Saturday, April 25, 2009

At last berisi .....



Pada yg pernah ke pondok saya mesti tau apa benda ni kan? tak lain tak bukan pintu freezer saya yg penuh dgn magnets dari merata2 tempat yg saya sudah pergi ... kecuali Eygpt dan Pulau Redang....hehehe ni baru pintu freezer aje yg kat tepi tu lagi banyak .....



Mesti ada yg tanya kenapa tunjuk pintu freezer .... ingat tak 2 minggu lepas saya ter switched off peti sejuk bila ke KL? habis semua nya saya buang di freezer dan dlm fridge ... ada dlm S$200/- barangan takut pulak nanti makan dapat jangkiti kuman pulak....yg dlm freezer mesti di buang terus ayam dan ikan dan lain2 mmg tak bolih di makan lagi ..... 2.5 days peti sejuk tak berfungsi kuman yg meresap pun beribu agak nya.


Minggu lepas tak sempat kepasar lagi sebab saya berada di KL lagi untuk bloggers meeting jadi pagi ni saya pun ke pasar sebab satu benda pun takde di freezer kecuali ice aje....hahaha




hmm.... penuh dah dgn ayam,daging,udang,ikan dan bermacam2 lagi ......bag plastic putih tu kiriman barang2 pasar untuk Aini .... dia mmg selalu kirim belikan ikan dan daging....saya lebih suka simpan dlm freezer bags or plastic jarang jadi saya kenal benda2 nya....dulu ada juga isi dlm tupperware tapi makan tempat.


Di pintu freezer pun penuh dgn frozen food ...... makan untuk sorang tapi macam untuk satu battalion kan?....belanja pasar ni mungkin untuk 2 minggu kot.
Jadi kalau dah kepasar dapur mesti berasap kan? ni lah juadah hari ni .....



Lemak nenas ..............





Ikan terubuk bakar ......



cicah dengan sambal kicap ........



Nampak nangka saya beli $5.00 ... banyak woo ... ada sape2 nak?

24 comments:

silversarina said...

Penuh dah freezer,yeay.... kalau dekat boleh bertandang makan malam ..hehehe.. ikan terubuk ...meleleh air liur :)

silversarina said...

Dah lama tak dapat jagi pengomen pertama... hari ni saya dapat lah :)

Kak Elle said...

rina...

skg freezer pulak tak bolih bernafaz..hahaha

ikan terubuk mmg lemak rasa nya tapi tulang dia yg tak bolih tahan..

Kak Elle said...

rina..

yaeh no uno...hehe

zino said...

kat luar freezer penuh kat dalam freezer pun penuh hehe

zany said...

rajinnya akak kita ni, siap terubuk bakar lagi hah, kalau ke sg harus singgah rumah akak ni, singgah makan, he, he...........

Kak Elle said...

zino..

kalau luar je penuh dlm kosong nampak dapur tak berasap ler...hehe

Kak Elle said...

zany...

di persilakan dtg singgah kita makan apa yg ada ok?

Ummi365 said...

patutlah aunty nurse hilang seharian.. rupanya dok penuh kan peti ais ya? ummi punya dah simpankan ke? hehehe

Kak Elle said...

ummi...

penat smlm belum habis lagi tau ni penat hari ni pulak...eh ummi kirim apa ek saya lupa lah....hahaha

maklang said...

mmg jeles tgk lemak nenas, terubuk bakar mmg feberet maklang dan paklang. ada beli pagi semalam tpi tak tau nak bar lagi..

dan nangka tu walau selalu kena angin, tapi tak kira makan jer..he.he..

aNIe said...

Kak...banyaknya barang2 dlm freezer tu...betul akak kata macam makanan satu batalion...heheheh

Kat rumah anie freezer 1 isi dengan makanan sejuk beku...1 lagi isi ikan2 & barang2 pasar...

Tapi selalunya ke pasar beli sikit je...sebab tak suka ikan yang dah jadi macam kayu kalau disimpan lama2...

Sama ngan rina...tgk ikan terubuk meleleh air liur...huhuhu

Ajzie said...

Ter switch off.. adoiiiii..


p.s
luar dalam penuh freezer kak elle nih.....hihihi

mamasita said...

Ikan terubuk bakar cecah dengan cili kicap??? Adoi..sedapnya.Boleh makan 2 pinggan nasi and lauk lain semua tak laku!
So?? Macam mana you nak lose weight huh? And kitaorang yang membaca pun put on weight! Naughty2!!hehe

Norabella said...

I pun tadi teringin nak masak ikan lemak nenas tapi tak jadi...rupa nya kak elle dah duluan. Nangka tu sedap nampaknya...

tulipurple said...

burrrp...tiba2 mak yung nie terpk,besttttnye kalu berjiran ngan kak elle....amik bau jer ler..haha.

Kak Elle said...

maklang...

oh maklang pun beli ikan terubuk ke?bakar jgn tak bakar...hehe

Kak Elle said...

anie...

saya kalau kepasar mmg begitu penuh kan freezer jadi 2 minggu tak yah pergi lagi kalau teringin apa2 ke supermart aje.

Kak Elle said...

ajzie..

aha tersalah off masa nak ke KL bila balik hari ketiga tu lah baru perasan..habis bau satu fridge.

Kak Elle said...

mamashita....

saya makan sorang ikan tu:)
tak yah nak diet lagi sebab dah hancur pun...hahaha

Kak Elle said...

nora...

lah kalau u masak sama lah kita sehati...hehehe

kadang susah nak nampak ikan terubuk smlm belambak pulak sekor di timbang $7/-

Kak Elle said...

tulip...

sape suruh merayap tengah malam...hahaha...kan dah terliur.

Neeza Shahril said...

kecur air liur neeza kak elle!!! adussshhh.. nak la jugak lemak nanas dan terubuk bakar cicah kuah kicap tu.. sedapnya laaa..

nangka tu sungguh la menarik.. murah pulak tu. kat sini hari tu ada jual nangka tapi tak berapa masak.

Kak Elle said...

neeza...

susah juga nak nampak ikan terubuk kat sini..rezeki pergi hari sabtu tu...

nangka tu byk 2 bekas tu $5.00 makan tak habis bagi my sis satu bekas and ada lagi.