Sunday, March 1, 2009

Sunday snippets

Hari ahad macam biasa kalau tak ke pasar melepak aje .... mula2 ingat tak nak ke pasar pasal last sunday dah beli banyak untuk 2 minggu tup..tup...tekak ni teringin nak makan sambal satay bersama lontong(the rice ) so off I went at 8.30am bought stuff for my sis also ... penuh satu trolley....hehehe

No food pictures today takut banyak orang mengidam nanti kesian .... haha





Cikmilah this is the plastic tray I mention the other day I have 3 of these can send them to you if you want ..... bila dah buat hantar ler sini ye .... hahahaha





This is the present colour of my home after 5 years they are re painting them ...... the procedures will end sometimes in April but I think mine will complete soon .



They are now painting the block behind mine and by the look of it my block will be next ..........


The new colour .... not bad kan?
It has been raining cats and dogs the last 2 hours with thunder and lighting ..... sejuk lah mlm ni.
Mulai esok I ada partner kerja di sick bay .... jadi faham2 lah kalau saya tak bolih YM ye ....tu lah muka sedih esok ..... mereka mengambil lagi satu nurse actually untuk building yg baru lebih luas dan tempat nya kat the new sport complex ... bolih bayangkan berapa banyak injuries yg akan datang berjumpa kami.Tapi sebab2 tertentu cuma esok aje baru mula menaikkan nya tapi nurse sudah di beri kerja mulai esok .... hmmm.... nak buat cam mana dia pun dah resign dari tempat kerja jadi sekolah terpaksa juga mengambil nya......dan complex yg baru hanya akan siap akhir bulan September.....kami berdua kena lah sempit sama sempit bersama.Nak kata seronok ada partner mmg seronok tapi saya dah selesa hidup sendirian di sickbay ... mungkin kekok juga agak nya......hahaha



Takpe lah saya kena adjust hidup dgn lagi sorang kawan dlm bilik yg kecil tu ......

36 comments:

Tie said...

Wah...berseri la nanti apartment kak elle tu...warna lembut je..

Kat ganu ni panas terik, kalau hujan pun sikit2 je....sekarang ni musim batuk laa....

cikMilah said...

refreshing...rumah dgn cat baru..
Yeeaayyy, itu la assorted chocolate mould, OK I will take it!
I trust u r adjusting well with a new roomate...dia mesti kena respect Eurse Elle sbb dia junior.. hahaha

Kak Elle said...

tie...

aha warna nya cantik juga kan...

Kak Elle said...

cikmilah...

betul ye..tu lah beli nak buat jelly tapi too shallow nak letak buah2an pun tak bolih...ok bila2 senang saya poskan ni lah leceh tak bolih guna FeDex tu lagi:(

partner saya ni dia lebih tinggi jawatan nya masa kami sama2 kerja dulu cuma di lain branch aje.

zino said...

teringat masa ke jurung east dulu.. trademark kaler blok tu.. bila sampai tengok semua blok dah tukar kaler dengan tiba2 rasa macam dah sosek hehe

Kak Elle said...

zino...

hehe ... every 5 yrs tukar warna...dah balik KL ye?

aNIe said...

Ye lah kak...bila dah berdua dlm satu bilik...hmmm...rasa macam takde privacy sgt...susahlah akak nak berYm nanti...tapi takpe...akak tetap senior...

Wah!! Rumah akak dah cantik...

Ezza Aziz said...

KAk Elle,
taruk je gambor makanan tu..tak pa..kalau tak dapat makan pun jamu mata pun boleh....

Cantik warna apartment tu....berapa tingkat tu?

Kak Elle said...

anie....

tak kira sape senior sape junior asalkan kita bolih kerja sesama:)

kalau nak ikut kan kami berdua di cilok dr company sama kira2 the best of the bests....hahaha

Kak Elle said...

ezza...

hehe nak menjamu mata pulak ye?

apartment ni 10 tingkat aje saya di tingkat 7...

Queen Of The House said...

Ceria sungguh warna cat yang baru tu,Kak Elle.

With the new work partner, maybe you won't have too much workload nanti

Neeza Shahril said...

repainting so that the town look new. good strategy kan kak elle.. how I wish town kat malaysia pun buat gitu. takdelah nampak bulding tu buruk sangat..

hehehh.. neeza dah nampak chocolate sedia dimakan dalam moulding tu.. sedapnya.. yummy!!!

zino said...

dah sampai KL..

cerita bergambar yg kak elle tunggu dah terbit.. hehe

Cat Cat said...

Kak Elle,
Entah2 the new nurse pun blogger jugak... Ha, sama2 blogging lah wei... Hehe.

Kak Elle said...

qoth...

the new staff ni pun my ex colleague kita kerja same group dulu but she left 3 yrs ago for another job ni my boss panggil dia kerja kat sekolah.

Kak Elle said...

neeza...

kita bayar bulan2 untuk menjaga sekitar perumahan ni ... rumah akan di cat tiap2 5 tahun.

Kak Elle said...

zino...

ok nanti saya mampir ye:)

Kak Elle said...

cath...

this girl Pauline old fashion lah...haha

Norabella said...

Kak, my area pun dah start painting jugak since 25 Feb. With the new upgraded lift, HDB also installed a new light just outside my flat - a relieved to me since it was quite dark at night and I worry for my girls - should they come back late.

Smlm pun I tak kemana-mana sebab boyfiend kerja dan hujan lebat.I spent my time lazying around, makan..tidur and layan K-drama...apa lagi??

pB said...

pB was here

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

wah lagi cantiklah umah nanti, bagus lah maitenance kat situ, siap cat baru lagi

AZWA said...

colour cantekk...i likee..

ughh...kat sana pun hujan ker kak elle?

Kak Elle said...

nora...

kita sama eh?makan tido tengok tv dan baca novels...

Kak Elle said...

pB....

ok akak dah sign attendance...hehe

Kak Elle said...

CB88...

kita bayar tiap2 bulan mesti lah kena jaga kan?

Kak Elle said...

azwa...

musim tak menentu hujan ptg dgn petir smlm.

Ummi365 said...

hellloooooo... making my entrance now. wah nanti cantiklah rumah kak elle ya. i like the color.. soothing to my eyes.

owh tak nak letak gambar ya. drool je apa salahnyakan. hehehe.

dapat kawan pun best jugakkan. dapatlah juga berborak2 time tak ada student.

oldtown~Smell the Roses said...

Nampak mcm rumah baru!!!
Raya tahun ni bertambahlah serinya.

Ada teman kat opis, blh sembang2...

MULAN said...

tahun baru, cat baru..
suka hati, makin beseri..!!

Kak Elle said...

ummi...

rumah cat luar aje yg kat dlm kena lah buat sendiri...

nak tunggu gambar orang makan soto...hehehe

ada teman mmg bagus tapi control habis pc tu...boring kan...hahaha

Kak Elle said...

nani...

ok lah baru first day lagi pun pernah kerja dgn dia dulu ... dia garang tau.

Kak Elle said...

mulan...

cat baru mmg cantik di lihat tapi kena tunggu lagi 5 tahun baru dpt tukar lagi.

Kak Teh said...

Kak Elle, I buke rancangan semalam dengan permintaan lagu you - Dondang sayang - nanti i letakkan dalam blog, ya?

Kak Elle said...

kak teh...

thank you so much you know we held the pesta perdana on friday and they gave an award to Kartina Dahri the gold award for veteran entertainers...she is still the same maintain cantik dia and her baju.

dodiemohd said...

cantik ..nmpak mcm baru,ek?

Kak Elle said...

dodie...

nanti dtg ye tengok puas2...haha