Friday, March 20, 2009

Masakan segera & kekasih2 ku

Since its a school holiday we are allowed to go home at 3pm .. hooray2.... yesterday I reached home at 3.40pm after buying my late lunch of nasi bryani from the neighbourhood makan place.Today I singgah kat Cold Storage to get whip cream 'angan2 nak buat pasta white sauce' ... but when?


This morning on the way to work passed by the market to get my stock of roti bom thinking of having that with my left over chicken curry from last week .... but upon reaching home I felt hungry since I haven't had lunch today except for cinonet pulut serunding I bought this morning from the market.






Remember my leftover roasted chicken? ok I just make soup using the knorr's tomyam flavour and add in 5 fish balls that I have in the fridge......and 20 minutes later ..............




my mee soup tomyam ready to be eaten by hungry aunty nurse ....... it never tasted so delicious just make believe you are eating mee soto ..... hahaha .......


to be continued later with my kekasih2 yg sangat di rindui ............

updated @7.40pm


Ya saya banyak kekasih ... sangat rindu pada mereka - jiwa gelora bila mengingatkan mereka2....adoi kekasih2 ku di mana kamu berada......

AF atau Ahmad Fuad you will always be my number one because I fell in love with you the minute I learn about you .... .... the more I think of you the more I look at you ..... Kau untuk ku .....

selain dari AF saya juga sudah jatuh cinta dengan ...



Zainal Arief oh my oh my 'Sehangat Asmara' kau buat diri ku .....



dan juga pada Am ..... kalau takde flight jenguk2 lah aunty nurse ye?....hehe .... bab ni kan mesti Norabella and mamajambu agree 100% .... ....... hehehe .......



Fikri I am trying to understand you ..... wait till I am done with 'Buatmu Kekasih' .... baru sahja berkenalan dengan mu dari 'Jauh '......



dan tak lupa pada Hanif ..... jiwa ku selalu kau buat tak tentu arah 'Gelora Jiwa' ........



hmmm...... 'Jendela Hati' ku tak siapa nampak .....




banyak nya kekasih saya .... ni mesti kawan2 ingat saya gila lelaki ........ hahaha ......


kalau nak kenal lebih dekat dgn kekasih2 saya ni .......













beli lah .................





novels dari Aisya Sofea ...... tulisan yg amat beresap di hati .... bila saya rasa bosan kan ku baca novel2 ni sekali lagi ........ tak jemu2 ..........

Terima Aisya Sofea kerena bagi saya peluang membaca novel2 melayu ........


Novel yg ini saya belum beli lagi ..... sape lah tau kalau2 ada orang dr Alaf 21 membaca blog saya akan menghadiahkan nya ..... hahahaha ........

14 comments:

Ummi365 said...

arghhhh.. tenguk tu gambar makanana lagi.... yeayy ummi no satu lagi.. kak ezza.. camna ni?

asal ada makanan je ummi bole bau tau.hehehe

Kak Elle said...

ummi...

hebat lah your smelling sense ye cepat nya bau makanan dr jauh...hehe

mamajambu said...

Amboi,Kak Elle byk nya kekasih2 mu..tak leh angkat..kalau Am ada fligt..nora jual kete beli transformer boleh transform jd mcm2 senang nk jumpa hero2 pujaan hati kah..kah..kah.

Norabella said...

Ini F5 versi Malaysia...ha..ha..seorang loyar, seorang CFO, seorang pilot..kencang seh...

Selagi ada dia pun best tau...feeling2...ala winter sonata.

zino said...

banyak nya kekasih dia hehe

zany said...

hope one day, aisya sofea baca blog ni, everytime keluar novel baru, akak orang 1st dapat, free, he, he.........

mamajambu said...

Nora seme best tangkap lentok tak leh letak pun.

Kak Elle said...

mamajambu...

haha transformer ye tak teringat saya cerita2 ni...

oh kekasih pujaan ku ku rindu pada mu tapi bukan di angin lalu ye:)

Kak Elle said...

zino...

aha terlalu byk tak tau nak pilih....hehehe

Kak Elle said...

zany...

semoga masin mulut kamu...aisya jgn lupa dakuuuuuuuuuuuu

Kak Elle said...

mamajambu...

notti notti ah:)

Kak Elle said...

nora....

di alam kenyataan ada tak?AF,ZAINAL,ADAM,FIKRI DAN HANIF memperkenalkan lah diri mu sayang ku...hehehe

ok ok nak cari itew winter sonata melayu lah....tapi kat gombak tak jual lah.

Neeza Shahril said...

sejak jadi SAHM ni, suka pulak neeza baca novel. Balik nanti nak beli lah..
or.. kak Elle nak lelong novel2 yang kak Elle dah tak nak tu hahaha!!!

Kak Elle said...

Neeza...

novels tu saya nak simpan bab berulang saya bolih baca...neeza baca tak aisya sofea tinngal msg kat tagboard akak...