Saturday, March 28, 2009

Smokeless kitchen

I am just too lazy today to think of what to cook today ..... then at 11am I thought of going to Daiso to get some stuff that someone wanted me to help get for her so with enthusiasm I got ready and went downstairs it was so hot mind you so decide to wait for a cab .....


every cabs that go by all with passengers so 15 minutes I decide to walk to the taxi stand and my golly there were about 10 people before me all makciks with their marketing trollies what chance do I have ... nevermind I just queque up but another 15 minutes went by with no sign of taxi stopping....forget about going to Daiso its just another bad day where's no taxi in sight and when you don't need them .. there will a long quequeof taxis waiitng for passengers.......


So I went to buy lunch instead actually was thinking of that yummy chicken rice at IMM but since I can't get to eat it I went to my neighbourhood chicken rice stall and here it is my lunch for today ..... dapur ku tak berasap .....







My lunch - chicken rice but of course the one banquet is much nicer and yummy .....




Next tot he chicken rice stall is this uncle stall selling ...........








rojak buah2an ........






Oh dear I think this rojak is going to make someone in America mouth water ..... ooops sorry ah cat cat .... yes its from the same uncle you bought last time .... power babe his rojak.





ok atok zino already hinted its earth hour tonite so I will light the candles tonight for 1 hour ..... btw tok zino tv bolih tengok tak? or go online?.....hahaha .......

26 comments:

MAMAMIA said...

Kalau I jadi Kak Elle, agaknya hari2 dapur tak berasap.

Selamat ber'Earth Hour'. We r planning something for tonite also.

Pp said...

saya miss makan-makan nasi padang di singapore...
ermm, it has been seven years since my last visit to singapore.

lama nya!!!

aNIe said...

Kak...ari ni pulak...dapur anie berasap pagi je...sebab cik abang takde...Ude pi seremban...so tengahari and malam...pi makan2 kat luar je...

Malas betul mak budak ni ye...ajak anak2 makan luar je...hehehhe

Kak rojak tu...anie pun nampak terliur tau...

Kak Elle said...

mamamia....

makan luar hari2 pun bolih jadi jelak tau.

Kak Elle said...

Pp...

jom makan nasi padang I belanja...hehe

Kak Elle said...

anie...

cik abg takde dapur tak berasap ye...hehehe

Anuar said...

Dah komen tadi tak masuk pulak.

Ingatkan smoked chicken, rupanya smokeless kitchen , tak pe akak sorang je, cuti baik rehat dan beli je :)

Esrth hour hanya tutup lampu, masih boleh online...hehehe.

Kak Elle said...

anuar...

ni anuar aka tokdaddy ke?good idea tu smoked chicken tapi bau asap dia tu yg tak best mcm smoked beef.

Anuar said...

salam,

anuar tu silversarina, terguna ID dia pulak, taks edar ..hehehe.

silversarina said...

alahai, ni baru tukar ke silversarina , maaf ye .

zino said...

kak elle
TV pun akan berhenti bersiar hehe..

Tie said...

Alamak kak elle..!!

Tie yang dok ganu ni dah betul2 terliurkan rojak tu. Kat sini rojaknya hampeh! Kena balik johor gak!! Adoi...dah berair mulut ni...

cikMilah said...

lhoooo,saya pun ingatkan tokdaddy pun blogging jugak! :)
Earth hour tonite saya landing dan terus zzzzzzzz kot...adoi, sakit pinggang ku berantakan - dapur dan ovenku berasap....
Sedap nya rojak buah tu kak...

Kak Elle said...

wanmommy...

haha terperanjat jugak eh tokdaddy bagi komen:)

Kak Elle said...

rina...

takpe at least skg tau lah tokdaddy pun blog hopping jugak...hehe

Kak Elle said...

zino...

gelap gelita lah ye...hehe

Kak Elle said...

tie...

nak rojak senang je buat lah sendiri...

Kak Elle said...

cikmilah...

suspense kejap kan ingat tokdaddy tadi...

Ni mesti banyak order sampai sakit pinggang seharian di dapur.

Ummi365 said...

kak elle...

i missed 1 entry yesterday.. wah sorry eh busy sungguh.. rasa nak tidor je ni hah..

naklah apam balik tu sikit. dapur ummi pun tak berasap hari ni, gi makan asam pedas je sebab penat sangat attend sports day amal.

Kak Elle said...

ummi...

busy betul adika kak sorang ni...susah nak jumpa skg.

nak sikit aje?

Cat Cat said...

Kak Elle,
Nasi ayam tu pun mengancam jugak... Rojak buah - POWER! Soto ayam - lagi best. Ngam ngam ngam...

tulipurple said...

bila dapur tak berasap...dapur bersih jerr kan...senang hati tgk...sampaikan nak dicemarduli balik pun sayang...
nnt sy turun sg,nak gak cari rojak buah itew..niceeee.

Neeza Shahril said...

mengancam lah pulak rojak buah tu.. lama betul tak makan. nasib baik tak mengidam hehee..
earth hour yek? hehee... masa 8.30 tadi, anak2 baru nak masuk tidur.. jap lagi neeza pulak. kira padam lampu teruslah hahah!!

Kak Elle said...

cath...

semua2 sedap ye ...lain kali datang make sure its a friday so sat and sunday kita bolih JJCM ye.

Kak Elle said...

tulip...

walaupun dapur tak berasap masih juga berserak dgn segala rubbish dan sewaktu dgn nya...hehe

Kak Elle said...

neeza...

rojak buah tu bolih buat sendiri yg utama mesti ada petis..buahan tak kira lah any fruits pun bolih.