Monday, April 20, 2009

Merah & Meriah

My special thanks to all who came to make the gathering a success ..... without you this won't happen.

Bloggers meeting for second time within 2 weeks was indeed a real happening makcik2,pakcik and adik2 from the bottom of my heart my sincere thank you for making time to be there at Marche' @ the curve.




Bloggers and children a group photo session ... it ain't easy to get everyone's cooperation to smile and keep still and ada juga yg terselindung sampai muka tak nampak ...kesian kak ezza.


My special thanks to cikmilah who drives all the way from Penang to be with us .... and this one lady who made me cry of joy (yes ummi365 caught me in action).... meeting cikmilah for the first time gave me an impact that tears just rolled down....we chat,sms and each other comfort in time of needs so often and exchange opinions and it was suppose to be a surprise to all who are present and instead it backfired onto me.... now you know I am a softie:)



My manageress who organised everything for me for this gathering .... thank you Ina for the good job done IOU one ....hahaha ..... and please don't send in your resignation to step down.



To Raden Galoh my icon blogger who went through so much with her battle of cancer of the breast .... Congrats sis on your book and thank you for making time to meet me and other bloggers too.RG will be launching her book 20th April at the book fair at PWTC at 2pm do go and give your support.




To kak nong,tulipurple and kaklady who were lucky to win some lucky draw ...... its a small gifts from me only as a token of appreciation for finding time to be with all of us.











And to my 2 young 'daughters' Mas and Dodie thank you so much for taking care of me the last 3 days ferrying me around and keeping me company.Next time you 2 are here in Sg I will take good care of you both as you did to me.









My thanks also to :-
kak ezza,
kak nong,
nurazzah8,
pB,
ummi365,
cikmilah,
zino,
tulipurple,
kaklady,
mas,
dodie,
raden galoh,
and suhaila.
Sekalong bunga juga untuk escort2 yg hadir sama tapi saya tak sempat di perkenalkan.



2 weekends in a row I was in KL so I guess the next visit will be in 1 year's time ...... hehehe ... destination maybe at Kuantan ..... what do you think?




















38 comments:

Neeza Shahril said...

bestnya...
hmmm.. kalau another year, takde can lah nak jumpa kak elle lagi kan.. takpelah.. next year la...

dodiemohd said...

it will always b my pleasure to hv u around...thnk u for d sweet memories n gifts. Im so touched wz ur sweetheart Mama!!

cikMilah said...

We'd waited long for this moment, I feel like dreaming seen you, hugging you and hear yr sweet voice. InsyaAllah, we'll see m ore often..:)
Suhaila was amazed by us!

Ummi365 said...

it was so great kan kak elle. everyone enjoyed themselves. bilalah lagi nak dapat berjumpa macam ni lagi ya.

maklang said...

I wished I was there too..hu..hu... ( perasan orang nak ajak pulak..hu..hu...)

Kak Elle said...

neeza...

kena tunggu setahun lah...nak penuhkan kocek lagi...hahaha

Kak Elle said...

dodie...

my gifts are nothing compared to the scarify u did spending your time and staying with me at the hotel.

Kak Elle said...

cikmilah...

who would have thought we get to meet rite?we have been talking about meeting but not just with me alone but with so many others too.

Kak Elle said...

ummi365...

yes it was a great success and we enjoyed so much and had great time...sampai riuh rendah sekali...ni mesti Amal geleng2 kepala.

Kak Elle said...

maklang...

kan saya ada bilang masa jumpa di periok cair yg saya akan naik lagi minggu akan dtg nya dan maklang kata akan ke KL minggu depan pulak....

takpe lain kali kita plan kat east coast pulak...tapi kena lantik manager baru di east coast pulak....

kalau wanmommy dengar gempar dr curve ke kemaman maklang mesti dengar di kerteh juga kan?...hehehe

silversarina said...

Tak tergambar meriahnya pertemuan tu walaupun banyak gambar yang dipaparkan, hanya yang hadir dapat rasakan pertautan sebenar-benarnya , tentu happy semua .

Cikmilah nampak kurus dari hujung tahun lalu masa kami berjumpa , bertambah comel dia .Dia terpaksa bocorkan rahsia dia ke KL pada I sebab kebetulan I tegur dia di YM sebab nampak status dia .. MC, masa baca balik YM dia tengah driving ke KL, how sweet kan , sanggup drive jauh tu .

Kak Elle said...

rina...

so hari tu you pakai baju warna hitam tak?..haha

merah dan meriah sungguh ptg sabtu sabtu .. kalau kaum hawa dah berjumpa hai bom meletup pun tak dengara kan?

nurazzah8 said...

Kak Elle, seronoknya dapat jumpa Kak Elle yang selama ini hanya dengar cerita dari makcik-makcik bloggers yang turun ke Singapore. Last year masa Kak Elle datang pun tak dapat jumpa, and last week mmg frust betul tak dapat datang ke Periuk Cair! tapi Alhamdulillah Allah izinkan berjumpa pada kali ini yang lebih meriah dan gempak....Itupun saya berdoa agar ada kelapangan sebab saya mmg sibuk sekali sejak akhir2 ini... "shhh...terpaksa cakap dengan anak2...ummi nak pergi meeting!!! " hehehe... "meeting dengan makcik bloggers lah..." Anyway, ribuan terimakasih atas cenderahati dari Kak Elle... hasil kerja tangan Dodie mmg cantik dan berseni.

so...banyak buku Kak Elle borong di Pesta Buku?

maklang said...

memang denagar riuh rendah sampai ke mari kak..campur pulak dengan mesin baru...lagi pening kepala maklang...ha..ha...

glad that you all had a great grat time...

maklang teringin nak jumpa Cik Milah..suara dah banyak kali dengar dah..jasad aje belum ke temu!

kalau kat kemaman kan ada 2 availability..Mulan dan Rina...dua2 berkalibar tu...

