Friday, April 24, 2009

Roti Jala Workshop

Alhamdulillah my roti jala workshop went smoothly and successfully .... the children did well inspite of being their first attempt doing this .... but of course we do get dot..dot... instead of beautiful lace....hehe

Overall I let them menjala 2 pcs each so they can do whatever they like with them .... laughters were heard all round when someone's jala didn't turn out well but I gave them an extra try to keep their confidence high.








Si hensem berbaju melayu anak murid cikgu chin who pop over and help me in the end for half an hour.... he enjoys helping me and eating too ..... ni anak Pahang tau berbangsa tionghua.... baju melayu cikgu chin beli di JB untuk anak2 murid nya yg mempersembah kan negri MALAYSIA....macam2 kuih muih saya dengar dia beli ... mlm2 cikgu telephone saya nak pinjam kain meja batik.




Anak2 sedang mengirai roti jala .... ada yg dah expert ..... ada yg masih ragu2 .....


Yg di bawah sebelah kiri anak2 berumur 12 tahun ... tapi mahir di dapur ......
We were given a bandana in conjunction with the International Day students and staff and we are to wear them as we like .......
lets see how we wear them ........



Music teacher Mr Paul West .... dgn gaya sendiri ............



Terrence dr Sg and John dr Taiwan ..... hehehe ...... maknyah and Mother Teresa .......



and aunty nurse ... cool eh? .... round her collar ....... tak org pakai macam tu ...... tapi takdo prize .......




The children ask for the recipe they say want to show their mothers ..... haha.....success.... suka .... and they said ...... sedapppppp..........




One of the staff ask me what am I going to do for next year??????? huh??????

18 comments:

zino said...

roti jala tu along je expert kat rumah ni hehe.. kalau zino yg tebar jadi lempeng hehe

Ummi365 said...

wow.. baru je habis dah tanya for next year?

cayalah kak elle.. tabik spring sama you

aNIe said...

Wah...success ye kak...

Budak lelaki tu comel berbaju Melayu yek...

Nurse elle memang selalu aje bergaya...hehehe

Ajzie said...

auntie nurse memang baik hati tau...

tulipurple said...

see...i told u,u r so elegant..pandai jer nak berstylo..hehe nice.
amboiii dah ada org tanya 4 nxt yer..panasszzz.

Kitchen Guardian said...

kak Elle,

Kalau i tahu, i pun nak pi yr roti jala workshop....anak ank i suka makan roti jala, tapi tak reti buat, ha ha!

Kak Elle said...

zino..

ada pun yg pandai menjala tu:)

Kak Elle said...

ummi...

tu ler belum digest lagi roti jala dlm perut dah bertanya nak buat apa tahun depan....hahaha

Kak Elle said...

anie...

mula2 ingat nak pin aje bandana ke baju bolih jadi tuala lap muka masa menjala...hahaha

anak pahang bukan main suka menolong...dia ibu bapa orang kuat Genting Highland tau.

silversarina said...

Berjaya, Alhamdulillah.

Masing2 tak sabar nak belajar buah kuih lagi tahun depan, cool babe !

Kak Elle said...

ajzie....

baik hati?hehe .... bagus juga expose kan masakkan melayu pada international students.

Kak Elle said...

tulip...

thank u ..thank u...hehehe
ala macam2 gaya bolih buat ngan bandana tu.

hmmm.... next year buat apa ek?

Kak Elle said...

kitchen guardian...

hehe jauh tu nak mai kalau nak belajar...actually its simple to do kalau first time try mesti tak jadi tapi after a few times success.

Kak Elle said...

rina...

alhamdulillah mereka suka mencuba dan memakan hasil kerja sendiri....

insya'allah tahun depan kena cari ilham dulu:)

Norabella said...

Kak Elle, kat rumah I, mostly all my current and previous maids suka menjala roti kirai ni...nicer than mine. Daud pun boleh menjala jugak....tapi menjala ikan...he..he..

Mmg stylo you pakai bandana like that...

Kak Elle said...

Nora....

senangkan nak menjala pusing2 jadi jugak...hehe

Daud menjala kalau dapat ikan best jugak tu....

hehe stylo mylo kan aunty nurse?

Neeza Shahril said...

lepas ni mungkin ada request untuk roti jala for party kat school tu.. jaga-jaga ya nurse Elle.. hehee..

kalau kak elle tak cakap itu bandana, neeza tak tau pun.. sebab nampak comel aje kat collar neck tu.. :)

Kak Elle said...

neeza...

tak sanggup kalau di suruh buat untuk sekolah...haha

sembunyikan bandana bawah collar bagus kan?