Thursday, February 5, 2009

Dinner @ Victory

Yes we had dinner @ victory resturant opposite the Sultan Mosque for their famous murtabak.There were 10 of us would have been more but Ram and Kam and children couldn't make it.

Lina came to fetch me at 7.45pm and we meet Maria and John at Victory - they both were in town since afternoon so its better they meet us then they coming back to BB and then going into town again.


We had .....



murtabak daging ....





Murtabak ayam ........









Bryani chicken and mutton .......


3 types of curry ... dalca,curry fish and curry chicken .






Maria is figuring which to eat first murtabak or bryani ..... hehehe






The adults table for 7 of us(Yazid not in the picture)... just look at all those food ... banyak nya .... yg tak habis kita doggie bag lah:)






We also ordered sardine murtabak but not nice bau hanyeh sardine nya ... only 1/4 eaten .......






So thats tonite and we still have thursday night to go ..... what shall we have now???? any guesses ??? .............



Do you know as we were leaving the place in the car I check my mobile and there were 2 missed calls and its from Norabella and guess where she was???? @ zam zam restaurant which is nextdoor to victory...... hahaha ...... looks like its murtabak night ah Nora?






We later went to Mustafa Centre as Maria want to buy those look alike banana plate to bring home to the states ......





Yes they bought them (picture not so clear as I was using mobile to snap them)...

32 comments:

Neeza Shahril said...

I miss murtabak malaysia/s'pore.. sama je kot kan..

banana leaf plate look alike tu kalau ada aroma banana leaf betul sure best kan kak elle heheee..

maszuzu said...

kak..how come u did not bring me there? me love murtabak u know...

Cat Cat said...

Wow, I love those banana leaf look-alike plates too... Should have got some to bring it back to USA too... :(

Kak Elle said...

neeza...

plate banana leaf tu kalau ada bau daun pisang asli tak laku nanti...hehe

Kak Elle said...

mas...

alahai the 2 nights you kat sini kan ingat tak kul berapa you all balik tiap2 malam?Cam mana nak ajak you gi sana... next trip eh?..haha

Kak Elle said...

cath...

we also didn't get to go to this place eh?just as well kalau tak Ms.A & E tido kat dining table agak nya...

next trip put the plates on your list.

Norabella said...

Kak...It was so funny because Daud suddenly called me asking if I want to go Arab Street for dinner which I jumped for joy! So we left at about 8pm. He actually went in to Victory to check around but then decided to eat at Zam Zam instead. We had nasi briyani chicken and prawns masala and tar paued martabak for home. We dropped by the Bugis Street for a while before going home.

Kak Elle said...

nora...

we were at 8pm as my sis was in town kesian kalau lambat sangat kan so lepas maghrib we left...

alamak you should come upstairs to Victory ada 5 meja kosong after a group of about 20 international people left(ada indian,ada chinese,ada matsalleh)around 9pm...hehe

maklang said...

murtabak singapore memang sedap...

pB said...

wah dah lama tak makan murtabak nie ....

sodap nyer ..

bikin perut pB berbunyi jer pagi pagi nie ...


kak elle ni mmg zalim

hu hu uhuhuhuuhhu

Kak Elle said...

maklang...

kat JB punya pun sedap:)

Tie said...

Wah best betul dapat makan murtabak special tu...terliur pulak Tie ni... kat ganu murtabaknya kurang laa....kena tunggu balik johor, kat kampung melayu tu, memang sedap...

Kak Elle said...

pB...

nanti suruh aBear beli murtabak ye...hahaa

Kak Elle said...

Tie...

nanti balik tengok mek beli ye murtabak JB tu:)

sya said...

