Sunday, May 31, 2009

Sutera yg menggeram kan....

Hari ni kami di undang adik lelaki saya pergi makan nasi bryani and murtabak di Arab St tapi sebelum tu saya bersama Aini sempat pergi mencari kain sutera ... alang2 basah biar basah kuyup sekali ..... mmg tak jauh kedai2 kain ni dari tempat yg kami nak pergi makan.

Aini's feberet silk shop tu Bobby mmg mengila bila masuk mata jadi rambang ...... tengok lah.....






Berbagai2 sutera yg dari Thailand pure and raw dan juga dari India ........
Ingat tak ummi365 ada memberi saya kain masa hari jadi saya?jadi saya nak cari silk untuk kain dia jadi dapat lah saya buat 2 helai baju .... itu pun kalau cukup kain nya .... maklum lah badan XL size ni kekadang kain ela tak mencukupi......
Saya lupa pulak membawa kain untuk di pasangkan jadi ikut hati lah mencari warna pink .... ada yg gelap ada yg terang ... eh mana satu ye yg match?.... akhir nya saya pilih yg warna di bawah ....

Cam mana matching tak?satu meter S$20/-saya beli raw silk kalau pure silk 3 ply satu meter S$28/-
Lepas habis beli kain kami pun tuju ke ..........



tempat di atas ........... semua yg hadir 20 orang termasuk kanak2 ..... riuh pun bolih tahan .... dan yg menyambut hari lahir in May and June ..... Happy Birthday.



Ni saya tapau balik untuk makan esok di tempat kerja ..... no school no canteen.



24 comments:

mº¿ºsh, brecht and nora said...

dear kak elle, i thought the colour you chose is very soft and pretty, i hope it turns into a great looking baju kurung for u. hv a good 5 weeks of school hols, i hope it will give u lots of rest too.

Neeza Shahril said...

Kak Elle dah beli kain nak buat raya ke tuh?? neeza suka silk tapi tak suka nak iron.. heheh..

nampak sedap la murtabak tu :)

simah said...

akak..saya kena peluk dgn kejapnya oleh mak lang... ni saya hantar kisses in the wind utk akak...

terima kasih..ingat jugak akak kat saya... akak sihat? take careee...

:0)

cikMilah said...

ya ya memamg match! Amboi ya, pinkly lady di Aidilfitri nanti....

Hazia said...

Alamak! I miss that mutton murtabak at Arab Street... hmm...yummy!:)

Kak Elle said...

mush...

thank you I think it matches kan?

Kak Elle said...

neeza...

kain dah ada 4 helai semua pemberian dari kawan dan family..cuma kena hantar tailoring aje.

Kak Elle said...

simah...

hehe maklang jadi wakil semua orang tu peluk memeluk.

Kak Elle said...

cikmilah..

yes pink lady raya ni nanti,ornage pun ada dan brown...haha

Kak Elle said...

hazia..

jom mai sini kita pergi makan kat arab st.

pB said...

cantik la kak elle

Kitchen Guardian said...

Salam Kak Elle,

I will not miss going to Arab St if I were in S'pore....I love the shops yg jual cottons....

Kak Elle said...

pB...

hmm apa yg cantik?kain ke murtabak?...hehe

Kak Elle said...

kitchen guardian...

frequent visitor eh?

mamasita said...

Murtabak Arab Streeeet! Wooooh! Sedaapnya!

Kak Elle said...

mamashita...

let me know when u r in town ye?

sherry said...

Hi Kak Elle..

Pengakuan khas : Saya belum pernah ke Singapura!

Mission to accomplish : Saya akan ke Singapura soon .

Question : Sudikah Kak Elle berjumpa saya nanti?

Kak Elle said...

sherry...

Insya'allah kalau dtg bagi tau awal ye...

Mama Rock said...

kak elle, i loooooove those murtabak! had have them since i was little, now ni bila ada time kat S'pore sempat lah lari ke sana jsut for the sake of that murtabak!

maklang said...

cantek pink...I lurve pink..

salam dan peluk akak saya dah sampaikan,...nampaknya Simah puas hati dgn peluk tu..he..he..

Ummi365 said...

chewah dah banyak baju raya nampak nya... sutera lagi tu..

Kak Elle said...

MR...

jgn lari jln pelan2 nanti jatuh tak dapat makan murtabak tu...hehe

Kak Elle said...

maklang...

kalau dah wanita mesti suka pink kan?

Alhamdulillah dah selamat roubnd Istanbul ye?tu lah simah kata best maklang peluk dia untuk wakilkan kita2...selamat menjalankan umrah maklang seru kan nama saya nanti ye.

Kak Elle said...

ummi...

you jugak yg bagi tu..pink-pink...hahaha