Wednesday, June 3, 2009

Tetamu jauh

Malam ni saya ada tetamu dari seberang yang sudi datang kerumah untuk bertemu kali kedua...
saya mmg ambil cuti 2 hari jadi dapat lah masak sedikit untuk menjamu.Ingatkan nak bertemukan lagi satu blogger yang juga ada di Singapore tapi malang nya dia nak pulang ptg ni takpe lah tak rezeki nak jumpa mungkin dia pun banyak prog sampai tak sempat bertemu saya.


Pepagi saya dah kepasar dan tak tau apa nak menjamu bila dia dan keluarga dtg nanti .... lama juga memikirkan apa menu yek? dan akhir nya saya masak lauk pauk raya makan ngan lontong .....


Lontong ....



sambal goreng ......


cili prawns....



sayur lodeh .....



rendang ayam .....
kejap lagi nak goreng bergedil pulak ...
saya akan update dan tunjuk sape tetamu saya mlm ni ok...... hehehe.... dan saya menjemput 2 bloggers tempatan untuk bersama makan2 insya'allah dan harap mereka akan datang.


11 comments:

moon said...

salam Kak Elle,

Meriah nampak dapor hari ni yer....

Kak Elle said...

moon...

salam juga dr singapore .... hehe hari ni dapur berasap:)

Ummi365 said...

baru je teringat nak masak lontong sebab ada lebih nasi impit soto hari isnin tu.. dah lah tengah lapar ni. nak jugak leh?

Kak Elle said...

ummi...

meh lah kita makan ngan mulan and family...

sakurasa 2 said...

kak ella
rasa2 sakura kenal tak siapa tetamu kak elle he he he

cikMilah said...

Tetamu tu dari T'gganu ker....
tolong makan kan kat saya ya...

zany said...

best arr jadi tetamu kalau tuan rumahnya rajin memasak.

Kak Elle said...

sakurasa...

hehe agak2 sape ye?jawapan tomorrow's n3

Kak Elle said...

cikmilah...

jawapan dah tertulis kat ummi's reply...

kenyang tak saya tambah makan untuk milah..

Kak Elle said...

zany....

ni masa tuan rumah rajin kalau malas agak nya di bawa aje kat gerai makanan yg terdekat.

Neeza Shahril said...

adeh dehhh... laparnya perut.. kalau lah ada kat depan mata, mau licin tu.. :D