Thursday, February 5, 2009

C-Food tonite.....

Tonite will be our last meal with John and Maria as they will be leaving for the states at 2.15am saturday and for dinner tonite we had sea food @ Chai Chee restaurant .... hmmm.... Sya and Norabella mesti ingat tempat ni.



Where shall we start first eh ...... hehehe ... ah too many ... wait thats not all more to come .....

We had sliced fish 3 rasa .... bread to go with the cili carbs .... prawns rolled in oats and hotplate tofu.... wow so yummy ....
Lemon chicken....black pepper beef ..... baby kailan in oyster sauce and char kway sumbat sotong .. all finger licking good .... hehehe
Cili crabsssssssssss ...... ummi I ate for you tau - kenyang tak?


Prawns rolled in oats .... terrific lah ..........so sedap!




my bowl of sharkfin's soup .......




There were unlucky 13 of us .... wonder where's the rest???? cannot make it mah .....
There won't be any more makan2 for the next 2-3 weeks I guess need to diet now otherwise I'll be walking like the penguin ..... hahaha
Well these were our dinner and what did you have?










18 comments:

aNIe said...

Kak...memalam bukak blog akak ni...buat anie rasa lapar lah...tak tahan tengok makanan tu...especially cilli crab...oat prawns..baby kailan...alahai...semualah...hahaha

Kak elle kalau jln cam penguin mesti comel...heheheh...

Siew Lin said...

Meleleh air liur tatkala melihat keenakan makanan yang terhidang! Pasti Elle gembira setelah menjamu selera,
"Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka hati" He! He!

Kak Elle said...

anie...

alamak so sori lah tu mlm2 dia suruh tido kenapa anie merayap ah?....hehehe

tapi penguin ni XXXL tak comel lansung:)

Kak Elle said...

siew lin...

wah cikgu dah pandai buat komen skg lah..tahniah!

Sudah tentu cikgu 'kenyang perut mesti lah suka hati kan?'

maklang said...

sedapnya the seafood tu...lama tak makan Chinese Food...

We had thosei petang semalam..sampai ni sebu perut sebab makan kari dhal..

pB said...

janganlar kak elle seksa pB macam nie ....

hu uh uuuuhhhhuuuuu

Ummi365 said...

erkkk... dengan tak ummi sendawa dari sini. dah kenyang lah tu. i am sure maria and john will miss all those good food when there back to states.

tumpang lalu kak elle, kak ani merayap kul 2 pagi tu buat apa? tak tidor eh?

Kak Elle said...

maklang....

ni masakan orang melayu dan restaurant pun kepunyaan orang melayu juga...tapi mmg chinese style:)

Kak Elle said...

pB...

lain kali sarapan dulu baru masuk tau...hehehe

Kak Elle said...

ummi...

alhamdulillah ummi kenyang tapi sedawa tu agak banyak angin kot...hahahaha

betul tu si Anie mlm2 merayap rumah orang pulak dah tak kerja nampak nya...hehe

maszuzu said...

sumer pernah rasa...except prawn oats tu...hmmm sounds sedap...

Kak Elle said...

mas...

next time kita pergi ye besides murtabak..hehe

Norabella said...

Semalam makan asam pedas ikan parang and kacang bende!

Skrg baru habis makan nasi padang -bos belanja sempena makan Lo Hei / Yu Sheng..(tengok je..)

Harini nak makan..aduh...takde idea....maggi mee jer lah..sodap!

Kak Elle said...

nora...

dah lama tak masak asam pedas..ikan pari ada dlm fridge ingat nak masak lah sunday ni:)

mee maggi pun sodap pe bubuh fill ball and egg.

silversarina said...

Makan-makan ramai-ramai memang best tak terkata....kami makan besar pun hanya 4 orang je , cukup lah satu meja kecik .

Kak Elle said...

rina...

walaupun meja kecik makan juga nama nya kan...hehe

Neeza Shahril said...

sedapnyerrrrrr... neeza tak dinner lagi nih..
lapar nyaaaa kak elle..
cili crabs tu.. adoi laaa.. memang zalim betul gambar tu.. heheh..

Kak Elle said...

neeza...

kat sana crabs murah kan?beli and masak lah...hehe