Saturday, March 21, 2009

Love Story In Harvard

I am now hooked to watching korean drama online .... one whole day no housework .... been watching 'Love story in Harvard' ..... nevermind abt the mata sepet hero2 nya ..... hehehe


Its a very touching drama .... at least this show is 70% in english since its been shot in the states ...


I know someone too is now hooked she send me msg that she is also watching it ..... hehehe








Ok let me get back to my next episode ....... with a box of tissues :)

25 comments:

Cat Cat said...

Kak Elle,
For some reason, Cath kurang sikit cerita korea korea ni... Jepun ok... Enjoy your show.

cikMilah said...

sekali terkena mmg melekat cerita Korea ni kan...enjoy...:))

nurazzah8 said...

kak Elle, dua tahun lepas saya dah tgk cerita ni...masa tu mmg tgh giler tgk cerita korea...sanggup saya beli (kalau kwn tak ada ) berset-set cerita korea ni... tapi itulah...bila dah start tgk...tak boleh berhenti...dari pagi sampai malam... (shhhh! tapi masa tu hubby kerja kat oversea...boleh lah tgk sbb nak kill the time ...) skrg che abang dah ada sini...nak tgk cerita kat TV pun tak sempat...hehehe

silversarina said...

Laa melekat pulak sorang lagi kat korean drama...cukup ke sekotak tisu ...hehehehe.

Kak Elle said...

cath...

korea or japanese sama jugak...can watch either of them ..

Kak Elle said...

cikmilah...

kalau nak tunggu yg on tv lama nak habis kat sini bila2 bolih tengok..haha

Kak Elle said...

azzah...

ni lah susah nya kalau dah melekat kan? sehari suntuk lantak tengok aje...hehe

Kak Elle said...

rina...

ntah kenapa ye kebanyakan drama2 korea ni banyak menangis pulak...haha

tak cukup buka lagi sekotak lah gamat nya:)

zany said...

kak elle,
pasni no reason nak sunyi-sunyi okay. banyak tu drama leh layan. Pilih je nak gi mana, Harvard, Korea, Macau, he, he............

Ummi365 said...

ha ha tak tau kak elle dah sangkut kat mamat korea mata cepet.. haha tak tau..

danger zone sebenarnya cerita korea ni.

AZWA said...

mana lagik sedey kak elle...love story ni ker winter sonata tu???

Kak Elle said...

zany...

betul tu tak sunyi layankan si cita korea kan...hahaa

Kak Elle said...

ummi...

sangkut tu tidak asal saya ada Ahmad Fuad...hehehe ... to pass the time as zany said tak sunyi lagi:)

ala ummi pun dah sangkut kan kan kan?

Kak Elle said...

tie...

akak belum tengok lagi winbter sonata tau cuma dengar aje...hehe

Kak Teh said...

kak elle, kawan2 i di london pun ramai yang minat drama korea.nasib baik i tak pernah tengok langsung - kalau tidak tersangkut jugak.

Kak Elle said...

kak teh...

I think worldwide byk juga peminta korean dramas...KT u should give it a try:)

Neeza Shahril said...

boleh gang.. masa neeza unemployed for 2 years in malaysia dulu, hooked up depan tv sebab korean drama lah..
sini, nampak macam ada tapi dia cakap arab lahhh.. kak Elle imagine korean cakap arab.. sangat lah tak bestnya.. hehee...

Kak Elle said...

neeza...

saya tengok kat pc online neeza masuk kat zany blog dia pun dah sangkut...haha

www.mysoju.com

aNIe said...

Hahaha...kak...terkena jangkit dengan Nora ke...dia tu kalau pasal korean drama...tak tidor pun tak pe...hehehe...

Kak...jgn nangis bebanyak...hehehe

Norabella said...

Uhuk..uhuk...ada yg sebut eh?

Kak....there are 4 series "lovers' in these Korean dramas, Lovers, Lovers in Prague, Lovers in Harvard and Lovers in Paris. So far I dah khatam Lovers (3x), Lovers in Paris..(ongoing. Walaupun I minat hero-heroin Korea ini..hero kat rumah 'tetap menjadi pujaan hati..."...he..he..

sherry said...

Hai kak elle..

teruja plak nak tgk Korean Movie ni..nak mula citer apa ye? any suggestion?

Kak Elle said...

anie...

aha dah masuk kumpulan mata sepet sekarang...

kebanyakan cerita2 korean ni kenapa bvanyak menangis..tak kira lelaki atau pompan.

Kak Elle said...

nora...

ni kena slow2 tengok kang satu kerja pun tak buat...hehe

Kak Elle said...

sherry...

akak baru nak berjinak tengok online...nak tunggu yg ongoing kat tv lama sangat.

dodiemohd said...

siapa dah start tgk ni ...addicted!!