Thursday, March 12, 2009

Never too late

My birthday been 2 weeks gone but looks like I am still getting wishes from dear friends .... thank you so much for your kind thoughts.Last sunday my sister Lina came and ask me to choose between a light purple and brown songket suit .. I guess its a birthday present lah I assume since she didn't said so ... couldn't take a picture since she took it back with her to sew baju kurung for me.


This morning busy doing entry records for the students medical Liza came in a small package .... see below .......




A handmade crochet doily from NurAzzah8 .... cantik hasil tangan terima kasih banyak2 kerena sudi memberi ... sepuluh jari saya susun menerima nya ..... thank you very much azzah.



In the afternoon came another mail a singing card 'happy birthday to you from mamamia ...... thank you very much mamamia for the wishes .... never too late kan? .... I still have 11 months till next birthday.....hehehe
Remember the staff at the school get breakfast every 2nd wednesday of the month?...well yesterday was the day ....... and we had .......







Roti canai again by request with curry chicken and fried vegetarian beehoon and sandwiches of turkey ham.

Knowing that we are having roti canai I personally cook sambal sardine and caya lah habis licin pirahna2 makan......hahaha
Tomorrow inter house games day and we are expecting injuries as usual but extra 2 hands better than mine alone rite? and we have data entries to do as well for 700 odds students ...... my back is killing meeeeeeeeeeeeeeee.

24 comments:

pB said...

pB no satu lagiiii ....


nanti besday pB, pB nak tuntut gak hadiah dari kak Azzah8 tu ..

hi hi hi

cikMilah said...

Yeaayyyy, nombor satu lagi!
Hmm... bestnya kan dapat b-day gift lagi.. pandai Azzahkait benang halus...
Sedapnya roti canai tu, rasa nak makan tapi sakit tekak tak boleh makan pedas...huhuhu.. Nurse.. sini ada sorang sakit....flu and sore throat....

Kak Elle said...

pB...

eh aBear dah balik tak layan dia ke?...hehehe

ok no satu lagi ye?email akak pB nya address nanti bolih?

gi minta kat nurazzah cantik tau kerja tgn dia tu...haha

Kak Elle said...

cikmilah...

pB yg no satu...hahaha

oh sakit ye meh anuty nurse bagi TLC ...hehe

hari ni tak kerja ye?dapat MC

cikMilah said...

eh, bertembung ngan pB.. hihihi

cikMilah said...

tak de nya MC.. banyak kerja kak nak belajar kak...project baru...

Kak Elle said...

cikmilah...

sape cepat dia dapat....hahaha

oh ok ingat tak kerja nampak YM online dari pagi ada juga hantar msg tapi takde jawapan.

Ummi365 said...

cantiknya,,, nak letak kat mana tu kak elle?


seronok tenguk PB ngan cikmilah bertermbung nak no 1. dari pagi tadi nampak cik milah online.. ingatkan kat rumah.. ke memang pukul 6 tu dah sampai office hehehe.

Kak Elle said...

ummi..

nanti nak fikirkan maybe on my side table...hehee...tapi sayang nak guna pulak..

tu lah ingat cikmilah ada hantar msg tak di jawap.

zino said...

kak elle
ramai yg sayang kak elle pasal tu hadiah dan wish tak habis2 lagi

Kak Elle said...

zino...

hahaha....ni tunggu dr zinoa pulak....hehe

nurazzah8 said...

Alhamdulillah dah sampai, tapi sorry lah lambat sebab nak menyiapkan doily tu punyalah slowww... faham-faham ajelah kita nikan multi-tasking...macam-macam hal nak buat at the same time...satu hari boleh duk sekejap aje mengadap bendalah tu...actually kalau takde kerja lain dok mengadap buat tu saja dari pagi sampai ke malam, memang boleh siap dlm masa sehari-dua je...
Sebenarnya crocheting ni pun salah satu hobi saya...tapi sbb tak ada masa, buat sikit2 saja... nanti I buat entri berkenaan crochet yang saya dah buat selama ini. Baru-baru ini baru siap satu table runner... tapi nak tahu berapa lama ambil masa????

jeng...jeng..jeng...

4 tahun! haaa? biar betul?

memang betul... alamak janganlah gelakkan I...

sebab projek tu start 4 tahun dulu, buat sikit, pastu terperap kat dalam lemari tu sampau beberapa bulan lepas baru teringat nak sambung balik...

so...baru siap...

Glad that you like it...
kalau Kak Elle letak atas meja kayu yg warna gelap lagi menyerlah bunganya...atau ada alas kain yg gelap warnanya di bawah (since warna benang tu cerahkan)...

ok...terliur selalu tgk blog Kak Elle...penuh dgn makanan...kalau tengah lapar tak mahu masuk blog ni...sebab sure perut berkeroncong dan mesti nak meleleh air liuh tgk makanan yg nyum...nyum...

nurazzah8 said...

tumpang lalu Kak Elle,

pB...kalau nak kena bagi tau awal2 bila birthday pB...tapi tak janji boleh siap...hehehe...sebab buat crochet tu part-time aje...sambil duk layan anak...sambil rehat bila balik kerja kejap...

waktu lain tak sempat

Kak Elle said...

azzah...

terima kasih sekali lagi hasil kerja tgn yg amat kemas..betul tu kita hanya bolih membuat bila ada masa tapi 4 tahun dah kira habis juga kan?dari di simpan selama2 nya.

Norabella said...

Wah cantik lah doily tu! You are blessed with wonderful friends around you....though there are some rotten ones around :)

I love crocheting..dah lama tak buat..esp doing doily tu. Skrang susah nak dapat buku ala Jepun (with diagram). Tu yg buat I lama tak crochet tu.

Kak Elle said...

nora....

yes nice friends around with some rotten ones as well...

eh kat Bt Gombak where I buy my yarns tu ada japanese instruction for crochet.

Neeza Shahril said...

kak elle dapat hadiah lagi.. kiranya takde due date lah kan hadiah giving tu kak elle.. heheh..

Kak Elle said...

neeza...


hahaha ada lagi 11 bulan till next expiry date:)

silversarina said...

Dapat lagi hadiah, memang akak murah rezeki dan punya kawan2 yang pemurah , Alhamdulillah.

Roti canai cicah sambal sardin, sedapnyaaaaa , nak buat jugak lah .

sherry said...

kak Elle..

Syukur pada tuhan,...rezeki akak sangat murah..rezeki dikelilingi kasih sayang orang2 yang menyayangi akak....tak semua orang akan dapat menikmati apa yang akak dapati dan nikmati ni...

Akak takde plan nak datang Kuantan ke? Teringin jumpa akak.

Kak Elle said...

rina...

alhamdulillah murah rezeki kan?

sedap tau makan roti canai ngan sambal tumis ikan sardin:)

Kak Elle said...

sherry...

alhamdulillah masih ada yg sayang kan?

insya'allah kalau ke Kuantan nanti umumkan...hehe

Kak Ezza@makcik Blogger said...

salam kak

amboi banyak nya hadiah....saya punya hadiah untuk akak tak sampai2 lagi..hehehe mana nak sampai...tak berpos kan lagi....sabar ye kak....sabar...

Lain kali saya pun nak cop no satu ..jaga jaga pb dan cik Millah

Kak Elle said...

ezza...

huh ezza pun nak hantar hadiah?ala jgn susah2 ye...

nak no satu juga...nampak2 seme2 nak no 1...cam mana ni?