Monday, April 13, 2009

wrong switch

Disaster awaits me when I got home from KL on sunday .... all because I switch off the wrong plug before I left for KL ... its normal that I will switched off everything except the fridge but on that fateful day I switched off the fridge instead so you can imagine rite? .....

I had to throw out all my stuff in the freezer 2 whole chicken,1kg meat,1kg big prawns,2 types of fish and other frozen food.....

Milk had to be discarded and few other things too ....... so next time I am not switching anymore unless I am on a long holiday more than a week.

So for now I have an empty freezer and I don't have the time to do anymore marketing till next week as this weekend I will be away too.





Dinner tonite Ramli burger ..... nasib baik ada pasar malam kat depan rumah ...


After dinner my misssion to Daiso and yes its open ..... hehehe ......


the wooden deco pegs requested by Dodie for her craftwork ...... kalau ni tak cukup tak tau ler .... hehehe



Ribbons all colours and designs .................



















Dodie cukup tak? ..... hahahaha












30 comments:

Ummi365 said...

yey yey .. ummi no 1 comment..

chantique chantique nyer... i go gilos like this lahh..

tumpang lalu kak elle,

D, boleh tak you buatkan i kad pakai all those clips hehehe

Kak Elle said...

ummi...

hmmm first takdo prize ye ... hehe

mmg cantik2 byk lagi tak tau nak pilih...

wah nak suruh D buat apa ek?kad hari jadi I lama lagi ... kena beli 60 pegs for next year....hahaha

dodiemohd said...

kak ummie...: boleh aja!! nnti d guna wooden pegs ni ek!

kak elle: ni mcm geram jer ni. Ala..kak elle sudah lupa itu lace lar. Xpe..dh,jgn susah2 gi sana lagi. Cukup dah tu. Thnk u kak. Nanti kira ek!!

dodiemohd said...

oo..ada lace. Sorry x perasan..tq kak elle :) Sayang Mama!!

zino said...

banyak nya apa benda tu hehe

Kak Elle said...

dodie...

itew ummi kan mana bolih nampak barang baru mesti nak jugak...hahaha

Kak Elle said...

dodie...

lace tinggal tu satu je n a white one ... ribbons tu kalau tak nak takpe...akak bolih simpan guna sendiri.

Kak Elle said...

zino...

hahaha untuk ornag yg buat hasil craft tangan ... kat KL takdo kata nya jadi saya jadi agen .... hehehe

silversarina said...

Comel-comelnya penyepit2 tu , kalau sepit baju dengan benda comel tu sayanglah pulak , kot terjatuh atas tanah ( izzat angkat baju selalu ditariknya aje penyepit tu ! ) . Pandai Dodie tu buat kraftangan guna bahan2 tu.

Kak Elle said...

rina...

penyepit tu tak bolih lah nak nyepit baju2 di jemuran...terhalus sangat...buat deco tu aje yg bolih.

Kak Ezza@makcik Blogger said...

sayang nya makanan banyak kena buang..tapi nak buat camner ye kak...bende dah nak jadi...penyepit tu comel laa...cuma dodie saje yang tau nak buat apa....saya ni kerastangan tau laa..hahaha...kak elle,minggu ni you duduk kat zone lagi ker?

Cat Cat said...

Aiyoyo Kak Elle, apasal so "mong cha cha" eh..??? Camner boleh tersilap sius pulak tu... Rugi aje all the stuff in the freezer.

Kak Elle said...

ezza...

tu lah malang tak berbau kan..kalang kabut sampai tersalah suis.

wah ezza dah buat reservation ..chop kerusi ye?

Kak Elle said...

cath....

maybe excited sangat ler tu...hehehe

maklang said...

ribbons tu cantek2 and the pegs tu tak leh buat jemur baju...cantek sangatkan..:)

sian akak ..tak pe next wiken shop sakan nak penuhkan fridge ye..

Button Planet said...

Kak Elle,
Azzah harap sangat dapat datang jumpa Kak Elle this weekend...really hope takada lagi kerja yang kena buat last minute!

...doakan ya...

Azzah8

Neeza Shahril said...

sayangnya food.. tapi takpe, a lesson to learn kan. At least this time kak elle pergi tak lama. Kalau pergi States macam hari tu and it happened the fridge switch was off.. mahunya kak elle balik tengok ulat dalam fridge.. lagi la tak selera.. lepas ni mesti careful kan.. also a lesson to me!!

cantiknyaaaa.. last year hubby dapat decorative magnetic pegs kawan dia bagi.. from korea ke taiwan.. tak ingat dah.. tapi dah rosak dikerjakan anak2.. uuwwaaa!!!!

Kak Elle said...

maklang..

pegs tu sebesar yg letak kat wrapper buku yasin cam mana nak buat jemur baju kan?

Kak Elle said...

azzah...

harap dapat jumpa ye kalau tak kecewa nanti..hahaha

cikMilah said...

sayang makanan terbuang, nak buat camana kan, dah bukan rezeki namanya tu...nampak betul excited nak terbang ke Kl tu smpai salah switch!

Belum di deco pun dah comei - nanti di sentuh Dodie lagi la comel berganda-ganda!

Kak Elle said...

neeza...

tu lah mmg sayang bila nak membuang nya...

cuma org yg pandai buat craftwork yg tahu mengunakan tu seme.

Kak Elle said...

cikmilah...

apa nak buat terpaksa lah membuang nya kan.

Naz said...

Aduh! Itu Ramly Burger...lamanya tak makan. But one thing kan...Norwegian burgers lagi 10x sedap!Betul!!..hehehe

Oh! I love Dodie's work. Rajin betul :)

Kak Elle said...

naz...

ok nak cuba norwegian burger one day....arrhh bila tu ah...hehe

MULAN said...

oouucchh.. kesian kak elle, byk food kena buang. cantik2 clips etc tu.. sorry kak elle, last minute baru tau u're in kl. kita jumpa next time ya & thanx for the gift tu..

mº¿ºsh, brecht and nora said...

Kak Elle sorry to hear about the fridge, the mess must be so nightmarish! I hope it didnt stink up your flat. Well at least lesson learnt, next time u know what to do ; ) Hugs for now xxx

mamasita said...

Kesian nya you!Adoi busuklah fridge you! Tapi dan pulak pergi Daiso! You ni memang kelakar and jovial lah! Siap ambik gambar pulak tu! So..nothing can depress you lah Kak Elle!

Kak Elle said...

mulan...

I left msg kat your blog abt KL trip...haha

Kak Elle said...

mush...

luckily its 2 days can imagine if its longer than that...

Kak Elle said...

mamashita ...

i mmg senang nak happy kan?shopping segala2 nya ....hahaha