Sunday, April 12, 2009

KL .... KL ....KL .....

I left for KL with my sis Ram by Tiger Air flight whilst the rest drove up in the morning.The flight went as scheduled and arrived at LCCT at 4.15pm then we proceed to the immigration for clearance and aiyo there were long queque and it took us another 45 minutes to get cleared ..... the waiting for immigration clearance is along as the flight from Changi Airport to KL ....

Getting the coach to sentral is another madness ... No Queque what so ever everyone rushing to board the coach ... pushing..pushing ... children,the elderly and the able bodied.After anothe 45 minutes we finally to get one to Sentral.....an hours journey....then the nightmare begin ....waiting for a cab even with coupon will take another 1-2 hrs .... at same time Dodie sms to say she's on the way to fetch me from the hotel .... hahaha ... very funny rite and there I was stuck for a cab ...so in the end I had to SOS Dodie to come and fetch us from sentral itself ... the rain was heavy too and jam and finally we got into D's car and went straigth to Concorde where we had dinner with Mas nad Dodie. My hair was wet because of the rain ,smelly too after that long wait...wait...wait .... the rest of the Jellanies join us soon after and we had an awesome dinner with 2 beautiful ladies....






We finally left for Zon where we will be staying for 2 nites and dear Dodie drove us and stayed for chit chat and followed by Mas .... we yak..yak.. till 1.30am and I had to chase the 2 girls off so they too can go home and have their sleep.
Thank you Mas and Dodie for the lovely dinner.




We stayed here a 2 rooms apartment @ the Zon at Ampang....Aini and family stayed next door whilst the 2 boys Ram and me in this unit.



Bloggers meet on 11th April @ melting Pot.



My little gifts to those who came ..... since I was early I set the table putting the gift on each mat ... before the guests arrive.


Then one by one they came Ummi365,maklang,kak nong and her daughter sarah and lastly kak ezza .... to those who couldn't make it last minute maybe we'll have another chance at another time.



Let the pictures be the envy of everyone ...... hahahaha

All the ladies in pink ..... our theme for the afternoon.

pssst kalau atok Zino hadir kena lah pakai pink batik shirt .... hehehe



Real makan-makan .... semua lupa diet-miet .... hehehe






The group photos witht the help of a staff there ......




The gifts exchange ..... thank u all for the lovely gifts .....
We finally left after lots of photo shoots at almost 5pm ...wish we had more time .....






Ummi365 came to visit last night at around 8pm ... get to know more of her children



bye for now we meet again soon.







My special thanks to ummi365 for your time inviting guests to attend the meeting with me and emailing them,smses them re location and time.





To all my friends in blogland who find time for the gathering.



Last but no least to dear Mas who get us special rate for the makan2 ... thank you.
























41 comments:

Ummi365 said...

woh ho ho... it was fun fun fun.. i think i put on 1 kg.. tak pernah den makan sebegitu banyak.. nasib baik pakai baju kelawar, sort of hiding the gebu muffin top hehehe

silversarina said...

Best, best,best...terasa macam I ada kat situ , I tumpang happy tengok wajah2 ceria semua di sana.

Next time kita jumpa pulak...theme purple pulak...hehehe.

Ummi365 said...

tumpang lalu kak elle,

kak rina, purple?!!! perrrhhh bole saja, tapi den tak ado baju purple..nak kena buek dari sekarang nih..

Kak Elle said...

ummi...

thanks for all your help ya:)wei I had 2 days straight of makan2 lagi gebu tengok lah gambar2 tu I am so FAT....hehe

Kak Elle said...

rina...

bila tu nak pakai purple tapi saya takde baju warna purple....lain warna bolih?

Kak Elle said...

ummi...

I puntakdo purple colour wuahhhhhhhhh

zino said...

nampak meriah tu... kalau zino datang macam dah terasa kekok je nanti hehe..

kena pakai baju batik ke? hehe

Kak Elle said...

zino...

apa nak kekok kata lelaki mesti pandai sesuai kan diri...

baju batik tu cuma aca aje..tak kira lah asal ada pink...hehe

maklang said...

Memang best sebab tak sangka dapat attend jugak kak...itulah ketentuan Allah...dapat jugak merapatkan silatulrahim lagi..Alhamdulillah..

The food was good and the company was superb! Hope to meet all again bila akak ke KL lagi..:)

Kak Teh said...

wah seronoknya!! Masa kak teh balik duduk di Concorde, lupa pulak yang Mas kerja di situ and tak jumpa until she came to see me in Bangi.

Busy betul makcik2 bloggers di sana. AM feeling a bit lonely here...BUT a blogger friend is coming end of this month.

Kak Elle said...

maklang...

tu yg dikatakan pertemuan di tangan Nya kan? sape sangka kita bolih berada di tempat yg sama di masa yg sama jugak.

