Wednesday, January 14, 2009

Do you believe in me?

During our staff seminar we were shown this video by Dr F Toke and I really admire this 11 yrs old boy and I can assure you he is the next Obama in the making.







So do you believe in yourself now after watching him? Dalton got praises from all over for his speech.He maybe young but he knows what he's talking about.


This video is a dedication to all teachers who believe in their students capabilities and to believe that they can do it and achieve in whatever they aim for.

In life we have to believe in ourselves and believe in others too if you want respect from others.

20 comments:

silversarina said...

I believe in you , tapi kena tonton video lain kali sebab mata mengantuk sangat pulak malam ni walaupun belum pukul 9 malam.

Kak Elle said...

rina masih berangan nak menantu ke?haha ... takpe esok lusa bolih tengok video clip ni ye?

zino said...

memang hebat dia ..

D said...

a very confident boy!

yet, somehow I feel I cannot really believe in a person who speaks like this! err.. this is my personal preference/opinion.

but kak elle, surely I believe in YOU!!
LOL..

aNIe said...

Kak...petah betul dia berkata2...kalau dengar suara...tak tengok orangnya kita tak sangka yang bercakap tu 11 tahun

cikMilah said...

kena re-run bila lapang ni...petah dia!
and me too, I beleive in you:)

Ajzie said...

Kak Elle

Ajzie mcm D juga... but saya percaya akak...

I do believe on you kak elle.

Kak Elle said...

zino...

murid macam ni lah yg kami cari:)

Kak Elle said...

D....

most of all he is able to speak:)

the i'll believe in you may turn to ill in me....hehee

Kak Elle said...

anie...

tu lah kita analisa petah dia...kita kena percaya diri sendiri juga kan?

Kak Elle said...

cikmilah...

di persilakan ulang2 mendengar apa yg dia petah kan ye?

satu pengajaran bagi kami semua esp di sekolah anak2 diminta kita mendengar kelohan mereka.

Kak Elle said...

ajzie...

jgn cepat percaya pada seseorang tau belum tau sape saya lagi....hehehe

AZWA said...

semoga kepetahan bercakap itu digunakan kearah kebaikan dan bukan sebaliknya... budak ni berkeyakinan tinggi tu yg blh berckp dgn petah tu.

Kak Elle said...

azwa...

its a lesson kan to us to believe in oneself and aim the goal.

Ajzie said...

Kak Elle
percaya sebagai sorang teman blogger aje.. tak lebih dari itu tau kak... jgn salah faham pula...... hihihihi..

Gurau kak..

Kak Elle said...

ajzie..

saya pun gurau ye kalau tak bosan dunia ni:)

tapi betul ajzie kita tak bolih nak believe in someone unless we know them very well kan?

silversarina said...

salam,

Wowww, hebatnya dia ... bagus sekali untuk motivasi diri samada kanak-kanak maupun orang dewasa, apa yang paling penting kita percaya dan yakin yang kita semua boleh berjaya , InsyaAllah.

Kak Elle said...

rina...

hehe dah tak ngantok eh? mmg anak murid yg mcm ni kita cari kan?ada kepercayaan diri sendiri.

Ajzie said...

ye kak betul2 saya dah terkena dengan biras saya sendiri.. mcm gunting dalam lipatan laaaaa tingkah laku nya.. sedih saya sob sob sob...

Kak Elle said...

ajzie...

sabar ye:)