Thursday, January 8, 2009

Missing

Missing Kerville even before I leave ... yes I am finally coming home after 15 days away and as Mak Andeh say pergi tahun 2008 pulang tahun 2009:)

I will miss a lot of things here in Kerville ......





missing this beautiful view when we are going down to do shopping ... this is the road as we drive down the hill from Maria's house....


The sunset at 6.15pm.. beautiful colourful sky ......
and most of all this shopping mall where the store Belk is ... this is where I borong all the Liz Clairborne bags and EA bags....
As of yesterday due to the dry air and humidity my heel began to crack and it hurts when I walk esp my left heel so today Maria brought me to do pedicure ... its so different from the one I've been in Sg ... nowonder they charge US$25/- per session...its an OSIM chair while soaking our feet and waiting for our turn we get back massage too oh so syiok.... hehe...the nail parlour is run by a vietnamese couple and their clients mostly the whites.

Maria and I having our feet done by this guy and he is good ... they have been here for 20yrs pelarian vietnam and he says he was in Malaysia for 1 year before they finally got deported to USA.



My beautiful toes and for extra $1/- he painted a flower for me .... haha ... I know someone may comment why I had my toes painted ... the main reason is because of my crack heel I need to have it scrub and this is part of the service.
I just finished packing and I had to borrow an extra luggage from Maria for my stuff and thats not enough too.
We be leaving tomorrow through Houston anf arriving Singapore Saturday at 5.30am.
Till we meet again in Singapore goodbye Kerville.






28 comments:

cikMilah said...

Yayyyy. KakElle dah nak balik!

Sweet people there will be missing you too and Belk is surely missing you.. !!!!

Whoa.. sudah habis jalan-jalan then gi pedicure.. syiok kan!
Cutenyer kaki akak! Lepas tangkap gambar boleh g cutex off..hehehe.

Have a safe and fun journey home...

Kak Elle said...

cikmialh...

sedih juga nak tinggalkan Kerville ni mcm dah serasi sekali walupun ni skg musim sejuk kulit seme kering.

Tapi rumah tu kena tinggal lama kena lah jengok .

AZWA said...

Kak elle dah nak balik dah...mesti rindu nak balik w/p sedih nak tinggalkan kerville tu kan.

fuyooo shopping sakan tu sampai tak muat beg hehehe

Kak Elle said...

azwa...

aha at last nak balik...dah lama tinggalkan rumah.

maklang said...

selamat kembali...

zany said...

enjoy lagi kak untuk minit2 terakhir di sana. sempat shopping lagi tak, he, he.....

Ajzie said...

kak elle dah nak balik..... sure rindu dengan budak comel dan agenda bershopping2 kak elle tuh..

selamat kembali kak elle

sya said...

Kak Elle tak miss Singapore ke?? Student2 Kak elle.. rumah kak elle.. kengkawan kat Singapore.. adik beradik.. kacang pool..???

Ha ha menyakat kak elle ni..

MULAN said...

mesti sedih kan, kak elle.. they'll miss u too..

Neeza Shahril said...

sekejap aje dah 15 days ye.. rasa macma baru lagi kak elle pergi sana..
sure tak puas kan.. neeza pulak rasa tak puas sebab seronok tengok beautiful pictures masa kak elle kat sana..
cantiknya nail painting tu... kalau my kids tengok, mesti mintak nak buat jugak ;)

silversarina said...

Welcome home .... home sweet home.... tak pe ada rezeki boleh pergi lagi :)

safe journey home !!

pB said...

tempat jatuh lagi dikenang

ini kan pula tempat bermain

Kak Elle said...

maklang...

TQ

Kak Elle said...

zany...

dah tak bolih nak tido awal as its 4 hrs drive to Houston to catch the flight.

Kak Elle said...

ajzie...

tak bolih shopping lagi bila balik...hehe

Kak Elle said...

sya...

dua2 miss...hahaha ...eh hari tu mai sg tak beli kacang pool bawa balik ke?

Kak Elle said...

mulan...

apa ke tak kat sini tak yah fikir kerja ... makan tido shopping.

Kak Elle said...

neeza...

cepat masa berlalu kan?mcm tak puas lagi.

Balik kena cuci cutex tu kang ada yg tegur.

Kak Elle said...

rina...

TQ kerena mengalu2kan kepulangan saya:)nasib baik ada cik mini dell kalau tak tak dapat berita terkini.

Kak Elle said...

pb....


home sweet home:)

Cat Cat said...

Kak Elle,
Have a good flight home... Can't wait to see you in the following Sunday...

Pssst, cantik toe nail... :D

zino said...

banyak kenangan yg nak bawak balik tu..

aNIe said...

kak...terasa macam sekejap aje ye...dulu masa akak nak pergi anie rasa macam lama aje akak kat sana...

Cantik warna kuku tu...

atehlaila said...

Amboi..balik Sg dengan kaki baru yek..he..he..

Kak Elle said...

zino...

aha byk kenangan musim sejuk di bawa balik.

Kak Elle said...

anie...

tu lah diam tak diam dah time nak balik mmg syiok betul kali ni tinggal ngan Maria di layan mcm queen latifah...hahaha

Kak Elle said...

atehlaila...

kaki baru umtuk sementara...sayang nak cuci cutex kan dah lah bayar mahal2...hehe

Kak Elle said...

cath..

sori almost 4got to reply to yoyr comment....yes see you in Sg.