Sunday, May 10, 2009

Suara siapa?

Someone asked me whose voice was it they heard singing the minggu bahasa video I showed in my last entry?ok thats Ben and Jamal's voice you cleary heard ... 2 very polite young men both boys in yr 5...Ben is Singaporean whilst Jamal if of mixed heritage American and Indonesian ... they both have good strong voice and taking malay as 2nd language.I recorded them when they were rehearsing before their performance. Of course there were 8 others but can hardly hear them.





The 2 playing the kompang is Desmond from Indonesia another polite young man who is also in our rugby team and Moosa (not sure where he is from) .... the other young man in yellow baju melayu is Isaac Safii also of mixed heritage malay and chinese .... hensem kan?....hehehe .... but he's a bit shy.


Today is mother's day as everyone knows but to me its another quiet day at home only went to the market to stock my freezer after the heavy rain in the early hours.I did sambal goreng or what in Malaysia they call it sambal jawa rite?




Sambal goreng ..... given some to Aini and am now waiitng for my brother Fandi to drop by and collect his share after work at 8.30pm.



and bergedil to go with it ..... sape2 yg membaca jgn drool ye nanti basah blog I..... hahahaha

Tomorrow I am not working payback for saturday's public holiday ....yeahhhhhhhhh!!!!!

32 comments:

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak Elle.

samabal goreng ni kegemaran saya tau....tapi modal nya kena banyak kalau nak buat...itu sebab saya buat khas kalau hari raya saja...biar dia jadi special sikit...

silversarina said...

I tak kisah suara sapa,memang budak2 tu sporting and ceria tapi I tambah teruja bila nampak sambal tu... meleleh air liur, memang dah basah blog akak ...hihi.

cikMilah said...

ermmmm.. nak sikit.. memang drolling. Saya tak masak pun hari ni.. lapar...
Jealous nya esok tak kerja!!!!.Arghhhhh.. I jadik tension balik ingat kena kerja esok....huhuhu!!!

Ajzie said...

sambal goreng.... yum yummmmm sedap nyaaaaa..

Kak Elle said...

ezza...

mana banyak modal nak ikut kan tak ler sgt ...hehe

Kak Elle said...

rina...

yes the boys mmg sporting betul tak sia2 cikgu chin mendidik mereka untuk banga dgn BM.

cepat2 lap kan nnt basah habis satu blog.

Kak Elle said...

cikmilah..

meh ada lagi saya masak banyak cukup untuk 20 orang...

aha esok tak kerja..esok tak kerja...hehe

Kak Elle said...

ajzie...

lah ada yg minat sambal goreng lagi nampak nya:)

Kak Ezza@makcik Blogger said...

kak eele,
sambal goreng saya mmg banyak modal..heheheeh kacang panjang nya..cili merah nya..bawang kecik,serai halia lengkuas bawang putih santan tauhu tempe udang basah....semua kena hiris halus..belum lagi yang tumisan nya...

Kak Elle said...

ezza...

sama lah mcm saya buat cuma kekadang leceh nak siapkan hiris mengiris dan goreng tahu dan tempeh tapi bila dah mula ok je...kadang letak juga hati ayam tapi ada yg tak makan jadi skg letak udang aje.

Neeza Shahril said...

jangan drool kak Elle??? Neeza dah telan2 air liur ni.. tak pernah tengok sambal goreng sesedap gitu.. nak kena buat ni sebab tersangatlah rasa nak makan heheh..

begedil neeza suka makan dengan soto.. :)

Kak Elle said...

neeza...

hohoho dah drool ye..ok esok lusa masak ye...haha

zino said...

sambal tu menyelerakan..

simah said...

happy mother's day akak...!!! take care :0)

p.s... oo ni i mesti nak kena denda u ni sebab tak balas sms i...*wink*

D said...

eh, i punya tak de ke?? nanti i dtg singgah!!;)

Kak Elle said...

zino...

org nogri pandai makan ke?...haha

Kak Elle said...

simah...

denda ye?hantar tiket pergi balik to Istanbul ye...haha

Kak Elle said...

D...

cepat2 singgah ye kang habis pulak:)

maklang said...

sedap sambal goreng akak tu...sudah pasti sebab saya dah rasa...

Kak Elle said...

maklang...

aha maklang dah rasa 2 kali kan?ala sama juga agak mcm wan masak kan?

Ummi365 said...

ada rumah kosong kat sebelah tu... ummi nak pindah. hari2 tak payah masak, hantar tupperware.. aci tak?

Cat Cat said...

Kak Elle,
Itew sambal goreng sini kasik mari... Dah meleleh air liur, babe... :D

Kak Elle said...

ummi...

rumah kosong takde tapi bilik kosong ada 2 ...hahaha

Kak Elle said...

cath...

come come makan sama2...

zany said...

sedapnya sambal goreng tu, bila nak makan auntie nurse masak, hmmm yummy

Nong said...

Ni tgh lunch time. Lapar pulak tengok sambal goreng tu... droool..

Kak Elle said...

zany...

meh sini saya masak lagi:)biar puas makan ngan nasi panas,bergedila nd serunding.

Kak Elle said...

Nong...

lunch gi makan Nong nanti lapar...kalau nak sambal goreng tu kena lah dtg sg ye.

Hazia said...

Hi,
Dah lama tak sempat jengok. Hari2 dgn kids can be uplifting ya?;)

Bergedil tu sedap, hehe...

Mama Rock said...

yes kak elle, you really made me drool! i love sambal goreng...which i always stuff myself with it bila time raya at my mum's place!

Kak Elle said...

hazia ...

better be with children than adults kan?...hahaha

Kak Elle said...

MR...

tak yah tunggu raya bila2 bolih masak...looks like its every bloggers favourite dish ek?