Monday, December 29, 2008

Kerville

As requested by ummi365 now presenting the palace I am staying at ...hehe.... my sis has a very lovely house .. but if u ask me to stay here maybe I will miss Singapore.Too quiet and the houses far apart eventhough it has a panoramic view being on a hill ... so let the slide do the talking.

The stuff in the house are indeed a collective items:) just imagine yourself where the places are and which room it belongs to ok ummi.






Will at lunch ... comot kan?
After lunch we went to San Antonio and window shopping:)percaya tak?


Dinner at Rudi's BBQ .....

Cikmilah saya beli bag ni tadi from Macy's bag murah je tak mampu nak beli online .... hehehe...kalau ada luggage kosong ingat nak belikan cikmilah sebiji jugak:)

Its a cold day and night temp dropping very low and thunder expected early morning.

23 comments:

Ummi365 said...

masyaallah cantiknye... i pun like you.. prefer to stay in smaller house.

jangan lupa update lagi tau.. right here waiting

cikMilah said...

hah???..nak belikan I? Akak bior bebenor!Kalu la betul..kecik telapak tangan, satu Penang I tadahkan.. hehehe

Suka nyer rumah ada back yard and big compound gitu...cantik dalamannya!

Norabella said...

Alamak kak...I tak nampak lah from office. Nanti balik rumah I tengok. Btw, thank you so much for the lovely jacket and other stuffs and of course...the jeans!

Thank you...:)

silversarina said...

Wowww, bestnya dapat rumah macam tu, katilnya tu...mak oiii... maunya tido saja keje I :)

beg untuk cikmilah saje ke .... tak pelah...saja gurau ,dah dapat kaler blue dulu dah syukur sangat .

maklang said...

waaa...untung besar cikmilah..he..he...

baru khatam baca blog akak...dah beberapa hari tak berinternet sebab sibuk sikit...

Tie said...

Laa...budak Will tu makan ke main...teruk juga nak bersihkan mukanya...hi hi..(lama tak layan budak kecik ni...geram lak tengok!)

Neeza Shahril said...

neeza suka rumah gitu.. rasa selesa sebab ada yard yang luas.. husband pernah berangan nak ada rumah gitu tapi di malaysia rasanya tak berapa layak kot. Kalau ada pun sangatlah mahalnya ;).

handbag tuuu!!! Etienne Aigner kan.. eh betul ke spelling? hehee.. dulu masa2 belajar, selalu gak shopping time sale.. murah betul.. sekarang kalau suruh beli, tak sanggup laaa.. sayang duit sebab mahal.. :) (makcik kedekut nih)

magnoliakisses said...

wak, if there's a coach or kate spade sale tell me okaaaay! HAHAHA. especially kate spade! =) and will is super adorable, bring him back to SG!

Kak Elle said...

ummi...

terlampau besar lah infact bilik2 kat atas tak guna pun di gunakan bila anak2 dtg.

insya'allah kalu ada masa saya update...rindu ke?ada yg cemburu nanti...hehehe

Kak Elle said...

cikmilah...

macam tak percaya aje..tu saya kata kalau ada tempat kosong dlm luggage...insya'allah

Kak Elle said...

nora...

terima kasih kembali kerena sudi terima nya dan lagi pun kita ni seme kan XXL dan tak kira fashion asal bolih pakai kan?

Ni dah nampak lom .. lupa kita punya timing berlainan.

Kak Elle said...

rina...

terlampau besar rumah tu untuk saya tak mampu saya mengemas nya.

eh Rina dah pun dpt bahgian ngan bag Jane Shilton tu kan ni insya'llah bahgian cikmilah pulak tu pun kalau ada tempat kosong almaklummfamily comes first:)

Kak Elle said...

maklang...

macam rina maklang pun dah dapat bahgian kan jadi jgn cemburu lah...

maklang punya lagi mahal dr rina lagipun with matching wallet lagik... tapi tak pernah pun nampak maklang gunakan and branded lagik.

Kak Elle said...

tie...

senang gunakan wipes aje bersih dah muka yg comot tu.

Kak Elle said...

neeza...

oh suka rumah besar juga ye ... saya ngan ummi sama kalau besar sgt tak terkemas takmampu nak gajikan maid...

saya kekadang pun lupa spelling dia guna aje yg ringkas EA...hehe..bag tu murah aje neeza beli time offer kalau kat singapore mmg takmampu

Kak Elle said...

huda...

ok will check abt kate spade but they are quite expensive I guess..whats ur budget?

Pp said...

besar nya rumah!! like an estate...suka suka suka banget!!

shopping tu sudah apsti kak elle....enjoy ur stay there.

Happy New Year too!

Kak Elle said...

Pp...

sebenar your ranch kan?the house ni location kat comanche trance(red indian)and its on a golf course every corner ada turf...kalau nak jalan makoi bolih tapi bila nak naik kena naik bukit tak larat saya...

Salam maal hijrah juga dari saya.

Kak Elle said...

Pp...

ooops sebesar and not sebenar..maaf.

maklang said...

alamak kak..bukan itu maksud maklang...maklang gurau..tak ada rasa cemburu pun..lebih2 lagi dengan Cikmilah....lagipun maklang dah ada yang akak kasi tu kan...macam rina kata tu...sama ajelah kak...maaf kalau kata2 saya itu macam bunyi nya lain ye..maaf sekali lagi...

sya said...

Cantiknya rumah tapi besau sgt.. penat nak mengemasnya

Sya arini bergaya ngan baju nora n beg kak elle.. sama pink he he he

Kak Elle said...

maklang ....

mungkin bila menulis tak perasan maksud nya tapi yg membaca lain pulak maksud nya...apa2 pun maklang punya bahgian first yg dapat dan berharga... saya bagi ikhlas walaupun dah gunakan 2-3kali...org sudi menerima saya pun happy...ada pakai tak?

Kak Elle said...

sya...

mmg sya besar duit pun nak besar jugak...betul tu nak mengemas nya yg susah.

oh baju ngan bag sepasang warna ye?