Monday, March 16, 2009

1st day at home part 2

Hi there this is continuation of previous entry .... I am sure you are dying to see what else I bought sampai $102.00 and that will be RM$244/-

Here are the pictures so just go along and see whats at Daiso in Singapore banyak lagi ada but these are what I bought lah .... hehehe


Remember the roasted chicken? well ...................




I cook 1 put of chicken rice but enough for 3 people I think and I only had 1 small bowl of rice ....ada sape2 yg nak ada lagi nasi dan ayam.....



My simple chicken rice .... no soup...no trimmings .......


I like this typical japanese design tin .... nak buat apa ngan tin ni? .... hahaha entah ye ......


The bottle opener I've been looking for akhir nya ternampak ... bukan main senang sekali just twist ole its open ..........





Close up of the materials I bought .... just beli aje kalau sape2 berkenan let me know .......




huh this one special for my dear Dodie who likes hello kitty stuff .... hehehe D akak belikan D hello kitty shoe lace .... cantik tak?





Hair accessories and shopping bags foldable to put into your handbag for that shopping outing and small ribbons for my knitting.




My one purpose of going Daiso to get those special padded envelopes 2 for $2 other places 1 for $2 or $3 ... also bought few boxes of japanese ziplogs for freezer and fridge in different sizes and that cute bear wipes and of course that crayons when the children come so they can do some drawings on the paper not my wall.....hehehe



















36 comments:

Ummi365 said...

woh hohh.. hebat kak elle. agaknya kalau ummi pergi sana ummi pun jadi macam kak elle kut ya? daiso kat sini pun kakak spent almost rm50.. ishh tak berani nak ku bawa anak dara ku kesana. mak dara pergi pun habis sampai $102..heheh. Nanti kalau i pergi you make sure pegang my purse ek. tolong eh!! hehehe

Kak Elle said...

ummi...

bagi I kakak punya phone number nak suruh dia tengok my blog...hahaha

eh kalau I pegang purse you kang I yg pakai cam mana?

dodiemohd said...

haah..cntiknyer kak!!! Kak ummi ngn dodie sure hilang akal masuk situ. Kain berkoyan2 kak ummi borong. Dodie, akak tau lah apa benda yg berguni2 d beli....heheheh

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak elle..

berkenan kat kain tu....

Saya ni pun macam kak jugak..mula2 nak beli satu bende jer...lama lama penuh satu bakul....

Ummi365 said...

tumpang lalu kak elle,

rasanyalah i and kak ezza tak leh masuk daiso.. you pun tak leh masuk.. habis kosong daiso tu kut.. hahaha

Ummi365 said...

choppp choppp.. dodie pun sama tak leh masuk daiso.. daiso jadi kaya sekelip mata tau
hehehe

Neeza Shahril said...

the crayons is a good idea.. baru nampak ada kesan conteng kat dinding rumah. belum investigate sape punya kerja. kalau shahmey dimaafkan tapi ada yang akan kena sebab mesti ada lah yang sepahkan pencil color tu..

roasted chicken dengan nasi tu reminds me of kabsah saudi ni kak Elle.. takde kuah gak..

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak elle..

tumpang lalu jab ye..
rasa nya bukan daiso jer yang kaya raya lepas kita datang ummi....tu kat geylang pun sekali....sampai bas ekspress tak mau angkut kita lagi..kena tunggu abang akak datang selamat kan kita kat seberang tambak tu...hehehe

Kak Elle said...

Dodie...

nak pakai ngan kasut yg mana?
Jom bawa ummi nanti kalau datang ye

Kak Elle said...

ezza...

nak yg mana satu nanti saya poskan.

Kak Elle said...

ummi...

kita bolih masuk Daiso cuma jgn bawa duit aje lah....hahaha

Kak Elle said...

dodie...

ummi tak bagi D masuk Daiso cam mana ni?

takpe D kita terus ke spotlight ye...hehehe

Kak Elle said...

neeza...

crayon tu keras neeza budak2 agak tak bolih patahkan..

orang malas makan nasi gitu aje neeza tak yah soup lagi.

Kak Elle said...

ezza...

lah ni dah lain macam je dah sampai ke geylang pulak...abeh arab street tak nak singgah ke beli kain2 lace ke dah tu makan murtabak victory yg famous lagi...

lepas tu suruh cik abg bawak container kereta pun nanti tak cukup....hahaha

Ummi365 said...

wei tak aci... spotlight pun nak jugaklah.. aduhai macam mana ni hah? semua nak pergi. memang tak cukup nanti duit... silap2 tak de duit nak balik kl kang.

