Wednesday, March 25, 2009

Decided

I've decided to do roti jala demo for the students workshop on 20th April biar mereka mencuba buat dan isi dan melipat nya dan what they did its theirs to eat ... so shall they do once or twice?...hello aunty nurse how many kilo to prepare ? you may have 80 students tau ....






Many ways of folding them and I've decided too ... to prepare potatoes filling (curryflavour) for local taste -




or they can ....


as roti jala Fusion for the foreign students .............


What do you think? no chicken curry to much work for me to carry in the morning.




Agak2 bolih tak?







26 comments:

Kak Ezza@makcik Blogger said...

wah aunty nurse sedang menjala ..cantik lah kak..saya pun belum pandai macam akak ni.Elok jugak buat filling macam akak tulis ni..ringkas jer..tapi kalau durian lagi sedap kak oiiii....

Tie said...

Ooo....filling macam inti karipap tu ke..?

Tapi cheesy fillings pun best..! Mesti budak2 tu suka...

MAMAMIA said...

First & foremost, Congrats.... sebab dah naik pangkat!!!

Everything sounds like wondeful idea. U've thought it trough very well.

Mesti the students, enjoy menjala.

Kak Elle said...

ezza...

durian tak bolih kang pengsan anak2 mat salleh tu...hehe

Kak Elle said...

tie...

aha inti mcm karipap ..bolih kan?

Kak Elle said...

mamamia...

naik pangkat?takde lah cuma menjalankan permintaan:)

silversarina said...

Dah muktamad buat roti jala, bagus tu . Sure budak2 tu excited nak menebar jala :)

I pernah jual roti jala, kalau sekilo tepung boleh dapat 60 keping saiz yang biasa orang jual .

Kak Elle said...

rina...

mmg bolih dapat sebanyak tu...muktamad Fusion roti jala untuk anak2 cosmopolitan ... hahaha

cikMilah said...

Roti Jala - nanti namakan is Laced Pancake, ya kak!

Kak Elle said...

cikmilah...

dah habak kat head of the Int Day organiser pun...hehe

zany said...

sedapnya roti jala, tapi jenuh nak tebarkan. jala ikan ke jala ayam tu kak?

Kak Elle said...

zany...

jala telur ikan...hahaha

Neeza Shahril said...

wow!!! yummy!!! nak sikit... kat sini roti jala cicah curry.. kak elle buat inti dalam ya. senang sikit nak makan yek..

besarnya roti tu.. largest in the world kot hehee..

Kak Elle said...

neeza...

cuba buat lagi sekali biar kali nak koyak2 ye...hehe

sherry said...

Kak Elle..

Yummynya..kalau nak senang ..cicah jer dengan gula atau susu manis atau honey...macam makan lempeng..hahah..nampak sangat Sherry ni tak suka duk kat dapur...

zino said...

kira dah lulus tu.. zino kalau teba roti jala jadi lempeng hehe

Cat Cat said...

Ngam ngam.. roti jala... Delicious!

Kak Elle said...

sherry...

suppose to do traditional malay dish for cosmopolitan students to try...

Kak Elle said...

zino...

kalau jadi cam lemeng lipat2 aje terus ngap ...hehe

Kak Elle said...

cat cat....

sudah tentu nyam..nyam..nyam...hehe

Ummi365 said...

ooohhh good idea... let them experience it.. buat dua kilo tepung lah kak elle biar diaorang puas menjala hahaha. Tapi nanti intinya tu berat jugak nak carry pepagi kan. Naiklah taxi dari rumah pas tu claim .. ok tak :)?

Kak Elle said...

ummi...

nak buat tu no problem so far estimate 80 budak2 dah sign kang sampai 200 cam mana kan?

ehem2 lah the day before tu I kat mana...hehe

tulipurple said...

gud idea sis,bravo!!sy kalu wat roti kirai@jala,lipat tigasegi jer..hehe,malas nk gulung...suka nama laced pancake cikMilah bg tu.idea fusion tu mmg menarik tertarik.

AZWA said...

roti jala makan ngan kari ayam....waduh waduh..enak bangat itu..

besarnya tebaran roti jala itteww...macam seronok pulak nak menebar roti jala hehehe

Kak Elle said...

tulip...

mmg tu kita panggil in english kat sini...hehe

Kak Elle said...

azwa...

gambar tu saya dapat masa google..mmg besar kan...hehe