Saturday, January 31, 2009

Goodbye appa part 2

Its not easy to do a movie you know its take after take after take ...
camera ready...roll ... action.....in the end..cut..cut...

nak gelak pun ada .. semua kena diam....
they managed to complete the shooting at my place by 5pm and the students clean up the place put the furnitures back to where it belongs.

They gave an ang-pow to appa because in the show he died in the end and I think its a token to an actor/actress if they have to die in the show.

FYI the videos were taken when they were practising the scene ... during real acting I am not allowed as my camera on and off can be heard live .....




video



The videos were taken during their many takes till they are perfect by my camera...must get permission first and of course these are not the real filming yet.Now you can see my dining area .... hehehe



The 3 main characters are all mediacorps tamil actor/actresses no wonder they can really act...they are doing it for free to help the students in their projects.



Zany I did ask if there's a sequel to this movie....hehehe .... have to ask the script writer lah .....



To the students all the best and hope you all will get good marks for your presentation.


video

20 comments:

Sumeyyah Shahril said...

laaaa... appa kena bunuh rupanya.. tapi kelakar lah budak yang bunuh dia tu.. macam blur aje.. hehee..

laaa.. dah bunuh, ditikam lagi banyak kali?? kesian appa.. ;)

Sumeyyah Shahril said...

alamak.. terguna sumeyyah punya account.. ni neeza tau kak elle..

zino said...

bila dah kena bunuh habis la karektor dalam drama kan.. rumah di kampong pun pernah jadi lokasi film ni.. tapi cerita klasik la.. rumah pun klasik hehe

zino said...

pandai sumayyah menulis hehe

zany said...

kak elle,

ayyoooyo amma appa, apa sudah jadi......

budak pembunuh tu blurrr je, ekekeekeke

maklang said...

ayoyo...aci tak nangis ke?

Kak Elle said...

sumeyyah...

dah pandai komen blog aunty ye...hehehe

Kak Elle said...

neeza...

takpe mkenal sape lagi sumyyah shahril?hahaa

Kak Elle said...

zino...

ni baru je practise belum adegan yg betul...

Kak Elle said...

zino..

tu lah bila mak dia pergi class dia pun ikut belajar sama:)

Kak Elle said...

zany...

masa ni budak di tunjuk cara2 nak buat lakonan ..nampak je blurr..pisau betul tau...seram jugak bila pegang...ishhhh

Kak Elle said...

maklang...

masa amek tu aci lagi tunjuk ajar kat tambi tu cara2 nak lakon...

masa amek betul2 saya tak bolih amek takutbising bunyi camera.

Norabella said...

Yennade...appa ada mati kah? ayoyo..saya...itu darah ada takut lah aci...

Wah..fofular jugak dining area you eh..

Kak Elle said...

nora...

itu tambi jadi hilang akal bila appa selalu pukul amma dia amek itu pisau mari tikam sama appa...

video clip yg I leatak masa mereka sedang practise...bila amek yg masa berlakon I tak bolih amek asal on and off camera berbunyi.

cikMilah said...

aiyoyo , berapa ari saya tarak mari aci suda bikin pilem yek...
hahahaha..
All the best to the cast and may they get good grade.

Ummi365 said...

aci.. berapa kali mau tukar itu baju yang kena darah? praktis kalu, mesti banyak darahkan. apa guna untuk kasi kaler merah?

Kak Elle said...

cikmilah...


hahaha....saya sudah studio buka.

Kak Elle said...

ummi...

yg berdarah tu cuma last take ... 2 kali amek and finally everything habis.In real filming the tambi is ok he is only 18yrs old nak masuk national service soon.Nanti kalau dah keluar on youtube I taempek kat my blog.

MA & Brood said...

Aiyooo...itu pisau mana mari Achi? Achi rumah punya dapor mari kah?


Kelakar la itu Tambi, mahu tikam itu Appa kalu, boleh tap kat shoulder ker? Ada cakap " excuse me Appa" and terus rodok kah?


:P

*pilem critic tak bertauliah*

Kak Elle said...

MA...

itew pisau tambi juga mari datang ma...

kata students nak jadi future directors...ada sikit tak sempurna ah....hehehe