Kak Elle .. Victory tu ada cawangan kat USJ Subang Jaya, satu hari nanti kalau ada kesempatan nak gi.. selera tenguk murtabak dan beriani tu

nurazzah8 said...

alamak Kak Elle.....saya sukaaaaaa sangat makan murtabak Singapore... ada one year tu (tak ingat bila) one of my friends pergi conference kat S'pore...so I kirim kat dia (coz dia naik flight sekejap dah sampai, dan dia beli immediately before dia balik) FIVE(5) keping murtabak!!! then sampai rumah terus masukkan dalam freezer...lepas tu nak makan keluarkan satu-satu.... besttt... satu minggu tu asyik makan murtabak aje....

Lain kali kalau Kak Elle nak datang KL, calling2 lah...nak kirim murtabak Singapore!!! Boleh...???

Ummi365 said...

kak elle,

makan tak ingat ummi eh.. sampai hati uwaaa..

tumpang lalu kak elle, kak sya apakata next outing kita gi victory pulak. :)

Kak Elle said...

sya...

bagus tu dah ada cawangan kat sana.

Kak Elle said...

azzah...


Victory tu ada cawangan kat USJ Subang Jaya cuba baca komen dr Sya..

jgn tunggu saya bukan tak bolih bawa kan nnati semua di KL pun nak juga....hehe

cuba lah ke tempat yg Sya sebutkan tu ye.

Kak Elle said...

ummi...

ingat tau ummi tak dapat rasa ke? tiap kali I makan I suapkan you:)

wah nak buat dating ngan sya lagi...nak ikuttttttt

kita bawak nurazzah sekali ek?

zany said...

sedapnya beriani tu, dahlah lunch tak makan apa ni (tadi kenyang lagi)malam ni nak buat rasanya, tapi ayam tak keluarkan tadi, hu, hu.............

Kak Elle said...

zany...

kencang sey nak masak nasi bryani:)nanti hantar sepinggan untuk saya ye?...hehe

silversarina said...

Murtabak memang faveret kami jugak, kat pasar malam khamis ada gerai kami panggil murtabak gemuk -kurus sebab penjual seorang gemok seoramg kurus tapi memang berbaris orang beli murtabak ni, I sanggup tunggu daripada beli kat tempat lain.

Wah Maria esti borong macam2 sebelum balik ke US, ke mana pulak malam ni ???

Kak Elle said...

rina...

oh banyak juga peminat murtabak ye? yg gemok - kurus tu murtabak nya gebu2 tak?...hehehe

tak banyak shopping yg memberi tu banyak:)

mlm ni? hmmm... tunggu n3 esok ok..haha

aNIe said...

Kak...sedapnya murtabak...dah lamaaaaaaa benau tak makan...

Kat rumah ni pun ada pinggan daun pisang tu...tapi jarang digunakan

Best dpt jenjalan adik beradik ye kak...

© Opah De said...

Kak Elle...
Ya ALLAH, sedapnya tengok murtabak tuuuuuuuuu... rasa nak potong from the screen and eat... ha ha ha...

Kak Elle said...

anie...

tu sya nak ajak pergi makan murtabak kat USJ pergi lah...hehe

saya pun ada 2 pinggan daun pisang tu guna bila ada kuih-muih yg banyak aje.

Kak Elle said...

OD...

kat sana takdo ke?kat mak's place ke kat spencer village mesti ada yg jual:)

cikMilah said...

hello hello hello.. orang penang nak murtabak jugakkkk...sedap nampak tu.. kt sini murtabak mamak ada kureng la...
Yes, Victory kat usj ya.. nak masukkan dalam list jjcm kl-s'ngor...

Laracroft74 said...

kak elle...lamanya i tak makan murtabak singapore...tengok gambar ni terliur pulak...mesti best!! my hubby ada bawak i makan kat JB, somewhere near the Straits View hotel..ada stall2 Melayu..not bad murtabak s'pore dia..but nak kena try jugak Victory punya murtabak ni.. tanya kak Sya la...

Kak Elle said...

cikmilah...

mai lah sini nanti I bawak you kesana kita makan puas2 ye:)

Kak Elle said...

laracroft...

oh banayk juga geng yg suka murtabak kat seberang tambak ye?aha contact sya and tanya dia kat mana tempat tu.