Thursday, January 22, 2009

Limau oh limau

Never in my working life at the previous management we get oranges for chinese new year except from our own colleagues.Now at this present place mandarin oranges are being distributed to staff not in pairs but by the box.

In the last 3 days I have collected a dozen and today again when I arrived a bag was hangingon my door knob and inside .......



a box of chocolate



and 4 oranges from the Bahasa Melayu teacher - Mdm Chin Siew Lin ... betul rezeki di pagi hari kan?




10 minit kemudian Mdm Chin masuk bagi hongbao di atas bila saya buka ada $10/- hmm..mmg rezeki.





Dalam kul 11 pagi one parent distribute banana muffin di atas ..adoi panas2 lagi .... ymummylicious tau:)




Selepas lunch kami di bagii sekotak oranges lagi dr management pulak dan esok ada jamuan makan tengah hari.





This is special for cikmilah esp for her cupcake making and cakemaking ... enjoy ye cikmilah ... when I saw this in the states terus teringat kan cikmilah yg tiap2 minggu bergadoh di dapur membuat cupcakes.

29 comments:

Ummi365 said...

since cik milah dah dapat gadget tu... boleh tak ummi nak order? fedexkan ya...

aduhai, kak elle nak orang tolong makan kan tak? i will take whatever transport yang cepat kesana hehehe

cikMilah said...

Yayyyyy.. mau lompat gi seberang tambak grab itu barang...thanks KakElle...million thanks. Ooo, patutla mahu fedex...tunggu ya.. mana tau ada rezeki kita jumpa dalam masa terdekat ni...ehem..ehem
Sekotak limau! macamana nak bawa balik tu????

Ummi365 said...

tumpang lalu kak elle, cikmilah apa yang ehem ehem tu? batuk ya. meh sini ummi bagi ubat batuk nak?

hehehe

aNIe said...

Kak...macam2 dapat...bestnya...

Alhamdulillah...rezeki tu...

Meh bagi anie sekotak limau...hahahahah

Kak Elle said...

ummi....

gadget special for someone who stays in the kitchen infront the oven always.

mei dtg lah kita buat orange party:)

cikMilah said...

aha.. batuk...ehem ehem sbb nak tumpang trnsport Ummi gi SGP, tolong kakElle abiskan limau dan coklat..( hehehe..ada udang di sebalik mee siam!)

pB said...

reseki jangan ditolak, musuh jangan dicari

tak gitu Kak Elle



Akak..
Da Ma Chai tu syarikat jual No ekor . Mcm Magnum dan Sport Toto gitu...

Kak Elle said...

cikmilah...

jgn lompat mei terbang budget air...hahaha

limau saya bagi kat cleaner separuh kesian dia org ni contract basis.

AZWA said...

wah seronotnya dapat manyak hadiah...dapat angpau lagiik..bestnyaaa..

Kak Elle said...

ummi...

cikmilah batok2 tu ada ubat ye?jgn bagi limau nanti byk lendeh pulak...

Kak Elle said...

anie...

rezeki anie:)

limau sekotak cam mana nak sekotak???dah bagi kat cleaner separuh kesian takde yg bagi kat dia

Kak Elle said...

cikmilah...

best nya kalau ummi and cikmilah dtg bersama gempak rumah saya...hehehe

silversarina said...

saya nak angpow jugak , nak jeling2 kat uncle Chin depan rumah ..hehehe.

Wah, ni nak order cupcakes cikmilah , nak tulis nama guna food colour tu , yang tak duduk depan oven takleh dapat colour tu ke :)

Kak Elle said...

PB...

betul musuh jgn di cari kan?

ok faham...tapi kan tu cuma sampul dr sana ... duit pun ke?

Kak Elle said...

azwa...

nak limau meh dtg amek...hahaha

angpow saya simpan:)

Kak Elle said...

rina...

angpow kosong bolih?...hehehe

nak pen jugak ke?nanti next trip saya belikan ye..kat sana tak jual ke?

MULAN said...

nak la sikit angpow tu...

Kak Elle said...

mulan...

sikit aje tau...hehehe

Raden Galoh said...

Akaakkkkk...yummylicious nya muffinnnn tuuuuu! Terliur sy. Hari ni terima byk limau..sungguh la..limau oh limau...

Selamat bercuti akak. Sy akan berada di the zon JB from 24-26 Jan... agaknya blh ke kita jumpa?

muaaahhhhsss!

Kak Elle said...

RG...

salam sis terharu u dtg hari ni..how are you?

alamak you ada JB tapi I takde transport...sob..sob..

tunggu saya ke KL ye?nanti saya sms or call kalau ke sana.

take care sis and big hug.

Neeza Shahril said...

sedapnya limau mandarin.. kalau kat malaysia, senang dapat kan. memang akan neeza makan dan makan lagi. tak kira lah pantang ke tak ke hehehehhh..
food coloring tu macam magic color ke kak Elle?

Kak Elle said...

neeza...

tak pantang ye? mmg kat sini byk mandarin orangesmas cuti raya cina...spring time.

aha mcm colouring marker cuma yg ini bolih makan.

zany said...

sedapnya coklat, dah lama tak makan......nak jugak itu cadbury

****berat sedang melambung-lambung ni****

Kak Elle said...

zany..

mari lah saya bagi chocs tu..

melambong tapi tak seberat saya kan kan kan....

Tie said...

Seronok kan bila hidup begitu harmoni...walaupun lain bangsa dan agama, sifat saling menghargai tu tetap ada...

Boleh abis ke limau2 dan goodies tu??

Kak Elle said...

tie...

insya'allah nanti kalau ada yg tolong tamat juga:)

zino said...

kat opis dah tak nampak limau.. ada larangan tak boleh terima limau..

zino said...

tapi kalau kak elle nak kirim boleh tak ada hal hehe

Kak Elle said...

zino...

dah tak bolih sogok eh?hehehe

kalau saya hantar bila terima dah busuk nanti..