Sunday, January 11, 2009

Recuperating

I am doing fine after that long flight thanks to Maria for giving me that no jetlag tablets to take on board.We don't find them here in Singapore....we were all tired and by 4pm I was hit and went to sleep till 6pm.

We went to youngest sis Aini's place for a dinner and gathering of the siblings 'welcome party for Maria and John' and also Hafiz 16th birthday.I missed the cutting of the cake as I was downstairs chatting with my 2 nieces whislt the gathering was at the terrace upstairs.Food were plentiful ... satay,mee goreng,fried chicken wings,hotdog rolls,epok2,murtabak and the best of all black pepper crabs...and fruits and cakes....sorry no pictures as I was in tired mode...hahaha

Before I can relax I'm afraid I have the staff retreat monday and tuesday at Batam Harris Resort and its time to crack that brain of mine abt the school activities.Maria and John will be leaving for Darwin also tomorrow night and will be staying with my aunt Ju before they continue their journey to Sydney,Melbourne to watch the tennis open and finally to Perth before flying back to Singapore for another 1 week stay to be with the Jellanie clans again.

Till my next posting on the staff retreat @ Batam-Indonesia.

20 comments:

Ummi365 said...

i hope you don't zzzzz nanti kat batam. but i am sure the hotel is gonna be great kan!!

Enjoy yourself there..

silversarina said...

salam,

Laa .. tak sempat rehat dah nak kena perah otak , yes , yes , yes jelah kalau orang tanya pendapat.... hehehe.

AZWA said...

amboii nah tu dia...baru balik dah kena travel ke batam pulak kaedahnya...semoga bergumbira dan mendapat banyak idea bernas kat sana kak elle ya.

Neeza Shahril said...

ni namanya a vacation leads by another vacation ni.. sungguh seronok.. pergi Batam, tak payah nak crash head sangat kak elle.. enjoy the scenery aje hehee..

tak tahu pulak ada pill to avoid jet la.. bagus tu..

Kak Elle said...

ummi...

good excuse kalau I terzzzzz jetlag kan?..hehe

Kak Elle said...

rina..

tu lah belum habis penat ganti lagi satu yg kena guna otak pulak.

Kak Elle said...

azwa...

apa nak buat terpaksa tunjuk muka...kalau lah sempat nak juga try SPA kat Batam.

Kak Elle said...

neeza...

bagus juga dapat retreat ni kan?actually tak pernah seumur hidup kerja kat tempat lama ada semua ni untuk staff ..annual dinner pun takde tapi since join the school macam2 ada.

aNIe said...

Wah! Kak nak pi jalan lagik ke...?

Maria pun banyak tempat yang nak dikunjungi ye...akak tak ikut ke Darwin?

Kak Elle said...

anie...

Batam kena retreat byk perkara yg nak di bincangkan...belum tau ada masa free ke tidak..

Tak bolih amek cuti sekolah dah nak buka on 19th..kena tunggu cuti sekolah baru bolih amek cuti.

zino said...

berjalan lagi !!!...

amboi amboi amboi hehe

Kak Elle said...

zino...

kali ni berjln sambil bekerja..tengok prog dia 2 hari suntuk busy...saya mengantok nanti...haha

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
bestnya baru balik dah nak kena travel lagi

maklang said...

enjoy kak..while you can...and have fun..

MULAN said...

takpe kak elle... enjoooyyy je kat batam tu..

cikMilah said...

salam.. dah balik dari Batam agaknya. Dah lama tak blogging...have fun kaka, take care

Kak Elle said...

crazybur beautiful...

macam ni lah kerja kan?

Kak Elle said...

maklang...

tak leh nak enjoy prog penuh 2 hari.

Kak Elle said...

mulan...

ni ke Batam untuk kerja kerja kerja...hehe

Kak Elle said...

cikmilah...

baru je balik ni..penat habisss