Wednesday, February 25, 2009

Italiana

Since yesterday I've been wanting to have lasagne so after work yesterday I drop by cold storage to get the stuff intending to cook for dinner tonite since my niece Huda is staying over for 3 days as she has her driving classes these 3 days.

Yes I was all ready telling friends it lasagne for dinner unfortunately it was raining and the road jam so by the time I got home it was pretty late and the mood to cook also disappeared ..... malassssss........jadi nya.


So next best thing to do is to call for delivery ..... its expensive just for the 2 of us and for sure we can't finish them ... my limit is only 2 pcs of pizza but because I was craving for lasagne I ordered 1 for myself.....pizza has an offer of 2 for $19.90.......





Here's the pizza ..... and lasagne ..............




While waiting for the delivery I heated the garlic bread I bought from cold storage yesterday ... waited and waited by the time it arrives ..... burpppppp dah kenyang makan garlic bread.






The 2 pizzas 1 box untouch and that will be tomorrow's lunch and perhaps dinner too .......




The lasagne I was craving for ..... in the end ate only half of that .... the other half???? ok I will bring to work and have it for lunch I guess *wink*...... I think......hehehehe
Musn't crave for food now ...... in the end tak makannnnnnnnnn .........


26 comments:

aNIe said...

Kak....anie memang suka lasagne...kalau pergi ke retoran italian mesti nak makan lasagne...

Cheese dia tu yang buat kita tak tahan kak...yummmy...sedaappppp!!!

zany said...

sedapnya lasagna kak, dah lama tak buat, habislah diet aiiiiiiiiii.

Kak Ezza said...

kak elle,

kalau pizza tu dan lasagne tak habis,pos kan saja kat sini...kat rumah ni banyak jerung jerung asyik kelaparan jer...hahaha

mamasita said...

K.E!!
Kuatnya makan babe! Macam mana nak pakai those sexy tight jeans! hahaha

mº¿ºsh, brecht and nora said...

Dear Kak Elle,
I used to love eating lasagne too but now that jelak, i think it fills u up easily jadi rasa cam tak puas rasa dah kenyang heheheh
Sini pun banyak pizza take away tapi tulah takde KFC or even starbucks!..... but i am thankful lah, ada just as nice joints like starbucks or KFC to satisfy my cravings ; ) Enjoy Kak Elle....

zino said...

sedap nya.....

Kak Elle said...

Anie...

tu lah mmg nak masak lasagne sendiri pasal hujan lebat balik lambat terbantot jadi nya....

Kak Elle said...

zany...

hujung minggu ni buat ye...hehee

Kak Elle said...

ezza....

hmm sampai sana dah basi nanti...hahaha

Kak Elle said...

mamasita...

alahai sexyjeans mmg takde size baik aje guna XXL ....hahahha

Kak Elle said...

Mush...

but can always cook yourself:)KFC flour bawak balik banyak2 nanti bila mai sg.

Kak Elle said...

zino...

ada banyak extra nak tak?...hehe

Naz said...

Nasib I lah Kak Elle. Selalunya my time to blog and surf others' blogs are late at night. You pulak asyik tempt me with food in the middle of the night ni. Hai! nampaknya i terpaksa go ransack my fridge again now :D

tulipurple said...

ishhh...ada reason ni ajak mkn pizza mlm nie..kalu hubby tanya kenapa taknak masak arinie...kita salahkan kak elle..kuang kuang kuang..hehe.

Kak Elle said...

naz...

ala kesian nya...takpe makan apa yg ada:)

Kak Elle said...

tulip...

oit dia nak makan salahkan kak elle ye?...hehehe

AZWA said...

argghhh...o noo...my feberet lasagne..dah lama tak pekena lasagne. cam terasa nak pi pizza hut plak nak order hehehe...

Kak Elle said...

azwa...

kat sana takde delivery ke?

Ummi365 said...

larrr kesian you selalu tak habis. next time calling calling i can join you. my piranhas pun ada boleh tolong. rasanya kita buat satu fast lane down to sg kut.. bila2 ada makanan lebih je we jump on it and woooshhhh we land in bukit batok..hehehe

Kak Elle said...

ummi....


good idea tu tapi halfway kena singgah rumah kak ezza depa pun menunggu...hehe

© Opah De said...

Vorrei ancora un po' di lasagne, per piacere?

Kak Elle said...

OD...

menjak bila OD berbahasa asing ni ah...haha

sherry said...

K.E

selama ni i silent reader jer..today nak try say hai and hello to akak.

Kak Elle said...

sherry...

salam dr saya juga and thank you dtg singgah:)

Neeza Shahril said...

kat sini Domino's pizza ada offer.. buy 1 free 1 on Monday.. tapi the price SR52. hehehe..

Kak Elle said...

neeza...

kalau duit Sg berapa tu?