Wednesday, April 15, 2009

Under the sea

What's under the sea if not for sea food again.Last night the 3 of us went for sea food dinner at Chai Chee Restaurant with our special guest mak andeh who happen to be here in Singapore for a meeting.She told me of her coming a week ago and hope to catch up with me,nora and doc adah.Only adah and me able to meet her Nora has other commitments ..... and this is first time meeting this most admired blogger by some.She is a private person so no photos ye except for the food ... hahaha .....



cili prawns ...



see how big that prawn is .... damn big I tell you ... puas mkn satu .....
I didn't take much picture just those 2 .... beside those we also had groupa tiga rasa,hot plate tofu and soup of sea food with tofu and sayur asin.Kenyang habis woo ... and I tapu back the cili crabs .... hehehe
To MA thanks for meeting us at least now when I read your entries I know who the writer is :)

24 comments:

silversarina said...

Satu lagi kelebihan alam maya, minggu lalu akak ke Kl minggu ni MA turun ke SG pulak dan dapat bertemu in person rakan2 yang sebelum ini tidak dikenali wajahnya.

Udang tu ....yummmyyyyyyy.

Kak Elle said...

rina...

alhamdulillah kami berdua selalu berselisih jln tapi akhir nya dapat berjumpa juga.

hmmm....kita bila pulak nak jumpa?

Cat Cat said...

Adoi adoi adoi.. Seksanya tengok cili crab... Udang besar tu Cath boleh telan 5 sekali yo... :D

MAMAMIA said...

I pun suka sea food. Week end ni 'on' ke? Hope I can make it.

sya said...

Taking photo is one thing I dread when I meet bloggers.. next time I should be like MA so that tak ada bat on my eyes

MA and Brood said...

Kak Elle & Adah


Thanks for the dinner and the lovely gifts.

More later.

:D

Ajzie said...

Wow sedappppppppp nya.. ke blog kak anie, ada nasik lemak.. ke blog kak elle ada ketammmmmmmm Adoiiiiiii terasa laparrrr pula nih...

zany said...

ramai juga bloggers yang kak elle baru jumpa ya, bertambah ramai kawankan. Next week, ada rezeki kita jumpa ya, tak boleh confirm lagi, tengah pening kepala nak settle banyak bende.

MOKCIK AZWA said...

Seronoknya jumpa kawan blogger kan kak...

the ketam and the udang...terliur i..awww..

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak elee..
kalau macam ni punya makanan,,aiyooo..my blood will go upstairs laaa...

sherry said...

kak Elle.

Yummynya..i love seafood very much la..nasib baik paras kolestrol bertahan.

Btw, tak dapat lagi nak jumpa kak elle weekend ni..frust..frust..

aNIe said...

Kak...hehehe...dpt amik gambar makanan aje ye...hmmm...udang tu memang menyelerakan...besat gitu...

Kak Elle said...

cath...

kita tak sempat makan cili crabs when u r here kan?

Kak Elle said...

mamamia...

kita geng eh sama star lagik...hehe

yes masih on nanti kita jumpa ok?

Kak Elle said...

sya...

tapi bulu mata u tu kan takde org yg ada tau bukan main lentik sekali...hehe

Kak Elle said...

MA...

its our pleasure meeting you smlm.

Kak Elle said...

ajzie...

dah makan belum?

Kak Elle said...

zany..

make urself free lah .. tak nak jumpa akak ke?

Kak Elle said...

azwa...

jom join sama jumpa bloggers.

Kak Elle said...

ezza...

haha bukan you aje saya pun.

Kak Elle said...

sherry....

bvelum ada rezeki lagi ek..

Kak Elle said...

anie...

dah tau andeh tak suka publicity jadi amek gambar makanan aje:)

zino said...

nasib baik dah kenyang.. hehe

Kak Elle said...

zino...

hehee...dah pukul 10 mlm kan mesti dah makan.