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak elle...

kat kuantan tahun depan...hahaha best ni...nampak nya ramai ramai pakat sewa bas dari KL...meriah ...meriah sungguh sebab semua makcik and pakcik ni datang dari all walks of life...tak rasa terpinggir pun...

Kalau ada umur yang panjang..pasti tahun depan gempak lagi...kena buat macam family day ni...

pB said...

Salam Kak Elle

looks like semua orang dah update blog masing masing ...

pB jer belummmmmmmmmmmm ...


Seronok sangat dpt jumpa dengan semua semua blogger2 tempoh hari.
Dengan kak elle , tak leh nak borak borak pun sebab kak elle asyik kena kidnap ....

Hope to see Kak Elle again ...

Kak Elle said...

ezza...

insya'allah kena cari manager baru dr east coast lah nanti...jgn lupa bawa saya punya kuih baulu ye...hehe

Kak Elle said...

pB....

hehe akak kena kidnap ye?kalau pB nak keluar pun tak bolih kan asal kakezza dah block lorong tu....hahaha

insya'allah ada rezeki kita jumpa lagi.

ICook4Fun said...

Meriahnya Kak Elle, dapat jumpa dengan member bloggers. Wish we can do it here :( Glad that you all had a great time.

sya said...

Everybody cuti.. me keja.. n mengantukkkk sungguh

Kak Elle said...

gert...

merah lambang meriah kan?its real happening me from south and cikmilah from the north and we meet in KL:)

Kak Elle said...

sya...

kesian nya kerja ye...hehe

kalau sya dapat bersama di majlis gathering tu mesti lagi meriah tau tapi dengar2 sya pun ada visitors ye?

lain kali join sama ye?

aNIe said...

Kak...memang seronok betul petang tu...ianya akan menjadi kenangan manis buat kita semua...thanks kak for the gifts...

Hehehe...amboimak...gambar anie..bukan main besar lagik...

Kak Elle said...

anie...

meriah kan apa lagi anie dapat top prize too...hehehe

apa nak malu gambar je besar tapi org nya comel...hehe

Ajzie said...

wahhhhhhhh best nya..
next arrangement jangan lupa info ajzie tau....... nak gather2 jugaaaa..

MAMAMIA said...

Kak Elle, sampai hari ni I masih terkilan sebab tak dapat join. I was already in my black outfit, on the way there, tapi ada slight change in plan.

Malam tu I merajuklah.... Bila baca all the entries pasal this gathering, luka tu berdarah kembali.

MOKCIK AZWA said...

tumpang seronok melihat makcik2, pakcik dan adik2 bergeder2...serius jer zino dikelilingi bunga2...hehehe

Kak Elle said...

ajzie...

insya'allah next gathering akak email ye? sori ler tak teringat kan ajzie pulak di Johor.

Kak Elle said...

mamamia...

kesian nya sampai merajuk pulak...takpe lah mungkin yg di buat tu lagi penting ... bila2 insya'allah kita bolih berjumpa.

Kak Elle said...

azwa...

makcik2 bila berjumpa havoc,happening habis...

Zino tu agak pasal ada mem tu sneyap semacam...hahaha

tulipurple said...

kak elle...best dpt bertentang mata ngan u,u r such a nice n elegant person...zillion thanx for the giftS.
syiok gak kalu next year wat meeting kat east coast plak,bley wat party tepi pantai...wahh gitu.kene buat new tabung nie...hehe.

Kak Elle said...

tulipurple...

akak pun happy dapat berjumpa ngan semua yg ada cuma terkilan tak seorang pun yg nak introducekan partner masing2.....sob..sob...

Norabella said...

Kak Elle, thank you for everything...I love the surah yasin hasil kerjatangan Dodie - very "certified Class".Sungguh!

Kak Elle said...

nora...

the pleasure is mine ... sayang you takde kalau tak tengok lah telatah makcik2 bloggers gempar habis kalah party anak2...hehe

surah yasin tu mmg I simpan nak bagi you .. D's workmanship mmg kelas kan?

zino said...

langsung tak dapek nak berbual dengan kak elle... nanti datang lagi Kl ya hehe

Kak Elle said...

zino...

bolih gurantee ke kalau dtg KL lagi Zino nak berbual...haha... kang nanti sogan.

Nong said...

Kak Elle, thanks for the beutiful lipstick! Tak boleh tunjuk pada Sara nanti berebut!

Good idea tu kalau buat in Kuantan for next gathering. Count me in! he he... Maklang sure suka...

Kak Elle said...

Nong...

that lipstick maybe a concolation prize but harga bolih tahan jugak tau...hehe

insya'allah we try east coast pulak...tapi my manager dah letak jawatan...hahaha