Tuesday, January 27, 2009

Pyjamas party ....

Yesterday after visiting my cousin in JB I followed my sister Lina back to her house eventhough I went with my brother Baharudin.My 2 nieces Shasha and Nana were supposed to stay overnite on sunday but because they were late after games of bowling and then after to late supper they cancelled the plan and sms me @ past midnight.


So last night they came back with me and at 8.30pm I call for KFC delivery of their Prosperous meal set they said it will take an hour so its ok with me because before we left Lina gave us dinner.


We waited and waited and waited and finally it arrived at almost 10pm ... the delivery adik said too many deliveries CNY...ok lah I don't mind afterall we had dinner already.





I was telling ummi365 that I was waiting for the KFC prosperous meal when I saw her online .... to huh ummi prosperous meal nya ... yg properous tu kita2 yg memakan minyak2 tu ... hehehe...
The round prawns cake tu is suppose to be gold coin 'sign of prosperity'....



Pyjamas party attendance .... Shasha and Nana ..... we still have leftovers.




I don't know what time Shasha went to sleep because at 1am she was still watching tv me gone to lala land ... too tired and so is Nana ... all 3 of us sleep in my bed.



I woke up early and start to defrost 2 chickens to cook their favourite dish .................



Rendang ayam....









I also cook sayur lemak and goreng bergedil to go with it ... looks yummy rite?
So what did you cook today being last day of the long weekend?
I know ummi365 kitchen is off today for the next few days......hahaha .... ada orang tu kan nak berhoneymoonnnnnnnnnnnnnnnnnnn.




20 comments:

zino said...

sesekali makan tengah makan ok gak hehe..

Kak Elle said...

zino...

nak join mai lah kita makan2 sama2...hehe

Ummi365 said...

kak elle,

naklah jugak makan kfc tu.. bak sini sikit.

I got up early at 5am, dad tengah tunggu nak board the plane, i tidor balik and bangun at 8am bangun masak bubur for bfast and started preparing to cook for lunch.. saper kata i tak masak? for today masaklah but tomorrow tak tau hehehe.

i told kakak to start cooking at 1:30pm. sebab you knowlah kan i nak gi jemput orang tu...hehehe. by 3 i should be home kut ...

so for lunch we will be having kakak's cooking.

Kak Elle said...

ummi....

ok nnt I fedex the KFC tu ye...haha

hoho nak amek darling kat airport kakak kena masak so the children dah tau ek dad nak balik?

Neeza Shahril said...

sedapnya KFC.. makan tengah malam lagi lah sedap sebab santai2 aje.. dah lama tak makan ni.. boleh ke orang dalam pantang makan kak elle? rasanya, kalau ikut pantang neeza, semua boleh aje hehehehh...

amboi.. kak ummi.. romantic betul tu.. dad sanggup balik for the anniversary... :))

Kak Elle said...

neeza...

kalau tak pantang makan lah...hehe

silversarina said...

salam,dah komen tadi ,tak masuk pulak..

Lama kami tak supper/pyjamas party.. akak pakai pyjamas warna merah ke.. mood cny ni :)

sedap nampak begedil tu , nyam nyam.

Kak Elle said...

rina...

hehehe ... seme2 tak berpyjamas kami seme2 dgn tees and bermuda..

saya masih ingat bergedil tu faberet Izzat kan?

cikMilah said...

bestnya ada yang drop by berparty..
I pun masak rndang ayam today , tapi , eh.. terliur tengok bergedil akak tu. Boleh buat sikit masa lagi...hehehe

Kak Elle said...

cikmilah...

kalau lah anak2 sedara selalu overnight saya gembira ada kawan di mlm yg sepi:)

saya beli bergedil yg dah siap..senang gorengkan aje...ngelat & malas.

aNIe said...

Kak...ari ni anie tak masak...kitorang balik dari melaka dah makan burger...

Nampak sedap aje makanan tu...hehehe...ada pyjamas party lagik ye...seronok bila ada anak2 sedara dtg bermalam...ada jugak kawan meneman tidur...

Kak Elle said...

anie...

tu lah gelak ketawa kita smlm..tengok tv sampai kul 1am..lepas tu saya surrender ..shasha kata dia tengok sampai 2.30pagi dan pagi ni bangun kul 11..rendand tu feberet dia makan sampai 3 kali hari ni...haha...bawak kan balik lagi baru je ni Lina dtg amek dia org.

zany said...

begedel tu sedap makan panas-panas, rendang makan dengan nasi dan ikan masin. Ouchhh...berat melambung lagilah. ngeri tau.

zany said...

kak elle,
tak buka email ye?

Kak Elle said...

zany...

bergedil tu beli dah siap punya tinggal goreng aje..rasa bolih tahan.

dah balas email tu.

Tie said...

Alamak!!

Bab makan2 ni memang Tie kalah laaa...susah nak kawal nafsu ni...hi hi... begedil tu menggoda pulak...

maklang said...

Bergedil tu memang menggoda...

So, akak tahun baru ni berproperous KFC lah ye...

Kak Elle said...

tie...

pasal makan ni mmg susah nak tolak...gelujuh lah saya...haha

Kak Elle said...

maklang...

bergedil tu dah siap punya tinggal goreng je tapi rasa bolih tahan.

KFC tu beli untuk budak2 saya tumpang makan...hahaha

dodiemohd said...

d suka pyjama party ni..ahak22..