Sunday, April 5, 2009

Berasap juga

Konon nya tak nak masak hari ni makan apa yg ada atau roti sahaja tapi cuaca muram pulak ... lepas je habis cuci baju hujan turun dgn lebat nya ....... terpaksa keringkan dlm dryer.......







Hujan lebat bersama guruh .... doommmmmmmmmm......
rosak rancangan nak ke Daiso ....




Santapan hari ni mee goreng seafood ... sotong dan udang memang ada di freezer jadi apa lagi goreng aje lah ... goreng mee sekilo ntah sape yg nak makan ... ada sape2 di sana tu nak?
Nampak pucat sikit pulak mee hari ni ek? tapi rasa sama kot ..... hehehe




Nenas yg sepatut nya masuk ke lemak ketam semalam terlupa ... jadi hari ni cicah ngan kicap,cili merah dan gula.... huh ni mesti ada yg terliur membaca nya .... hehehe .....



Dan honey grilled chicken wings .... untuk sikit2 ni bolih lah masuk dlm oven toaster .... oven yg besar masih mogok lagi ....




Penhujung minggu nak berakhir tapi minggu depan takpe hanya 4 hari kerja pasal friday cuti umum ..... Good Friday .... yeehaaaaaaaaa .....


Ada sape2 yg ingin nak jumpa saya di KL?



25 comments:

sakurasa 2 said...

kak elle
sakura nak jumpa kak elle
miss u
miss u so much

Kak Elle said...

sakura...

nak jumpa bolih nanti akak sms ye

zany said...

malam semalam hujan lebat, kilat sabung menyabung. dah berjangkit ke sg ye.

sekilo mee tahan hingga dinner ye kak? nampak sedap je tu.

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak elle..
saya pun nak jumpa akak...apa apa hal just call ummi jer yer..dia ada no saya

Ummi365 said...

so where are meeting? give me a call ya

Kak Elle said...

ummi...

will keep intouch with you ok...

Neeza Shahril said...

nak nenassss!!! kat sini ada tapi mahal.. kalau gerenti manis takpe gak. kengkadang dapat yang masyyeemm.. ish..

honey chicken nampak sedap.. ada petua dia tak kak elle? ke dah ada kat blog?

Kak Elle said...

neeza...

nenas tu sebiji 80 cents aje

honey chicken tu saya marinate ngan black sauce,pepper,garam and honey aje...perap dlm satu jam biar meresap dah tu bake/grill sampai macam tu warna nya dlm 1/2 jam.

sherry said...

Kak Elle,

Menariknya mee seafood tu...terliur saya.

Btw, nak turun KL bila tu, saya boleh ajak Datin Mamasita pi jumpa akak...then boleh kita pi shopping..heheh.

Ajzie said...

wow.. chichken wing grill with honey... sodap nya kak elle..
boleh share receipe tak?

Laracroft74 said...

kak elle...i pun hari nie mood nk buat mee goreng..macam sama aje colour mee goreng kita tu...tapi sedap tu, rasanya kak elle punya lagi best ...mana boleh lawan sifu yg dah expert...eh, bila kak elle nk turun KL..would love to meet you...let me know ya...insyaallah..kalau tk ada apa2 plan, i'll be there..

Kak Elle said...

sherry...

mee campak2 aje bolih lah untuk tekak sendiri....hehe

Kak Elle said...

ajzie...

simple je pearpkan chciken wings dgn light/dark soya sauce,lada putih and honey...perapkan dlm 1/2 jam biar meresap dah tu grill/roast sampai brown...kalau nak masin letak garam sikit.

Kak Elle said...

laracroft...

kita macam sama je masak hari ni:)

please contact ummi365 for details ye.

cikMilah said...

whoo hoo, ramai peminat nak jumpa Queen Elle,sampai Ummi jadi Event Manager tu!

Naz said...

kak elle,
kalau jadi balik ke msia summer nanti, i might be taking a trip to spore. hopefully can meet up with you ya :)

Kak Elle said...

cikmilah...

tu lah nasib baik ada pengurus kan..hahahaha

Kak Elle said...

naz....

insya'allah hope to meet you too:)
let me know so I won't merayap away...hehe

pB said...

Salam Kak Elle

nice picture. Buat perut pB berbunyi bunyi


SMS akak , pB dapat.
Tapi sorry , pB tak reti nak reply ...


Insyaallah , kalau kesempatan , kita jumpa , kay

AZWA said...

mee goreng seafood ngan honey chicken tu looks very inviting...pehtu dessert dia nanas cicah kicap pedas...wauuu...sedapppnyerr...

kak elle nak turun kl ker...hmmnn...jauhnya...klu dekat nak juga jumpe sekalik..

Kak Elle said...

pB...

dah makan belum?meh akak belanja mee goreng cfood...hehe

takpe kalau busy its ok

Kak Elle said...

azwa...

cukup menu sehari tu kan?

aha nak mai KL..

Cat Cat said...

I want.. I want... I want those yummy seafood mee goreng... Eat with cut chillies - HEAVEN babe... :D

Kak Elle said...

cath....
mari lah kalau nak...hehe

© Opah De said...

Kak Elle cayang...
Ni yang tak nak masak ni? Sabar aje aku. Kalau masa nak masak, agaknya berapa course, ya?