Sunday, December 7, 2008

Salam Aidil Adha...

Salam aidil adha pada semua kaum family dan juga kekawan di mana jua anda berada...nampak2 banyak yg dah pulang ke kampong ... sunyi nampak nya alam maya 2-3 hari ni.


Hari ni saya ada buat entry on cheese cake but unfortunately I had to put in draft and I like to thank neeza as usual now a days selalu dapat first prize....hehe....dan juga pada tetamu saya tuan/puan rm for the comment and advice unfortunately he/she is an anon so I can't return the visit.




My 2 cheese cakes I did this morning butttttttttttttt I forgot to put in the whip cream ...adoiiiiiiiiiiiii ..... ni otak ingat holidayyyyyyyyyyyy lah punya pasal.
At 2.30pm my sis Aini came to fetch me and off we went to Centre Point and I got my luggage ....

Here it is a blue colour and it was selling @ S$190/- but being Robinson member I got 20% less and its has a 3 years warantee....I decide not to get a hard case luggage like before as the hardcase itself is so heavy..... ok going with 1 bag probably come back with 2 bags......hahaha
We had a late lunch at MacD and I had the fillet o fish .......


Came home around 6.30pm and I start doing the dadih and decide to make the rock melon flavour instead of durian flavour....and this is our dessert for tomorrow.
I just finish preparing the rempah2 for tomorrow's dishes nothing much cooking except for beef curry,sambal tumis sotong,sambal goreng with white rice and will also fry some beehoon goreng.



The rock melon dadih did 40 of those .........



This is Shafiqah's birthday cupcake - from my sis Ram ... sayang nak makan .... I think that photo is when she was 15 yrs old.....now wearing contact lens.
till my next entry...............







18 comments:

Kak Teh said...

Salam, ini dia rumah baru Kak Elle!
Syabas dan selamat hari raya!

Cat Cat said...

Kak Elle,
Pergi with 1 bag, balik with 10... Haha!

Kak Elle said...

kak teh...

tahun hijjrah baru rumah pun nak baru...hehe

Kak Elle said...

cath...

wah kalau balik 10 bags tak berbaloi lah kena bayar itu excess luggage....hehehe

arsaili said...

salam eid ul adha..hidup ini penuh pengorbanan semoga dipermudahkan...

arsaili said...

salam eid ul adha..hidup ini penuh pengorbanan semoga dipermudahkan...

zino said...

salam aidil adha...

amboi bag pun dah ready.. masa pergi biar satu bag tapi masa balik pastikan beberapa bag ya hehe

HEMY said...

blog hopping...

nmpk sgt besh kek2 tu..yummy...slamat ari jadi shafiqah

maklang said...

beg bertambah tu shopping apa agaknya ye...

selamat hari raya kak...

cikMilah said...

What had happened to yr foot?? and how is it now. Slam Aidiladha.. nanti upload nasi putih and kari ayam tu ya...I kat kampung ni... naik pning ni banysk sanga daging... he he...take care.
Back to work tomorrow?

Kak Elle said...

arsaili...

salam aidil adha juga untuk adik.

Kak Elle said...

zino...

tu lah yg terjadi selalu anak buah aje dah berapa kalau beli satu tak belikan yg lain nanti susahhhhh

Kak Elle said...

hemy...

terima kasih sudi singgah..kek2 nampak je cantik tapi rasa belum tau lagi...

Kak Elle said...

maklang...

adik beradi anak buah aje dah berapa tu kepala pening nanti...

Kak Elle said...

cikmilah...

my foot better now with pain killer agak kekadang asyik duduk lama kat sick bay tak bergerak jadi bengkak kot...

hari ni sibuk tak sempat pegang camera lansung...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

camat ari raya aji!

Kak Elle said...

sitie...

slmt hari raya haji juga and terima kasih sudi singgah.

Ummi365 said...

hello!!!!!!!!

arghhh rindu nak berblogging... how is your aidil adha? fun?