Kak Elle said...

ummi....

nak jugak ke spotlight???

tak cukup duit nak balik KL bila dtg beli sekali tiket untuk balik murah beli RM kat sini bayar Sing tau...

susah2 kan kak ezza punya hero tunggu seberang tambak...ni cuba tanya ezza paspot dah buat ke belum???

hehehe

dodiemohd said...

ok xpe..kak ummi block d masuk daiso...kak elle! dodie nak block dia jgn masuk SPOTLIGHT!!! muahahahahahahah.....

..haah la kak, d nk pakai kat kasut mana? oooo...ada..d ada sneakers. Confirm ramai orng jeles!

Kak Elle said...

Dodie...

susah juga ye dia block dia ...nanti akak yg pengsan...hahaha

cikMilah said...

HELLLOOOOOOWWWWW...
cikMilah pun terliur tawwww...
huhuhu

cikMilah said...

Tumpang lalu....pst Neeza,
Itu ummi, dodie, kaEzza & kakElle tengah mesyuarat tingkap!!!

Nong said...

Itu sebab nong tak suka nak masuk kedai2 macam tu, nanti terperangkap pasal banyak benda2 yang berkenan, rambang mata....

aNIe said...

Kak...banyaknya barang akak beli...patutlah sampai beratus...hehehehe...kalau anie pergi pun mau habis $$$...maklumlah...ambil aje...kadang tak perasan jumlah makin meningkat...heheheh

Kak Elle said...

cikmilah...

jom join sekali biar gempar nanti...hahaha

Kak Elle said...

cikmilah...

hehehe mensyuarat tingkap eh...ni tingkap jauh2 tapi online so dekat kan?

Kak Elle said...

nong...

bila mengambil mmg tak ingat dunia bila nak bayar tu ...adoiiiiiiiiiii

Kak Elle said...

anie...

kalau hari tu bengang sekejap ni gila sekejap amek..amek..masuk bakul...bila bayar lah banyak nyaaaaaaaa.....hehehe

silversarina said...

Haaa tu dia.... macam2 diborongnya , buat masa ni pause bab shopping ni sebab tak ke mana cuti ni :(

Norabella said...

Wah...kak, Daiso suka akak advertise kedai dia. But mmg gilakan masuk kat situ? I prefer outlet kat IMM rather than Plaza Spore sebab luas dan tak sesak.

nurazzah8 said...

ayoyo...kak elle....semua orang sibuk nak shopping kat Daiso... saya menjamu mata aje lah..tengok apa yang kak Elle borong...seronok tgk orang shopping sakan..
saya sekarang kena shopping makanan aje...kena stock makanan banyak2 masa cuti sekolah ni... anak2 ramai kat rumah..masing-masing asyik lapar nak makan ini makan itu...

Kak Elle said...

rina...

hehe no shopping 4 wanmommy...ni agak2 kan nak suruh beli candle purple kan kan kan?tapi kalau kat ikea lagi byk candle rina...

Kak Elle said...

nora...

bila u last ke daiso kat IMM?last I pergi ngan Dodie and Mas smlm masuk wow dah di ubah tempat2 nya nampak lapang and more stuff added.

Kak Elle said...

azzah...

itu lah ramai penghuni masa cuti sekolah kena stock makanan kan ...apa lagi ni musim hujan selalu aje lapar kan.

Ummi365 said...

cikmilah,

jom kita turun sg ramai2. kita buat happening punya makcik blogger's meet ya.

Ok ummi dah dapat participantnya..

Ummi
Kak Ezza
Dodie
cikmilah

ada saper lagi nak join?

accomodation rumah kak elle (tapi kenalah hulur jugakkan), makan tanggung sendiri ek.

ok? (mcm ada org nak jaga anak2ku)

Kak Elle said...

ummi...

wah ni betul2 jadi manager I di KL ye?...hahaha

di persilakan pintu rumah selalu terbuka untuk kawan2 yg sudi dtg singgah...tapi bukan 5* ye:)

kita makan sama2 apa yg ada ok?

cikmilah cam mana jadi tak?nanti kalau nak bershopping saya chop satu coach MRT tu...hahaha

Kak Ezza@makcik Blogger said...

ummi...

kena tamnah satu barang lagi kena bawak ke rumah Kak Elle...jangan lupa bawak tilam toto...hehehe

Kak Elle said...

ezza...

insya'allah cukup tempat kalau 5 org dtg...bilik kosong ada 2 lengkap 1 king size and lagi 1 queen size...