Friday, March 6, 2009

Need the space

Since tuesday this is the new look of my station .... from 2 tables now working on 1 table sungguh membosankan.I have limited space having to share with a student when they come to report sick unlike before the students will sit at the other table .... hmmm can't wait for the new bldg to be ready in september ...



See how small it is and its in a corner near the door ..... I managed to remove some of my photos and paste it infront of me ... the big bulky executive chair no longer fit that corner so I am using a dining chair whilst waiting for new chairs to arrive.




This is Pauline's corner - my other table ..... makcik yang terlampau rajin membuat 2-3 staff lain grrrrrrrrrrrrrrrr...... smlm saya nasihatkan dia supaya jangan mengacau staff lain ... kerja kita menjaga anak2 murid ... so duduk aje dlm sick bay ... yg dia nak kepo2 hal orang lain buat apa?

A leopard will never change its spot .... sama macam dulu juga ....... hai saya surrender .......
ingat mangkin tua mangkin mellow tapi ...............
dengan harapan apa yang saya cakap smlm akan masuk di minda dia insya'allah.

28 comments:

Tie said...

Ha ha....lucu lah Kak Elle ni...

Sifat dan tabiat seseorang tu memang susah nak ubah kalau dia sendiri tak sedar...

Sabor je laa.... Mungkin kalau kita faham dan dapat selami hati dia, dia akan ingin menjadi lebih friendly....mana tau, kan....

Cat Cat said...

Eh, kepoh jugak ya si Pauline ni... Suka jaga tepi kain orang kot... :D

Ummi365 said...

alahai sian kat aunty nurse kita ek. sabar kak elle, semoga apa yang kak elle cakap semalam tu will change her..

tulipurple said...

suka sgt tgk cucunda peeping kat atas tu...!
awatlah terlebey rajin itew makcik...dpt OT ke?hehe...byk2 bersabar ek kak elle :)

Queen Of The House said...

I like your new header. That Will is so cute!

Sabar ajelah dengan makcik terlampau rajin tu. Asal you jangan kacau orang dah lah, Kak Elle. Agaknya dia bersemangat & teruja bekerja di tempat baru walaupun teman sebilik tak berapa baru, hehe!

Raden Galoh said...

Akak dear...

Sabar kak, sabar... tabiat tu dah sebati gaknya... masuk telinga kanan keluar telinga kiri... or maybe mmg takde rasa bersalah or berdosa buat camtu...

take care ya..

love.

Kak Elle said...

tie..

tak lucu tau...boring kekadang

Kak Elle said...

cath...

tu lah ....

Kak Elle said...

ummi...

hari ni dia duduk diam buat banyak format insurance...kalau dia pusing kiri dia bolih baca my screen....

Kak Elle said...

tulip...

cute kan Will:)

makcik ni workerholic:)

Kak Elle said...

qoth...

I tak kacau orang tapi orang kacau I .... hehe

Kak Elle said...

raden galoh...

sabar ni huh sampai boring...hahaha

pB said...

Hopefully dia akan berubah




* Kak Elle , thx atas doa *

Kak Elle said...

pB...

hari ni dia senyap...hehe...tengo hari isnin nnt ...

Neeza Shahril said...

comel aje corner kak Elle tu.. takpelah kecik sikit asalkan muat computer kan ;)
nape makcik tu macam tu kak Elle.. dia suka kerja lebih kot hehehh...

dodiemohd said...

Wah..kemasnya!!

Sabar kak..dlm dunia ni memang kat setiap corner hidup kita, tuhan dah ciptakan orang spesis mcm tu.
Buat donno jer,kak.

Kak Elle said...

neeza...

perangai dia mcm tu terlampau rajin kot...

Kak Elle said...

dodie...

diaterlampau cekap agak dia nak org lain pun mcm dia:)

zany said...

itu juga satu ujian dariNya kan kak. Ujian datang dalam pelbagai bentuk. Sabar je lah, doakan roommate akak dapat tempat lain cepat-cepat, he, he...........

Kak Teh said...

kak elle at least meja you sungguhlah kemas - I wouldnt dare show pix of my table/waorking area here. At this moment, menaip atas katil..di bawah duvet. so, tak sesuailah nak ambil gambar, kan?

cikMilah said...

I faham sangat kakElle, sbb kat tempat baru ni orang yg sangat besar je dapat bilik.. huhuhu..
Takat manager kecik kena share cubicle gak,Sabar lah ya, comes Sept it will end..

Kak Elle said...

zany...

akak tak kisah sgt duduk sebilik tapi untuk mengacau rakan2 lain tu dah tak baik kan?

Kak Elle said...

kak teh...

hehe nak amek gambar punya pasal nampak kemas..

best nya kalau saya duk bawah duvet pulak....hahaha

Kak Elle said...

cikmilah...

thank you for the words of comfort:)

mmg saya tak berkenan lansung dgn arrangement barangs di bilik skg...

Siew Lin said...

Bersabarlah dengan keadaan yang kurang selesa ini. Saya juga agak keberatan hendak masuk ke bilik Elle sekarang, tak sama macam dulu sebelum si penghuni baru ini datang. Apa boleh buat, "sekali air bah, sekali pantai berubah". Terpaksalah menyerah kepada keadaan, apa boleh buat, kita ini makan gajilah, katakan!

Kak Elle said...

siew lin...

haha lupa yg cikgu baca blog saya macam ni tak bolih complain lebih2 ye...

Siew Lin said...

Walaupun kita berada di bawah satu bumbung yang sama, tapi percayalah, biar pecah di perut, jangan pecah di mulut, ha!ha!

Kak Elle said...

siew lin...

terima kasih kerena faham keadaan:)