Monday, December 15, 2008

Berangan/meragam

Malam ni saya takde kerja sambil menonton tv cerita 'My Little Nyonya' saya mula meragamkan baju coat yang nak di bawa untuk bercuti minggu depan... nasib baik ada tante tolong amek kan gambar .....








Early xmas gift from our school counsellor Ms.susan George .... rasa2 nya box of chocolate semua staff dapat....thanks Susan.






Someone sms asking how old are Mas and Dodie?She said in the photos we look almost alike ....

I hope Mas and Dodie don't mind me saying this the difference in age between 'mak and daughters' is 25 yrs....so you can work it out....and thank you for the compliment ya.


Friendship isn't a big thing - It's a million little things ~ author unknown


Introducing the model of the night ....














haha .... so which one shall I bring with me all 3 bolih tak? ... ada pun susah ah kalau takde lagi susah.












34 comments:

Ummi365 said...

i like the black one, is it denim or corduroy?

Kak Teh said...

kak elle, kalau bawa semua, then you have no excuse to buy new ones. Also, nanti dah penuh beg, macam mana nak bawa balik yang baru?

maklang said...

yang pink tu cantek jugak...

silversarina said...

Bawak red and black tu , nanti beli lagi kat sana.. aiyooo kakak nurse makin cantik berjaket merah :)

silversarina said...

I nampak merah ke pink macam maklang kata ?..anyhow memang cantik warna tu.

Neeza Shahril said...

wow!! tu dia model of the year.. bawak aje semua kak elle.. tak pun bawak 1 aje. nanti boleh beli lagi kat sana hehehhhh..

yang red tu memang cantiikkkk!!

Queen Of The House said...

I like the black one but I think the red one must be more comfy. Betul tak? And like Kak Teh said, why bring so many, nanti no excuse to shoppppppppp!!

D said...

bring one, buy one! LOL!

hai, Kak Elle ni memang berbakat, serba-boleh. D ni mega-camera-shy! To pose infront of camera susah la... Heheh... bravo!

Kak Elle said...

ummi...

its dark blue denim..yes I'll be wearing that bila bertolak.

Kak Elle said...

kak teh...

pandai nya dia .. beli yg baru kat sana ye?..hehe...mmg tu lah cadangan nya:)

Kak Elle said...

maklang...

bukan pink tapi merah menyala...

Kak Elle said...

rina...

you can read my mind..ni nak kena bagi hadiah...its on its way:)

Kak Elle said...

rina ...

warna merah wanmommy...baru $5/- aje murah murah ni I beli kat 1 shop near my working place..season sejuk seme baju untuk sejuk..kain nya very soft...in this shop harga betw $3-$15...murah-murah

Kak Elle said...

neeza...

makcik ni mesti pilih merahhhhhhhh....hahaha

Kak Elle said...

qoth...

the red untuk dlm rumah kot and the denim for going outing...nnt beli lagi yg cun kat sana:)

Kak Elle said...

D...

ni lah masa nya nak posing2...

bring 1 buy 1...ok ok ok...hehe

cikMilah said...

Look slimmer in denim and georgous in red. Both are match to the shawl... remember? wink ! wink!

Kak Elle said...

cikmilah...

TQ..TQ...bak kata Mas dibalik meesiam ada.... hehehe

maklang said...

ooh...he..he..I was talking about the green and pink shawl...he..he..keluar tajuk ni..kes membaca sambil lari ni kak...:)

Kak Elle said...

maklang...

salah lagi mana ada shawl????
scarf tu adal lah...pink/green tu yg saya knit 2 wks ago.

Tie said...

Hmm....Tie jadi rambang mata laa... kak elle pakai apa pun nampak cantik je...he he...

Kak Elle said...

tie..

hehehe rambang mata eh? denim and jacket merah jadi pilihan.

Cat Cat said...

Kak Elle,
I like the light brown one.. (the last picture)... Cantik coat.

Pssst, Cath akan tiba kat Kota Singa on the Sunday the 18th January early in the morning at 1:00 am... Kalau x menyusahkan Kak Elle, Cath & family will take a taxi to your house. Boleh ke?? Takut menyusahkan aje malam2 buta...

Kak Elle said...

cath..

its ok anytime my door open to you and family:)
hari apa tu ye?

sya said...

terrorlah bibik jadi jurufoto

sakurasa 2 said...

I like the jacket merah jadi pilihan sakura.. sexy gituuuu

Kak Elle said...

sya...

tante bukan sembarang tante tau:)tante dah lama kat sini 7 tahun didikan Jellanies ... hehe...she is bright lady can cook well and speak english ...alhamdulillah kerja pun rajin.

Kak Elle said...

sakurasa...

mambang merah juga eh?

zany said...

merah, i like.
yang biru ok juga

Kak Elle said...

zany...

suka merah juga ye?..saya pun:)

zino said...

sumbat je tiga tiga tu... dalam berita tadi kata NY ribut salji.. kakelle pegi sebelah mana ya..

Kak Elle said...

zino...

saya pergi south yg banyak red indian apachee....hehe

my sister tinggal kat Kerville 1 jam from San Antonio dan 2 jam dr Houston...aha my sis kata sejuk 0degree....

maszuzu said...

the denim one of course...fits well with everything.. and others u can buy there...like kak teh said..some excuse to shop..hehehe

Kak Elle said...

mas...

orite:)but will bring the red one too incase we nak jln2 masa ptg2...