Wednesday, June 3, 2009

My Guests from T'Ganu

My guests arrived at 5.45pm after a visit to the bird's park in Jurong ... my..my I think my last visit there must be over 20 yrs ago.....

This is Mulan's 2nd visit to my place her last visit was a year ago ... this minah really make use of the school holidays rounding from east to north to central to east and south and back to central then to Vietnam .... I can imagine how tiring its gonna be in the end.





We had lontong and I am happy the family enjoyed it .... Zharif has good appetite and so is Marsha .... mak and pak jgn cakap enjoy habis ...rite mulan?.... hahaha




Zharif enjoyed the rendang 3 kali tambah tau ..... haha but I am not counting I am happy they are enjoying my cooking ...




Before we say goodbye .... a must picture .... excuse my powderless face .... hehe







Thank you mulan for the goodies ... love them ... the one in the pink bag is a belated birthday gift a set of pink emboidery telekong and sovenirs from HK and Vietnam.



I am dying to try this perencah ikan bakar that mulan brought ... must do it this weekend if I am not doing anything .


more fridge magnets to my collections .... thank you once again.



I am waiting for next month as I will be having 2 princesses coming to stay with me ..... hmm... want to make a guess?.... wonder who?




18 comments:

Cat Cat said...

Sedapnya lontong. You are a good cook, Kak Elle. I miss the sambal udang and your nasi lemak... Hari2, Cath boleh makan your home-cooked nasi lemak...

Kak Elle said...

cath...

next time must stay with me longer then can cook for you ok?

aNIe said...

Seronok bila ada tetami dtg berkunjung dan menikmati masakan kita kan kak?

Jauhnya Mulan berjalan...anie tak kemana2 musim cuti sekolah ni...

Rasanya dodie dan mas akan ke sana lagik ke? Hehehe...

Kak Elle said...

anie...

mmg suka kalau tetamu dtg menunjung:)sudi nak dtg kerumah.

takpe lah cuti sekolah akan dtg bolih berjalan kot...hehe

tetamu bulan depan kena tunggu...haha

MULAN said...

ayoooo... sudah masuk entry..? he he... i'm about to sleep.. penaaattt but enjoy jumpa kak elle tadi..!! thanx for everything..

zino said...

selamat menyambut tetamu hehe

Kak Elle said...

mulan...

I am speedy gonzales lah...hahaha semua buat nak cepat.

Kak Elle said...

zino...

selagi ada tenaga bolih lah terima tetamu:)

sya said...

Kak Elle sorry tak dapat dtg, sebab cuti boss bagi till rabu aje and I was busy ngan ipar2 and the children seorang dgn sya and another diekspot ke rumah lain. Bila nak balik lots of picking up kena buat.

Trip kali ni meletihkan sungguh and anak2 pun tak sempat jumpa nenek.

Masa kak elle sms pepagi hp with Amiza so tak dpt ur message abt lontong party tu sebab Amiza at Bukit Merah and myself kat Senja.

Thanks a lot for the invitation and sayang tak dpt jumpa Mulan

nurazzah8 said...

Kak Elle...terimakasih atas ucapan Bday.

alamak...terliur azzah tgk lontong kak Elle tu...nak jugak boleh?

Kak Ezza@makcik Blogger said...

amboi kak elle...
besar nya udang tu....

cikMilah said...

Wow Mulan ligat betul cuti-cuti ASEAN ya!
Burp...dah kenyang, terimakasih sebab tolong makan ya...hehehe

ermmmm..rasanya tau sapa 2 princess tu...ehem!

KakAnie.. Dodie kan dah kena ikat la.. camana nak datang ngan Mas...unles Alfian kasi lepas isteri cutenya tu...hehehe..

Kak Elle said...

sya...

takpe lah mungkin tak rezeki nak jumpa.

Kak Elle said...

azzah...

lontong kat sana sama juga kan?

Kak Elle said...

ezza...

mana ada besar dlm gambar aje tu...hehe

Kak Elle said...

cikmilah...

cuti sekolah ramai malaysian yg pergi jauh2 ye..sape kata ekonomi merosot?

hmm...princess and prince and king pun bolih gak....hahaha

Dodie kalau nak dtg bolih sekali2 suami di tinggalkan...hahaha

Neeza Shahril said...

bestnya lah mulan.. dah 2nd time dapat makan home cook Kak Elle.. sangat lah jelesnya.. tapi tak pelah, dapat tengok pun dah dapat telan air liur hehehe..

Kalau ada peluang nak jugak ke sana.. tapi tak tahu lah.. cuti pendek sangat...

Kak Elle said...

neeza...

kalau sudi apa salah nya kan?pucuk pangkal ikut kan hati lah...haha