Monday, January 26, 2009

Missed .............

Raden galoh left a comment few days ago that she will be in JB her hometown during the CNY and she hopes to see me but being not familiar with JB(on my own-as most time my siblings will drive) I told her that unlikely I can.

Then 12plus today my bro called and inform me that my cousin is seriously ill in hospital in JB Putri Medical Centre.He had an attack of stroke and condition doesn't look good so before I left I sms Raden Galoh to ask if she is still in JB as I will be going to visit my cousin.

Unfortunately she already left for KL and was at Pagoh ... alahai mmg takde rezeki nak bertemu...insya'allah maybe in Kl ya sis.

My cousin is also Imran Ajmain's uncle so Mus or Imran if you reading this abg Jalal doesn't look good do visit him if you can.

From the hospital my cousin's son Dr.S (who is also the radiologist at Putri) brought us to his new house ...oh my god the house is so beautiful .. its huge I just love the kitchen its so big and has a dining area in the corner and breakfast counter too.


Being public holiday there was a bad jam into JB itself .... we cleared the Singapore side within 10 minutes but took an hour to get into JB new immigration complex.... very bad indeed a 2 lane traffic!!!





The jam before JB....


New rule DI LARANG BERJALAN KAKI.....


Welcome to Malaysia ......


Johor Bahru ......




The jam in JB to get to the new immigration check point .... no polis to guide the traffic at all ....


20 comments:

Tie said...

Wah...kak elle gi JB...

Tie punya hometown la tu...raya lepas sempat balik...dan ronda2 kat JB.. Memang traffic selalu gitu..

Moga2 sedara Kak Elle cepat sembuh, ekk.

zany said...

Kat situ memang selalu jam, CNY lagilah teruk, serikkan kalau tersangkut, kalau air naik ngerinya. Pernah dua tiga bulan juga saya drive ke hulu ke hilir kat JB. Letihhhh.

Neeza Shahril said...

semoga cousin kak elle tu sembuh segera...
cuti2 ni memang ramai orang masuk malaysia and also the other way around kan kak elle..

Kak Elle said...

tie...

ni pasal immigration complex yg baru tu jln nya sempit sangat..

aha semoga abg jalal cepat sembuh ..amin.

Kak Elle said...

zany...

jam kalau ada lane 3-4 bolih tahan jugak zany nie dr complex lama 4 lanes bila masuk je bandar JB jadi 2 lane...sendat betul.

Kak Elle said...

neeza...

insya'allah semoga cepat sembuh juga tapi nampak tenat betul tadi.

banyak yg masuk dr keluar tapi esok mungkin banyak yg kelura dr masuk....semua dah balik bercuti.

david santos said...

Hello, KAK ELLE!
Excellent posting!
Congratulations!!!!

zino said...

selamat datang ke JB... biasa lah tu kek elle hehe... jem di sana sini..

aNIe said...

Kak...kalau dah ditakdirkan takde rezeki nak jumpa memanglah tak dapat kan?...Takpelah...insyaallah akan dpt jumpa di KL...

Semoga saudara yang sakit akan segera sembuh...

maszuzu said...

kak elle..kasik hantar skit surat kat m'sia immigration nih...hehehhee..

Ummi365 said...

kak elle,

Jam ah? Boringkan. pagi2 pergi kerja macam tulah jam kat kl ni. tak suka tapi terpaksa jugak nak buat camna kan.

silversarina said...

Cuti CNY memang boleh kata semua badar jam, Kemaman pun jam sebab orang lalu untuk ke KT dan KB bagi yang guna lebuhraya Pantai Timur .

InsyaAllah akak boleh bertemu RG di KL , memang dah tak de rezeki nak jumpa .

Kak Elle said...

david...

thank u for dropping by:)

Kak Elle said...

zino...

tapi dgn complex baru lagi terok...jln naik bukit pulak bengkang bengkok jln nya lagi tu di larang berjalan kaki.

Kak Elle said...

anie...

tu lah terkilan tau tak dpt jumpa raden galoh..insya'allah semoga dapat bertemu di KL satu hari.

Kak Elle said...

mas,

huhuhu hantar surat ye?takpe tulis kat newspaper eh bolih kan?

Kak Elle said...

ummi...

mmg everymorning I pergi kerja pun gitu tapi berjalan juga as long as no accident.

Kak Elle said...

rina...

seme2 holidaykan?tapi complex baru mmg tak teratur traffic nya asal takde yg menjaga.

insya'allah ingin nak jumpa RG ni:)

zino said...

agaknya bengkang bengkok tu bahaya kepada pejalan kaki kot.. abis tu yg berjalan ada laluan lain la kot .. tak pernah sampai ke sana lagi..

Kak Elle said...

zino...

kalau di ikutkan cadangan complex baru ni ikut jembatan baru yg sudah di mula tapi sebab tertentu di batalkan...nampak highway baru tu berhenti separuh jln dan batang2 besi tersadai gitu aje...jln bengkang bengkok tu lah jadi tempuan skg ke complex baru yg agak sempit.

Di larang berjalan kaki sebab jauh juga kalau ke tempat yg baru dan sebab byk sgt kenderaan.