Sunday, May 17, 2009

Penang Mali

When I met cikmilah a month ago she gave this bottle of rojak buah paste and only today I managed to make use of it .... btw cikmilah baru smlm the last piece of chocolate saya makan ... sayang nak habiskan *wink2*....hehehe

Yes the lovely chocolate she gave I managed to drag it for 1 month by eating 2 a week .... also to maintain diet ....hahaha




The rojak paste .....





morning at the market I bought cucumber,jambu,pineapple and turnip and also taupok .......


and the result a lip smacking rojak buah but too pedas for me ..... arggghhhh.......
Since my aunt is here for the weekend the siblings all came to say hello to her and its fun having the siblings visiting just like when arwah bapak was around ........
What did I cook? just mee rebus only ..........




mee rebus enak di makan .... all gone no leftovers .....
Tomorrow monday 18th May is my gourmet class in the afternoon where I will have 17 students betw age of 16-17yrs old attending.Menu for tomorrow is nasi lemak as requested so looks like teacher aunty nurse will be busy teaching.......hahahahaha

30 comments:

Nong said...

Tiga hari berturut2 makan laksa serawak, sedap betul. Dah beli rempah2 laksa tu bawak balik KL, tapi tak tau bila nak masak...

mee rebus tu nampak enak sekali :)

Kak Elle said...

nong...

bila masak laksa sarawak calling2 ye....hehe

insya'allah kalau mai sg nnt saya belikan rempah mee rebus tu.

maklang said...

sedapnya...dua2 maklang suka...tapi tak sempat lagi nak masak....

bilalah dapat makan rojak buah macam tu, simpanan rojak paste dah habis!

zany said...

Sedapnya...........

macam mana nak tapau ni kak. Dua2 tu nampak best.

zino said...

rojak buah tu buat meleleh air liur hehe

aNIe said...

Kak mee rebus tu nampak sedap ...terliur...anie dibuatnya...esok kene cari mee rebus nak makan...hehehe

D said...

oh dear, I'm really craving for a good mixture of rojak buah! kuah boleh dapat kat chinese shop but the fruits tu... :(

as for mee rebus, I'm gonna fix one tonight!

(see what great effects you have on me?! hehe)

cikMilah said...

hehehe.. ramai peminat kuah rojak ke.Next bloggers meeting cikMilah bawak kuah rojak lah... sendiri buat punya...baru belajar dengan makcik sebelah...
Coklat tu sampai sebulan akak simpan,,,:)
Iya lah.. di manakah ummi.

Ajzie said...

sodap nyaaaaaaaaaaaa

Cat Cat said...

Aduh Kak Elle, mee rebus tu nampak sedap sangat.

I'm cooking curry chicken for my co-workers on Tuesday. Wait for the picture ya..

silversarina said...

Pagi2 dah terliur tengok rojak buah dan mee rebus tu, eeemmmmmmm... sedapnyaaaa !!

Kak Elle said...

maklang...

you kan mahir buat sambal rojak...

Kak Elle said...

zany...

buat sendiri ye kalau nak tapau kena lah pergi pasar malam...hehe

Kak Elle said...

zino...

ala cian nya sampai meleleh ye...haha

Kak Elle said...

anie...

mee rebus tu senang aje nak buat sendiri...cuba lah

Kak Elle said...

D...

so sorry ye kalau dekat bolih hantar semangkok:)

Kak Elle said...

cikmilah..

thank u dgn rojak buah jadi satu hidangan:)

oh nak pandai buat sendiri ye bolih buat biz nanti ye...hehe

Kak Elle said...

ajzie...

sesungguh nya sedapppppppppp

Kak Elle said...

cath...

ok will check on your mee curry soon:)

Kak Elle said...

rina...

buat or cari nanti ye jgn terliur aje...haha

MOKCIK AZWA said...

wah ada rempah mee rebus ek kak elle...nak jugakkk...sejak tinggalkan perak, dah lama dah terliur nak makan mee rebus huhuhuhu

Mama Rock said...

kak elle...mesti mee rebus kak elle ni boleh lawan mee rebus lan janguut kat jb tu ya...looks yummy!

btw, happy nurse's day (12 may). I thot I missed an entry, but I see that there was no entry on nurse's day. anyway, hope it was a good one.

ps- i used to organize parties for nurses when i worked in a privtae hospital before - that's how i remember :)

Kak Elle said...

AZWA..

yes ada jual skg seme2 instant kan?

Kak Elle said...

MR...

nurses in SG 1st August but thanks for the thought ya:)

my mee rebus diff from that one u mention dah cuba makan only they garnish with crispy flour kan?

pB said...

coklat yang CikMilah , bagi tu ada lagiiiii, tauuuu

sayang nak makannnnnn

Kak Elle said...

pB...

wah chocolate tu pB buat perhiasan eh?

sally said...

salam ziarah kak Elle,
rojak buah tak jadi hal..tapi mee rebus tu yg mengancam jiwa kalbu..mcm dah terasa kt lidah nih..

Kak Elle said...

sally..

mee rebus senang nak buat ..recipe ada kat dapur kak elle.

Neeza Shahril said...

nak nanges betul la tengok rojak buah tuuu.. huhuhuhuuuuu!!! nak la jugakkkkk...

I need the mee rebus too.. takde tauchu la.. camne nak buat mee rebus kak elle ni.. uhuksss..

Kak Elle said...

neeza ....

jgn nangis ye nnt banjir kat sana bercampur air liur sekali...hehehe