Tuesday, April 28, 2009

Bila dapur tak berasap

Bila balik kerja dah penat dan juga malas jadi dapur memang tak berasap lansung.Kekadang ada juga leftovers dari hari2 yg lepas jadi bila lansung tak ada ..... ini lah yang menjadi makan malam saya hari ni ........








Laksa segera ..... tak bolih complain dah untung tu ada juga benda yang nak di makan ...... hehehe .... mana nak sama kalau kita masak sendiri .....

Tengah hari tadi bos belanja nasi bryani so kira ok lah mlm tak payah makan yg berat2 kan?....

Pagi tadi for tea pun kami di jamu dgn mini muffins dan sandwiches .... olih management to thanks us for our efforts to make the International Day a success last friday.



The mini muffins assorted ... ni I simpan nak FeDex to someone tapi tak guarantee bolih makan tak bila dia terima .... ada juga saya baling kat dia pagi tadi tapi sebab tangan dia pendek tak dapat nak di sambut habis jatuh ke lantai.......hahaha
Amongst the lot the banana muffin yg paling enak saya makan sampai 3 ..... hehehe


21 comments:

zino said...

kalau de fex ke KL ok tu hehe

Kak Elle said...

zino...

nak jugak ke?...hehe

Cat Cat said...

Oh, sedap mini muffin. Kalau giant muffin pun okay jugak ekkk...?? Ni nak FedEx ke USA kot.. Haha.

zany said...

aikkkk, baru dua tiga hari lepas penuhkan peti besi, dah hilang ke semangat tu? he, he...
tak nafikan bila vitamin M menular, lupa habis harta dalam peti besi sejukkan.

tulipurple said...

aduishhh..slurp slurp...mcmana nie,nak kene tutup mata bila masuk umah kak elle sampai nov ka..hahaha!

Neeza Shahril said...

instant noodles is all time favorite rasanya kak Elle.. hehee..
anak2 neeza kalau boleh hari2 nak makan tapi Ummi dia tak bagi.. seminggu sekali je.. hehe..

Kak Elle said...

cath...

I am not a muffin lover so the mini ones are ideal for me...hehe

Kak Elle said...

zany...

dapur ni berasap hujung minggu aje:)

Kak Elle said...

tulip...

lain kali masuk tutup mata ye...hahaha

Kak Elle said...

neeza...

mmg tak bolih makan hari2 terlampau banyak chemicals added not healthy kan?

MOKCIK AZWA said...

Nak di fed ex ke mana la agaknya mini muffin tu ek...hehehe..

Kak Elle said...

azwa...

hmm....dah masuk perut dah semua nya tu...tak jadi nak fedex...hahaa

Neeza Shahril said...

Kak Elle, yang tak bagus tu.. the wax kat noodles. Tapi yang neeza baca, it will wash away in 2 days.. so after 2 days, boleh makan lagi.. hehehee...

Ummi365 said...

kak elle,

tumpang lalu.. wah neeza good reason to makan instant noodle selalu ek? :)

ermm tak sempat lah pulak nak pergi famous amos malam tadi beli banana muffin...

Kak Elle said...

neeza...

ok:)hebat sampai check ye.

Kak Elle said...

ummi...

alamak tak beli ye?...ok nanti I pos kan.

pB said...

segera pun segeralah

asalkan tidur perut kenyang

pB said...

segera pun segeralah

asalkan tidur perut kenyang

Nong said...

ok lah tu kalau tak berasap, pasal lunch dah heavy, ada muffin lagi. Kalau nong terus tido je.

nanti tengah malam kalau lapar baru cari maggi!

Kak Elle said...

pB...

betul tu asal perut berisi kan?

Kak Elle said...

nong...

mee segera dah lama mengidam jadi kira bayar niat lah smlm.