wow! Bestnya kak elle!

Breakfast free.... mesti makin seronok dan bersemangat nak mulakan tugas....

Kak Elle said...

Tie...

terlampau banyak makanan kat sekolah ni sekarang pants saya dah ketat....hahaha

Alhamdulillah staff happy

pB said...

tapau ...

bawak balik rumah jer ....

Kak Elle said...

pB....

hahaha tak bolih lah nak bawa balik ..... lunch pun nak mkn jugak.

zany said...

alaaaaa kak, makan lagi. saya dah kena stop makan sesuka hati, badan naik melambung2. tadi cousin call dari kampung, he is one year older than me, kena heart attack, jantung tersumbat.Baru cecah 40's kak. Dua hari lepas pun ada dengar, somebody (tak ingat dah siapa) kena stroke, baru early 30's.
No, no, no.....masih nak berblogging, he, he........

Cat Cat said...

Kak Elle,
Meleleh air liur tengok curry chicken tu... I love beehoon goreng with curry chicken - can tambah 5 kali, babe... Hehe.

Kak Elle said...

zany...

makan bolih tapi moderately lah.

saya pun sama juga 3G ..... hehehe

Kak Elle said...

cath....

alahai lain kali dtg I masak kari chicken and goreng bee hoon ok?

Ummi365 said...

asik makan je keje aunty nurse ni ya! kata nak diet..:)

Neeza Shahril said...

kalau bab makan neeza pun suka.. dibagi betis, neeza nak kepala lagi hehehe..
sandwiches look good lah kak elle.. sini pun panggil roti prata jugak. banyak jual.. india yang buat :)

comelnya baby tu.. kat mana kak elle dapat icon2 tu ye?

tulipurple said...

mmg syiok kalu dpt makanan tajaan mcm nie kan...alhamdulillah.
kalu next week request kak elle diterimapakai...hehehe i will just imagine kak elle pun gelak sakan mcm baby cute tu..haha.

Kak Elle said...

ummi...

sebetul nya ni kan ummi jeleskan kan kan?

Cam mana nak diet kalau di paksa makan!!!...alasan....hehehe

Kak Elle said...

neeza...

ni dah lebih tokei bagi betis nak kepala...haha

icon tu akak download dr sweetim...

prata juga ye kat sana asal malaysia jadi roti canai ek?

Kak Elle said...

tulip...

next breakfast next month bukan next week bankrupt company nanti...hahaha

Kak Ezza said...

hmm takut pulak tgk makanan tu kalau tak habis, ialah lah kita kat sini mati sebab mewah makan..ada negara lain rakyat dia mati sebab tak da makanan...apa pun ini semua rahmat dari Allah..Tq Allah...
Risau gak kalau semua baju dah ketat Kak elle...

cikMilah said...

akak, food tu menggoda lah...
adoi...hari-hari saya ingatkan diri nak kurang makan, tapi sampai waktu ngap jugak...

Kak Elle said...

ezza...

makanan letak atas meja tu mesti habis punya kat sini byk ikan pirahna magis magic show ...haha

baju ketat beli baju baru...menunggu gi shoppinggggggg

Kak Elle said...

cikmilah...

masak jgn tak masak ni lagi ada kat rumah ...haha