Saturday, April 4, 2009

Lepakkkkkk

Dalam seminggu ni saya hanya dapat tido dlm 4-5 jam sahja bila balik kerja letih sangat tido awal ... nasib badan bila jam 3-4 pagi tersadar terus tak bolih tido balik .... bila petang mengantok sangat.


Pagi ni alhamdulillah bangun lambat sikit bersiap untuk kepasar jam 9 teringin nak makan ketam alhamdulillah ada di jual di pasar tapi sekilo S$10 pilih2 bila timbang lebih 2kg kena bayar $22/- kalau kat malaysia di convert dah almost RM$50.



Saya masak ler lemak ketam ... ish so syiokkkkkkkkkkkk ..... my youngest sis pun kata dia kepingin nak makan lemak ketam tadi tante balik kirimkan lah untuk makan malam itu pun kalau dia balik makan malam.....kalau weekend memang dia selalu makan luar ... betul tak Aini???.....hahaha
Selepas memasak dan makan tengah hari saya terus lepak menonton tv and membaca surat khabar ..... belakang saya mmg sakit tapi apa kan daya tangan ni tak sampai nak mengosok minyak....
Hanya ni sahja report untuk hari ni.
Selamat berhujung minggu semua nya.

20 comments:

Kak Ezza@makcik Blogger said...

Kak..esok saya nak beli ketam pulak..sebab sekarang ni tgh murah...hari tu saya tengok kat pasar cuma 9 ringgit sekilo.
kak...cuba pakai krim mustajap pati halia...sapu kat belakang akak tu..dulu saya pun macam akak gak..selalu sakit belakang dan pinggang..tapi krim ni penyelamat hari saya...dia tak melekit nila di sapu. Saya tak tau lah ada ke tidak krim ni kat spore tapi kalau tak da,nanti akak datang sini..saya bagi satu laa...hehehee

Ummi365 said...

ish ish ish... sampai hati you ya suka sangat buat i jeles ...eeee tak suka lah..:-)

Kak Elle said...

ezza...

sekilo $9 murah tu..kira duit sini baru $4/- aje..

hehe tak pernah dengar krim tu nanti ezza tolong belikan ye.

Kak Elle said...

ummi...

tak suka eh?takpe ....hehe

dhamizah said...

yummy.terliur dibuatnye.hehe.

Kak Elle said...

dhamizah....

oopsssss sori terliur eh? takpe nnt balik cuti mai sg akak masak kan ye:)

Neeza Shahril said...

fuiyooo!!! lemak ketam hari ni.. sedapnyaaaaa... kalau dekat, mesti neeza makan kat rumah kak elle je hehehh..

zino said...

amboi meleleh air liur den walaupun dah konyang makan masakan mak di kampong hehe

cikMilah said...

Alahai ketam la pulak!!! tak kira nak juga cari hari ni. Anak-anak pun minta ketam hari ni...

Good article in hte last entry.. Great thanks. Nanti free tolong cerita pasal dyslexia ya..

Kak Elle said...

neeza...

kalau jauh nak dtg pun bolih:)

Kak Elle said...

zino...

mak masak mesti sedap lagi kan?

Kak Elle said...

cikmilah...

sama lah ngan kak ezza nak cari ketam hari ni:)

dyslexia cikmilah dah tau kan tak yah ye..

MA and Brood said...

Haha...saya rasa ramai yang pergi cari ketam kat pasar hari ni.


Saya juga baru balik pasar beli ketam sekilo RM 26 dan saya beli 1.5 kilo saja.


As I am writing this, Bibik tengah masak ketam masak lemak.

Yummy!

Kak Elle said...

MA....

musim hujan ketam naik hargakan eh tapi kakezza kata dia nampak sekilo $9....

hanya ni lah recipe ketam selain dari steaming them or goreng kari...untuk cili crab kena cari ketam batu...

MA and Brood said...

Kak Elle,

Kak Ezza dapat kat pasar dekat dengan laut - tempat dia tu syurga seafood, tu dapat murah. I dapat kat tengah town, tu diorang cekik darah. Paling murah pun is RM 18 per kilo tapi nasib2 lah.

Kak Elle said...

MA ...

ok lain kali kak ezza bolih belanja kita seafood...hahaha

AZWA said...

lama tak makan ketam..terliur pulak nengok masak lemak kak elle nie hehehe. la ni musim makan ketam kerr, ramai blogger yang gi beli ketam hehehe...kerr ketam tengah banyak isi masa nie kutt.

biasanya balik sabah baru la beria ia makan ketam sebab sana murah.

Kak Elle said...

azwa...

dah 4 org yg nak masak ketam hari ni kan?

hmm di sana mesti murah kan ketam?

silversarina said...

salam,

sedapnya mee tu, makan semasa hari hujan mesti best :)

alahai, bestnya dapat jumpa gang bloggers kat KL .

Kak Elle said...

wanmommy...

jom ke KL kita jumpa sekali...hehe