Saturday, December 27, 2008

Makan makan

Makan makan sebab keluarga dapat berkumpul sama di boxing day.My niece Kristina datang dgn ibu mertua untuk berjumpa saya dan kali pertama juga untuk Puan Lena kerumah besan.My nephew Adam and family tiba mlm christmas dari Lake Charles.


Pada hari xmas saya goreng kway teow udang dan Maria sibuk buat mince pie hehe dapat saya belajar cara2 nya.Bagi John pulak dia sedang sibuk membuat kek hari jadi untuk Kristina yg jatuh pada hari xmas dan tajuk kek nya ia lah marathon race yg Kris akan masuk di bulan February 2009 di New Orleans...tak sangka saya John pandai membuat nya.

Semalam 26th December kami berkumpul sama untuk BBQ lunch dan kami bersantap dgn .......





BBQ Prawns marinate dgn blackpepper and garlic.









Tamale yg Kristina bawa makanan traditional mertua dia .. di perbuat dr jagong berinti ikut selera ada dgn ayam,daging atau sayuran .... akan2 otah2 kita cuma di balut dgn kupas jagong instead of daun nipah.



Grilled mushroom

Grilled asparagus




Mince pie yang Maria buat...sedap berinti manisan.








Epok2 aka karipap saya buat berinti kentang.





Birthday kek yg John buat ....


Terlampau kenyang walaupun cuma ringgan2 .... saya tak bolih letak banyak gambar sebab lama sangat nak upload gambar nanti balik Singapore saya akan letak gambar2 tu.
The Swann bersama anak2,menantu dan cucu mereka (perhatian Andre & Julia anak2 Robert dgn Istri pertama nya) mereka akan tinggal bersama tiap2 alternate hujung minggu.

Bersama ibu mertua Kristina Puan Lena org spanish and my sister Maria.

More pictures coming up.

23 comments:

aNIe said...

Kak...kat sana pun banyak acara makan2...Udang & mushrooms tu nampak menyelerakan...

Queen Of The House said...

Hi Kak Elle ... tak kira di mana, acara makan-makan mesti ada!! Kan? The menu looks very simple but delicious. Yum yum!

How's the other activities going so far i.e. shopping and siightseeing? Hope you are keeping well. Sejuk tak?

Kak Elle said...

anie...

sayang saya tak suka mushroom...tapi banyak juga udang saya gasak...haha

Kak Elle said...

qoth...

nak hidup kena makan lah...hehe

so far belom shopping tunggu after xmas sales...

baru pergi Frederickburg tadi makan texan lunch dengar lagu cowboy live.

judy said...

can you send me the photo of all of you? thanks

Ummi365 said...

wah your sister look younger than her agelah... awet muda macam kakak dia jugak... glad you are having fun there..

silversarina said...

Makan-makan dan sembang-sembang pasti menceriakan pertemuan , jagung tu mesti sedap , Spanish food kan tu ?

Dah makin ramai ahli keluarga Maria dan akak di sana, bsetnya.

Kak Elle said...

judy...

so when are you and Jim coming down to Kerville?

Kak Elle said...

ummi..

Maria is 4 yrs younger than me...

Kak Elle said...

rina..

y3es tu lah spanish food tamale nama nya akan2 otah2 kita juga cuma tak pedas.

Bebedores do Gondufo said...

I like your blog.
Carlos
Portugal
http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/

Tie said...

Seronoknya....ahli keluarga kak elle berbagai bangsa....menarik sungguh..Macam2 pengalaman dan pengetahuan boleh dapat, ekk.

Cat Cat said...

Kak Elle,
People here like to do BBQ alot... Hamburgers and hotdogs are very common here - a must during summer time... Yuuum, those prawn make me drool...

Kak Elle said...

bebedores...

thank u

Kak Elle said...

tie...

walaupun byk campuran kami damai:)

Kak Elle said...

cath...

BBQ is good than frying kan?

mº¿ºsh, brecht and nora said...

dearest kak elle, its good to learnt that u hv arrived safely and kept warm and well fed by your family members ; ) enjoy the rest of your hols and i look forward to more photos! i love their fire place! looks so cosy.....

Neeza Shahril said...

sedapnya prawn dan mushroom tu BBQ :). nak jugeeeee :)).

bestnya ada sedara kat states kan.. boleh lah berkunjung selalu :D

Neeza Shahril said...

sedapnya prawn dan mushroom tu BBQ :). nak jugeeeee :)).

bestnya ada sedara kat states kan.. boleh lah berkunjung selalu :D

arsaili said...

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

Kak Elle said...

mush...

yesn ngah enjoy sakan with the loved ones.
Happy new year.

Kak Elle said...

neeza...

kalau tak makan2 apa lagi kan?...haha

Kak Elle said...

arsaili...

salam maal hijrah juga dr saya di US.