Sunday, January 4, 2009

Makan time

I bought 2 more pairs of sport shoes for heel comfort when I was at San Antonio the other day as it was on 50% off which in Sg is very expensive for these brand name.



Slip in with heel support padding as recommended by orthopaedic docs ...




Another slip in from Ecco ... if in Sg I will not buy too expensive....since the school have lots of activities this pair of shoes will be ideal for me.


Someone ask what I buy for the boys and menfolks back home? Well for them notning but tee shirts and caps but won't show the pictures 'takut ada yg berkenan nanti'....hahahaha


Kristina and Robert came to visit yesterday and I dish out some malay recipes for all of us to eat and Maria and me went down to the supermart whilst John was busy attending to the gardening....



Besides going for golf this is what he will do - gardening....all the trees died during winter and the soil get frozen so he is changing new soil.

For lunch I cook mee rebus ... bought the taucu when we were at Austin the other day from the Asian supermart .....

The mee rebus turns out good but would have been better if we have that'udang geragau' the tatse will be real yummyyyyyyyyy..... instead of mee kuning I use the egg noodle.

First time for Robert trying mee rebus and he likes it and go for 2nd helping too ......

Then for dinner I cook beef curry and sambal prawns to eat with rice ... 4got to take pictures of the curry and I can see Robert and Kristina really enjoying them same goes to John and Maria ... chef kak elle was smiling ear 2 ear of course .... ..... hehehe




The sambal prawns using thet pedasssssss cili from thailand ... infact I also cook sambal tumis udang 2 days ago buy couldn't it at all too spicy hot that it burns our tongues so this time had to reduce the cili.




till my next entry............












18 comments:

Ummi365 said...

wah chef dah turun padang.. ermm mesti sedapkan sebab chef nya jauh datang tu .. that mee rebus nampak sedap lah sangat..

zany said...

wallaaaa, sedang tunjuk skill ye kak,syiokkk kena puji, senyum sampai ke telinga lagi. mee rebus nampak sedap sungguh.

Kak Elle said...

ummi...

bila masak bukan dapur sendiri mmg kekok banyak penonton dan lagi tak sama mcm dapur sendiri kan?hmm kat sini tak guna msg lansung...

Kak Elle said...

zany...

senyum tak habis agak kalau tak sedap pun di kata sedap pasal kali pertama mencuba...hahaha

tengok lah mlm ni makan besar ada 4-5 dishes nak buat.

maklang said...

sedap nampak udang tu jugak...bila nak masak udang bercili ni...

maklang masak memang tak pernah guna msg...tak reti...

Kak Elle said...

maklang...

cili udang biasa aje nak cuba cili nya tapi terlampau pedas cilinthailand ni.

Norabella said...

Amboi kak elle...cayalah...masakan Kak Elle dah sampai ke USA tu...hebat..but seriously your sambal udang mmg sedap!

silversarina said...

Mesti seronok Maria dan family dapat makan masakan akak yang datang dari jauh .

Dulu masa kat States I selalu jugak masak guna cili dari Thai tu tapi memang letak sikit aje sebab pedasnya terlampau , eeemmm sedapnya makan-makan.

sya said...

Kak Elle jangan sampai di offer bukak restoren kat sana.. nanti tak balik nanti ke SG

AZWA said...

wah kak elle sempat jadik chef lagik ek masa holiday tu..nampak yummy la ittew mee rebus...guna taucu ker?? sedapnnyyaa

MULAN said...

waahh.. so yummilicious..!!

got the kacang pool & talcum oredi from maklang.. tq so so much..!!!

aNIe said...

Wah!! Chef dari singapore dah tunjuk skill lah...nanti diorang pasti rindu dgn masakan akak...

Psst!! Mee rebus tu nampak sedap....yummy

Kak Elle said...

nora...

hahaha cili prawns mana2 pun sama asal cukup garam/gula...

Kak Elle said...

rina...

mmg cili tahi ni pedas nya bukan main lagik..

Kak Elle said...

sya...

balik tak kerasan saya di sini....hehe

Kak Elle said...

azwa...

masak untuk adik and family...ya guna taucu untuk mee rebus tu.

Kak Elle said...

mulan...

ok dah dapat ye finally:)

Kak Elle said...

anie...

haha impot chef dah terkenal ni skg cam mana?