Friday, March 6, 2009

Ice cream and leftovers

Today the year 2 students have to sell swensen ice cream during lunch break to collect $$ for charity and today's collections will go to the the Salvation Army Funds.The tub of ice cream is sold for $3 ... we don't mind paying in the name for charity and this is to encourage the young ones to do more service job.


As you know I don't need to buy .... ehem-ehem kan ada banyak peminat ..... ...... hahahaha ...... after lunch at 2pm I was sitting at the reception area with 2 male matsalleh teachers and the girls came to sell the ice cream and as gentlement Paul Hannon bought and pass one to me Paul so sweet to belanja aunty nurse .....

as we were eating our ice cream yakking and laughing then it strikes that Daniel Toyne has to teach the year 1 this afternoon since Paul West is on leave ..... mati2 pakcik tak nak ajar si kenits pasal dia ni HOD for IB students ... 17-18yrs old ..... he turns to me and ask 'elle do you mind taking over?' .... hahaha .... I wish in the end terpaksa pakcik Daniel pergi juga.

Talking about ice cream it makes someone up in KL very jealous tau .... esp when I told her later in late afternoon we have more ice cream to eat as school is over and the ones they couldn't sell were given to us .......




Some of the leftovers kept in the fridge in our pantry ........ only chocolate and strawberry flavours left.




My share that I brought home to share it with this someone yg jealous tu ..... but she is too busy
online with the darling .................. hahaha ...... jgn marah ek.







Once again this afternoon when I was Yming with ummi365 was telling her crave for baked chicken and was thinking of buying one whole spring chicken for dinner.Then she asks no more leftover ke?....oh..oh ... ada..ada ... so now I ended eatinf leftovers from the last few days except for the rice I cook fresh jasmine rice.Hope ummi is happy now that I am eating my prawns curry and black pepper beef for dinner.







Besides the swensen I also have this crunch ice cream bars and in the end instead of swensen I had the crunch ...... hmmm so sedapppppppppp.









28 comments:

pB said...

no satu no satu


yahuuuu

sedapnyer eskrim tu .......

Tie said...

Ooo....bestnya ais cream tu... Dan black pepper beef pun sedap !

sherry said...

Salam kak..

Terus rasa nak pi 7E cari aiskrim.

Have a nice weekend.!

Cat Cat said...

Kak Elle,
Tu nampak cam sambal udang aje... Ngam ngam ngam....

Ice-cream?? Cath kurang sikit cream cream ni... 4 kg yang Cath put on tu still around Kak Elle. Huhuhu!!!

Neeza Shahril said...

tengok swensen tak jeles sangat lagi.. bila tengok crunch ice cream tu.. uuwwaaaa!!! takleh tahan... jeles tahap gabannnn... sedapnyaaaa...

aNIe said...

Kak....swensen tu yang membuat anie terliur...tgk pulak coklat yang kat bawah tu...sedapppppppppp

zino said...

iaskrim ituuuuu.. nak sikit.. boleh pos tak? hehe

Queen Of The House said...

Ish, tak kan malam-malam ni I nak keluar cari icecream. You've made me so terliur lah, Kak Elle!

tulipurple said...

aiyoooo laaa...ini aunty nurse bikin ku drooling aaa mlm2 nie...uwaaaaa...kijam kijam..ahaks'

cikMilah said...

Ramai jugak peminat aiskrim ya, After dinner tadi makan pedas,satu rumah minta aiskrim malam tadi.. hahaha; tapi mak abah ni terlampau letih nak keluar, tunggu esok.
Kalau aiskrim beli stok pun banyak pun tak tahan lama.

Ummi365 said...

see see.. you dah buat semua orang drooling over your ice cream. adoiii gua manyak jeles wor...itu crunch pun gua manyak suka. hai pagi2 buta ni nengok ice cream buat i nak cari je jap lagi kat 7/11 tu hah.

yeayyyy.. kak elle dah habiskan makanan dia... glad you did.

Kak Elle said...

pB...

meh sini ada lagi ice cream:)

Kak Elle said...

tie...

kat sana hujan kan?mana bolih makan ice cream....hehee

tapi kat sini pun hujan jugakkkkkk

Kak Elle said...

sherry....

ala kesian nya nasib baik ada 7-11...hehe

u too have a nice weekend:)

Kak Elle said...

cath...

tu kari udang....finally habis:)

actually I am not an ice cream eater like you tapi sekali2 tu bolih lah.

Kak Elle said...

neeza...

ice cream arab cam mana eh?

Kak Elle said...

anie...

dua2 tu ice cream tapi crunch tu di dlm nya ada chcocolate.....hehe....

hari ni kena pergi cari ice cream Anie ye:)

Kak Elle said...

zino...

kalau dekat nak banyak pun bolih:)

Kak Elle said...

qoth....


starbuck and coffee bean buka kan sampai pagi...

Kak Elle said...

tulip...

huh tu lah mlm2 sape suruh merayap rumah orang....hahahaha

Kak Elle said...

cikmilah...

ni secara kebetulan ada ice cream...yg crunch tu beli masa Huda tido sini .. saya tak minat sgt dgn ice cream...

Kak Elle said...

ummi...

sengaja buat entry ni supaya ummi yg lebih droolinggggg...haha

nak clear kan fridge dgn leftovers manyak susah lor makan sorang2...ni ada lagi kuah satay and ikan kari and a bit of mee goreng...I think pizza dah kena buang lah.

Naz said...

Anak anak I: Mama!Mama! wake up Ma! Eh eh..mama kita dah pengsan!!!
:D

Kak Elle said...

naz...


hahahaha...perli aunty elle ye:)

naz bila lagi dapat makan ni seme nanti dah sakit baru nak tanya nak makan ini nak makan itu....hehe

silversarina said...

salam,

telan air liur baca entry ni ..... sabar jelah, masanya akan tiba bila saya dapat makan ais krim tu :)

selamat berhujung minggu !!

Kak Elle said...

rina...

cian dia masih pantang makan ye?takpe insya'allah bila dah sihat bolih curi2 sikit ok ... hehe

Naz said...

Kak Elle,
I so totally agree...masa sihat ni makan je lah apa yang nak makan as long as jangan lebih lebih sampai memudaratkan.
Have a nice weekend, Kak Elle. Forget all the housework la...go paint the town red!

Kak Elle said...

naz...

yes there's a limit to our intake rite/

u too have a great weekend...hari ni di bantai hujan...boringggggggg