Tuesday, December 16, 2008

Buah tangan .....

I did some shopping again after work at Holland Village and found these cute stuff and couldn't resist buying the pair of shoes for little Julia ... hopefully it fits.



Beaded chinese shoes ... handmade.



Beaded nyonya bedroom slipper ... whoever want it can have it:)




Typical oriental tissue box cover ... maybe will give to the mother in law to one of them if get to meet them.


Batik note book - appropriate for the telephone table to jot down notes.




I bought tees of Singapore for the guys and also have something else for Adam but am still short of one ... I already have 2 kain pelekat for my bro in law but still need to buy something else for him ...arrgggghhhh ..... what to buy?
As for the my sis and niece and niece in law all settled....
Did my currency exchange too and oh boy the US rate is on high side ............ now if only we can get that extra bonus before I leave ............... won't it be beautiful?.... hehehe all the shopping awaiting over there .............. hahaha ..............
till my next entry............




20 comments:

mº¿ºsh, brecht and nora said...

Dearest kak elle, enjoy your well deserved holiday! we look forward to seeing your pictures when u get back. we pray for your safe journey to & back home. thanks so much for the lovely card! its such a pleasant surprised, lighten up my gloomy day, balik kerja dapat post from SG, happy gila kak e!! heheheh big hugs from us, happy holidays.....

Kak Elle said...

mush...

thank you for the good wishes and will certainly put pictures up at Facebook/multiply so you can see it too.

Oh u dah dapat the card and glad it makes your day....merry xmas and a happy new year.

Tie said...

Comelnya chinese shoes tu...geram lak tengok..

Dan t-shirts tu pun lawa... Tie pun suka shopping2 ni..memang terapi yang paling baik..hihi..

aNIe said...

Kak...kita ni kan kalau nak bagi cenderahati kat kawan2 atau keluarga kita...pening kepala nak memikirkan apa yang nak dibeli...

Kak Elle said...

tie...

cute kan kasut tu ... balda ngan hand sewn manik2 ala nyonya.

murah je tie bab tu beli $4/- on offer.

Kak Elle said...

Anie...

mmg pening di buat nya...ni lagi untuk anak buah sendiri.

zany said...

alahai kak, cantiknya kasut tu, dah lama takde kasut merah. baru ni saya merayau kat Island Plaza, Feringghi Penang, hari kerja, takde orang lagi, relax je, yang bestnya banyak kasut sales, clark, bonia bagai sampai 70%,macam biasalahkan, berkenan satu kasut merah ni, 50% less, baru RM 50, saiz takat 8 je, saja je kan......membuangkan masa ai menunggu, mencuba bagai.

maklang said...

hmm..kalau pikir nak beli hadiah apa memang pening! lepas tu kan...penuh satu beg untuk orang, last2 sendiri punya yang tak ada...

Cat Cat said...

Wah, dah ready semua ya cuti2 ke US... What's the phone number at your BIL in Texas? Ada chance nanti, Cath nak call, boleh???

Pssst, we will be landing on Sunday (1/18) at 1:00 am and stay in Singapore till Tuesday afternoon (flight from Singapore to KL is at 2:00 pm)...

Neeza Shahril said...

kak elle ni memang macam ayah neeza. Dulu, kalau ayah kemana-mana, tak pernah lupa untuk belikan souvenir untuk family. Sikit2 neeza pun mengikut.. bukan apa, kita rasa happy bila tengok orang happy terima apa yang kita bagi kan..

comel la kasut merah tu.. sesuai pakai dalam rumah kan..

Kak Elle said...

zany....

kita ni sama lah zany susah nak cari kasut..akak kaki gajah depan lebar nnt ke us nak beli kasut juga.

Kak Elle said...

maklang...

kali ni saya beli untuk saya dulu...baru untuk adik2 dan anak2 sedara...pergi sorang tak bolih lah nak tumpang bagasi orang lain.

Kak Elle said...

cath...

almost all done:)
I will leave u msg on your YM re phone number...not proper to broadcast kat sini kan.

ok noted on dates.

Kak Elle said...

neeza...

sebagai yg tua saya kena buat good example pada adik2....so bila mereka ke luar negri kena lah ikut apa yg kak long buat....hehehe so saya ada bahgian:)

neeza ni feberet warna merah ye?

zino said...

makin bertambah padat la bag kak elle nanti tu.. sure seronok dan meriah bila mereka semua dapat hadiah dari singapore..

Kak Elle said...

ZINO...

TU LER MANGKIN DEKAT NAK TERBANG MANGKIN BANYAK DI BELI....

cikMilah said...

buah tangan pemanis adat kan.mmg cantik kasut merah tu...
Macam kakElle, kalau shopping, saya belikan untuk saya dulu, baru untuk anak, suami dan orang lain. Kalau tak, at last sendiri punya tak terbeli...:)Greedy me!

Kak Elle said...

cikmilah...

saya dah belajar skg beli untuk diri sendiri lepas tu baru orang lain...tu pun family members saya utama kan baru kekawan kalau ada $$ lebih....hehehe

silversarina said...

Comel comel belaka hadiah yang nak dibawa ke US, I like the batik notebook .


dah dapat parcel kejap tadi..love all the gifts ...thank you so much...nak sms habis credit pulak .

Kak Elle said...

rina...

ok hopefully mimi muat ye kalau besar tlg ketat kan sikit

nak tunggu hensem pakai topi nanti...hehe