Thursday, May 7, 2009

Perjalanan ku ...

Ingat tak pada pedometer saya ni 2 minggu lepas ....... hari2 masa di sekolah saya menguna nya dan alhamdulillah tak kurang dari 8000 steps sudah tercapai banyak kali tapi minggu ni hari2 dgn perjalanan memeriksa suhu badan anak2 murid dan staff hari2 sampai 10000 steps ..... yeah!


kalau lah saya jln lurus 10000 steps agak berapa jauh ek?alah the most dari KLCC ke Concorde Hotel kot......hahahaha ..... but most important berjalan jauh bermakna kita bersenam kan kan kan?





Hari ni dalam masa 7 jam saya sudah tercapai yg di atas .... sudah cukup lah untuk hari ni ....



dan mulai esok tak payah lagi datang kerja awal untuk mengambil suhu badan lagi .... sudah di longgarkan.....yippee ..... bolih tido lambat sikit dan keluar rumah macam biasa......



Esok ada persembahan anak2 yg mengambil bahasa melayu sebagai 2nd language membuat persembahan .... dan antara 750 students cuma ada 25 sahja yg mengambil BM ..... dari tingakatan 1st year hingga ke yr 6 ...... mereka terpaksa berpakaian melayu,menyanyi dan berjoget. Cikgu sms mlm2 jika saya bolih pinjamkan sepasang baju melayu perempuan dan lelaki...terpaksa saya sms my sis Aini pagi2 untuk memimjam baju Hannah dan Hafiz .... saya harap baju hafiz tu muat untuk si Isaac ... waduh hensem habis budak ni .... cakap BM pun bukan main lagi maklum lah anak murid cikgu chin katakan.



Kalau sempat saya akan tolong cikgu chin mengambil gambar persembahan mereka .... tak bolih janji ye cikgu ..insya'allah kalau sempat saya tolong ye.



PS all the school pc YM,MSN,YOU TUBE sudah di block olih pihak sekolah ... jadi saya tak bolih guna tu lagi tapi kalau nak tinggal pesanan di persilakan saya akan jawab bila ada masa ...*wink-wink* ... shhhhhhhhhhhh

16 comments:

zany said...

akak exercise ke tu, lepas ni longgarlah semua baju, he, he.......

Neeza Shahril said...

banyaknya kak elle jalan... neeza ni naik turun tangga dah berbunyi-bunyi lutut.. aduhhh.. betul macam nenek tua betul la..

kat sekolah kak elle ada jugak ajar subject BM ya.. bagus jugak cam tu.. kira 2nd language lah ya..

zino said...

kalau nak cepat meter tu bertambah dari rumah ke tempat kerja jalan kaki aci tak? hehe

Mama Rock said...

i think my pedometer paling tinggi pun 7000 steps kot. tu lah jadinya kalau asyik kerja depan computer aje...

PrinCeSS said...

uwaa kalah maya exercise ni..
maya exercise sikit dah semput..huhu
ni cuaca dah panas..jangankan nak exercise,nak keluar rumah pun malas..
nasib baik de kelas,kalau x berkurungla dlm rumah..^^

Kak Elle said...

zany...

haha semua dah ketat zany terpaksa.

Kak Elle said...

neeza...

ye BM one of the subjects as 2nd language selain dr mandarin,french,spanish,japanese,hindi,german and tamil.

Kak Elle said...

zino...

pengsan saya nanti...hehe

Kak Elle said...

MR....

kekadang nakm jln tu yg malas kan?selain pergi lunch...

Kak Elle said...

princess...

mmg kalau dah panas terik berkurung aje lah nampak nya kan? duduk aje dlm aircond room berpeluh pun tidak ek?

silversarina said...

OO dah sampai target 10000 steps , bestnya dapat senaman tanpa perlu ke gym .

Kak Elle said...

rina...

kalau nak seribu daya cuma kita selalu berkata esok masih ada....hehe

Ummi365 said...

bravo... will see a healthier you nanti...

Kak Elle said...

ummi...

tak guarantee lagi agak penat makan lebih pulak..hahaha

maklang said...

baguslah kak jalan2 tu...kami kat sini pun kena mulakan jugak!

Kak Elle said...

maklang ..

jalan ye jgn tak jalan...tapi kalau tawab kat MM agak bolih sampai 10000 steps:)