Sunday, December 14, 2008

Countdown

Another week I will be flying off .... the time seem to fly away so fast..... and I am yet to get few more ole2 to bring over for my nephews and bro in law.The ladies and children all done and I think its easier to buy for ladies and children compared to guys.


After Dodie and Mas left I now have the company of Tante till next sunday as my sis Aini and family are away in Australia for holiday.Tante has been with me since thursday night and she will check the other house every 2 days but will spent the night with me. Thanks Aini for giving me a partner to talk to at night.




This is tante who is now with me ... sorry ek I took her picture without asking her to get ready.She was kind enough helping us yesterday by taking photos of us before they left.



We both did a little packing for my luggage but this testing only ... hehe ... looks like I have to reorganise and probably take some stuff out ... actually half of that are ole2 for my sis and family over there.

PS.... Mas and Dodie tante changed the bedsheet and duvet cover today .... Mas was suppose to help change before she left but I guess she was too busy cam-whoring that she forgot all about it.....hahaha ......

Comes January another blogger will be sleeping there ...... wanna know who the lucky blogger is?....wait ok..... she will be coming after I am back from the states of course.




I bought this little xmas deco from Daiso yesterday .... all I did was put a ribbon at the top and fill it with shredded coloured paper .......

There you are to put a set of kronsang for kebaya to give to my niece Kristina as her birthday present when I am there .... Kris was born on christmas day too.
How cantik tak?...elo elo Dodie here's an idea for you to do .... hahaha ..... copyrite huh?....hahaha
till my next entry .........





34 comments:

Neeza Shahril said...

wow!! besar luggage tu kak elle.. nak duduk lama eh kat sana?? hehee..
at least pergi ice skiing dulu ke kan.. ;)

cantiknyee brooch casing tu.. tapi kan, kalau lah neeza beli, mesti jadi barang mainan budak budak ni.. :P

Kak Elle said...

neeza...

tu lah idea beli bag besar...shhh...kat dlm ada lagi satu bag tau:)

haha basket tu suppose to be xmas deco but it gives me an idea to put the kronsang pulak.

zany said...

amboi....bersemangat sungguh tu.
bestnya jalan-jalan.

maklang said...

akak ni kreatif laa...

banyak kosong nanti bila barang2 hadiah dah dikeluarkan kan...

Ajzie said...

lama sungguh ku tidak kemari.. Maaf yea kak... busy bangat sekrang nih..

Apa apa pun.. Selamat bercuti kak........Safe journey and take care..


Hugs
Ajzie

cikMilah said...

tak sampai seminggu lagi kan...bestnyer nak terbang jauh!

maszuzu said...

copy rite jgn tak copy rite....hahahha...

Cat Cat said...

Wow, dah nak gi jalan2 ke USA ya... Seronoknya....

Kak Elle, nanti next week, kita YM ya... Or check on my blog for the question you asked.

Kak Elle said...

zany....

best kan JJAA bukan JJCM....hehe

Kak Elle said...

maklang...

bila dah kosong nak isi pulak untuk adik2 dan anak buah yg menanti di Singapore pulak.

Kak Elle said...

ajzie...

busy biz eh?takpe bila ada masa lapang jemput lah singgah ye?

Kak Elle said...

cikmilah...

tolong kira kan countdown tu ye?...haha

Kak Elle said...

mas...

mesti lah copyrite kan?

Kak Elle said...

cath...

ok if I have time to logon over there....otherwise just leave me a msg ok?

silversarina said...

wah, seminggu lagi nak fly.. cepatnya ready packing dah, bagus camtu, apa yang tak cukup boleh tambah lagi...kalaulah ada bag yang besar boleh I ikut ...hehehe.

Kak Elle said...

rina...

belum pack lagi tu baru mencoba aje...nak ikutttttt mai lah.

zino said...

pesanan ..
bantal bucuk tu pak payah lah masuk kan dalam bag tu ya hehe

jangan mare gurau je.. hehe

Kak Elle said...

zino...

antal bucuk takde tapi kena bawa small cushion untuk bersandar 27 jam...hahaha

sya said...

Kak elle.. beg yg besar tu nanti mesti beranak pinak bila balik dr US

Kak Elle said...

sya...

dlm bag tu dah beranak satu bag kecik pun...haha

en_me said...

ammvoiii, testing segalah..

Kak Elle said...

en_me...

tu baru testing kalau yg betul agak penuh lagi:)

maszuzu said...

kak elle..kita pun anak kan...jgn luper...hehehe..wink2..

Kak Elle said...

mas...

mmg anak mas kan makcik kat kedai dah tanya 'u all anak I ke?'...anyway mak ngan anak macam sama age kan?..hip hop lagi...hahaha

ni mengaku anak ada apa2 ke?...hehe

maszuzu said...

eeehh...kita kan takder udang sebalik batu...mana ader aper2...ader udang disebalik mee hoon siam je...hahahahahaa

Kak Teh said...

kak elle, have fun!

Kak Elle said...

mas...


hehe belakang mehoon siam ada apa ek...oh coach bag from states eh?....hahaha ... ketawa rolling on the floor.....

Kak Elle said...

kak teh...

TQ... and London another time ye?

JahRera said...

salam k L,

after Houston, come here.
But I'm not a good cook so the possiblity that you might stave is high in my house.

Kak Elle said...

jahjera...

I am going via moscow direct to houston so cam mana nak singgah japan...insya'allah lain kali ye?

simah said...

wah...memang org kat US pun mesti tak sabar menunggu kedatangan akak...

have fun akak!! will u be updating from the states?

safe journey! :0)

Kak Elle said...

simah...

pc dah bolih guna ye?lama tak singgah...

hehe orang sana tunggu ketibaan wak mereka..

aNIe said...

Kak...dah ready nak terbang nampak...lama ke akak kat sana...?

Mesti best pegi sana masa diorang nak celebrate christmas...sebab pasti bandar tu dihiasi lampu2 yang cantik2...ambil gambar tau...boleh kongsi2 tengok...

Kak Elle said...

anie...

akak di sana from 22Dec sampai 10th Jan ...hehe kira lah berapa hari.

insya'allah kalau ada masa melihat tu seme akan amek gambar tapi kalau sejuk sgt nak peganag camera agak tak amek...hehe