Friday, March 13, 2009

Bengang sekejap

Ingat tak kawan2 berapa sibuk nya saya membuat data entry untuk 750 anak murid untuk sickbay? 2.5 hari saya duduk mengisi format yg baru rombak semua kes yg lama untuk di jadikan maklumat baru ... di antara 750 murid kami baru dapat mengetahui ada galangan yang mmg memerlukan pertolongan dari kami dalam segi medical.Saya dan teratai membaca admission forms dan catitkan kedalam format yg baru maklum lah perkara ni takde yg membuat dulu kerena dulu tak ada medical staff yg faham tentang keadaan mereka.




Dari hari selasa pelan2 saya membuat nya sambil menolong Liza di luar kerena kami kekurangan satu staff ... mata ni sampai pedeh membaca dan membuat catitan ...... dari main file saya copy dan paste semua data anak2 ............ duduk di kerusi makan sebab bilik terlampau sempit untuk meletak kerusi saya yg dulu .........
Sampai sakit belakang saya hingga sekarang .... nak minta tolong di urut takde siapa yg bolih tolong di rumah .... (kes tinggal sorang) .... asyik telan pain killer kerja nya ......
dan hari ni saya buat dari pagi sampai jam 3ptg ..... dan teratai pun mengisi data di pc dia .... dia buat dari year 5Y - 5Z,6V-6Z dan pre IB makna nya di buat 8 kelas dan saya dr hari membuat dari 1V-1Z,2V-2Z,3V-3Z,4V-4Z DAN 5V-5X = jumlah kelas yg saya buat 17 classes .... makoi tu lah sampai sakit belakang .....
tup tup pukul 4.30 ptg Teratai kata nak masuk yg dia buat ke pc saya dan terus guna thumb-drive dia untuk di transfer ....... bengang nya saya .........................

sampai keluar asap telinga saya ................. nak tau kenapa ???????
File yg kami buat tu sama nama nya dan bila dia transfer dia overite yg saya punya ............. tau kan apa dah jadi ??????
semua kerja saya buat 2-3 hari sampai sakit belakang saya dia DELETE ............................ sungguh grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ...... all my hard work .....
saya kata 'I am not doing anymore you can jolly well do it next week when I am on leave .........
What will you do if you are in my shoes??????????


Saya ambil keputusan untuk amek cuti 3 hari minggu depan nak rehat ..............

21 comments:

Neeza Shahril said...

bengangnya!!! ops.. 1st!!

Neeza Shahril said...

yeay!! hehee.. dapat 1st.. sambung balik..

kalau neeza pun bengang.. mintak la dulu permission. Kalau orang dah bagi baru lah guna.. aish.. ni tak reti adat budaya ni.. rasanya sebagai manusia (tak kira la agama dan bangsa apa), kita diajar mintak permission kan kak

sia-sia aje kerja Kak Elle.. sabar ye kak elle.. happy holiday.. :)

Kak Elle said...

neeza...

tu lah fed up kan...

kak elle ada di desk bila nak tranfer data dia ... tu lah bila nampak dia overite terus saya bersuara....

ye no satu...haha

Ummi365 said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... that's all i can say

zany said...

adoiiiiiiiii, kalau saya bukan takat asap dari telinga,habis api keluar macam naga lagi hah.

sabar je lah kak. ambik je cuti, kalau diminta lagi suruh orang yang delete tu buatkan.

Kak Elle said...

ummi....

you can help me to screammmmmmmmm louder .... I was pissed you know.

Kak Elle said...

zany....


saya tak pandai nak sorak ... kalau bolih nak bunuh aje...hehee

dia terpaksa buat next week bila saya takde sebab bila saya balik on thursday saya ada kerja lain nak buat.

maszuzu said...

when she realized what happen, what did she do?

hahahahaha....adoi kak elle..tht's why I never let anyone touch my pc when it comes to nak save ka aper ker..and all thumb drives must be scan..hahahaha..nak pinjam browsing2 ke bleh laa..

sabo jer laaa

Kak Elle said...

mas...

dia tak terkata bila I kind of pissed ...even though we are doing same file but what I did she doesn't has...tu dia lupa...I tried to explain to her what I saved in in my pc only!!!

sherry said...

Salam Kak Elle.

Saya baca pun benggang kak.

Cuti ye...Jom pi Jakartalah dengan saya..

cikMilah said...

HEEEYYYYYYY, , kalau I bukan berasap lagi kak, kot dah berapi kot! .. tumpang geram nih!
Bagus akak ambik cuti, serve her right!

Cat Cat said...

Waduh, camner boleh jadi gitu pulak... Sia2 aje work so hard for the past few days... Cath pun bengang kalau gitu... Cis!

Kak Elle said...

sherry...

how I wish I can join you:)

biarkan lah dia buat sendiri next week.

Kak Elle said...

cikmilah.....

apa nak buat kalau dapat partner yg bodoh sombonggggg.....helpppppppppp

Kak Elle said...

cath...

dah tak tau nak cakap apa lagi baik ikut Robert geleng2 kepala kan?

zino said...

memang patut ambik cuti pun... penat2 buat tetiba hilang macam tu je..

sabar je lah....

Queen Of The House said...

Valid reason to be very very bengang, Kak Elle! I can't imagine all the hard work gone to waste. Elok pun you ambil cuti, biar orang muda-muda buat semula data entry tu :D

Kak Elle said...

zino...

kira2 ni amek cuti bengang lah..hahaha

Kak Elle said...

qoth....

I am tired ..I am fed-up tau....
biarkan lah dia buat balik semua.
now I have 5 days altogether till wednesday to relax.

silversarina said...

Kalau I pun ambik cuti, dia yang delete biar je dia yangs elesaikan keje yang lain ... geram jugak baca kisah akak ni ..sabar ye .

Kak Elle said...

rina....

tu lah bengang ....biarkan dia habiskan bila i cuti...hehehe