Mmg seronok dapat berjumpa macam ni berborak dan makan2...

Insya'allah kena rancang lagi mungkin di tempat yg lain pulak...hehe

Kak Elle said...

kak teh...

oh what a pity so near and yet so far kan?Mas offer was too good to resist...hehe

Wonder who that blogger friend coming visiting ye?anyway have a good time:)

maszuzu said...

tumpang lalu...

tu la kak teh..takper2 next time kak teh balik holiday, we'll do a massive gathering :)

maszuzu said...

haahhahaa..purple kalu...mas ngan dodie no problem...we had a purple theme party in march recently :)

Neeza Shahril said...

happening habis tu!! walaupun tak ramai tapi nampak meriah betul..

bila lagi Kak Elle nak turun KL?

silversarina said...

Kena beli baju purple barulah kak elle dan ummi, tup tup I yang nanti tak dapat datang lagi....hehehe.

silversarina said...

celah sekali lagi.... maszuzu dan dodie dah ready dengan kaler purple so kira onlah theme colour tu for next gathering :)

Kak Elle said...

mas...

you tak cek ke kak teh hinggap kat sana...hehe

Kak Elle said...

mas...

not purple pleaseeeeeeeeeeee...hahaha

any other colour but not that asal kena beli dah tak pakai.

Kak Elle said...

neeza..

sungguh meriah maklum lah pertama berjumpa kak nong nad kak ezza...

bila neeza nak balik?

Kak Elle said...

rina...

saya akan beli kalau rina bolih dtg...so apa macam on tak?

Kak Elle said...

rina...

oops ada lagi ye...on when the purple suggestion ada sama tau...

Norabella said...

Wah...jeles...jeles..theme colour PINK lagi tu. Seronok gitu!

Kak Elle...shall we have PYJAMAS party?? he..he....

Kak Elle said...

nora...

hahaha jgn jeles nnt turn kita ada juga...

pyjamas party ok its on...hehe

NJ@goboklama said...

slumber party? sounds yummy!!! NJ will wear the sexiest,sampai tak sanggup akak2 sumer nengok,heheh.. :p

sya said...

Kak elle kalau sya join nanti sume orang terjangkit sakit mata. Hopefully my eyes will be ok this weekend.

Sya sokong pyjama party tu

cikMilah said...

amboi amboi.. gelak ketawa denganr sampai penang tau.

Tumpang lalu to Manager in KL - mingge depan theme color apa pulak? hehehe..

Kak Elle said...

qisst...

see what you miss...hehe

Kak Elle said...

sya...

oh tak bolih join ye?
takpe kita tengok drjauh and say hi

Kak Elle said...

cikmilah...

oh kuat nya suara kita sampai ke Penang...hehe

colour scheme black bolih atau red menyala...hahaha

aNIe said...

Kak...memang nampak happy je semua ...tumpang happy untuk kak elle & bloggers yang lain...

Anie tak dpt dtg..tapi berharap sangat can make it another day...

Laracroft74 said...

sedih betul i tak dapat nak join the meeting last Saturday...all this because of the incident happened to me...I really hope one day boleh jumpa kak elle lagi..

Kak Elle said...

Anie...

sungguh meriah bila dah berkumpul tau:)

insya'allah ada rezeki kita jumpa ye.

Kak Elle said...

laracroft...

yes I heard from ummi abt ur trauma tu kesian...

takpe ada rezeki kita jumpa di lain masa.

Raden Galoh said...

akaaakkk... i terforgot....this ubat selsema and flu is so strong that i dozed off soon after taking it kak!

aiyaahhh... jeles ni tgk you and Mas and Ummi365... and other bloggers have good makan2... hehehe i ingat mkn2 dulu kak!

anyways, tumpang happy tgk you so happy... muaaahhhh!

Kak Elle said...

RG...

hope u dah feel better today...takpe tak rezeki nak jumpa lagi.

mem-Besar said...

salam!! all the way fr Spore ek? very interesting!!

Nong said...

Kak Elle, hari ni semua orang kat ofis jeles tengok i pakai tudung baru. The colour soooo sweet. Thanks kak...

Dorang kat penang dapat dengar kita sembang & ketawa hari tu. Too short a time, but sara & i had so much fun getting to know you and the rest...

Kak Elle said...

mem-besar....

yes dari singapura:)

Kak Elle said...

nong...

the headband muat tak?kalang kabut mengait tu nak habiskan.

orang penang gelisah tu nong sampai dia terdengar2 gelak ketawa kita....hehehe...

Neeza Shahril said...

kak elle, neeza balik bulan 6 ni.. hujung2 sikit... jom la jumpa2 lagi.. :)