Tuesday, June 23, 2009

Porridge for the day

Today I cook porridge with crab stick squares which I bought frozen couple of weeks ago and finally its of use today.The only problem with porridge a small bowl isn't enough ......




My bowl of porridge with a set of korean cutlery given to me by Sya when I was last in KL and today I decide to use it with my porridge .... thanks ye Sya.




In a way the spoon length is good its longer then our normal tablespoon if only there's kimchi .... hehehe ..... but then I don't think I can swallow them:(


Don't you think its a wonderful world eating porridge using korean spoon whilst watching korean movie?...... hahaha ..... what a life and wonderful time I am having during my leave .... except last night it was quite painful but nevermind have to bear with it and as maklang and rina said ada teman hensem menemankan ..... hehehe


Have a nice day my friends:)

20 comments:

sya said...

Itulah kak elle .. bebudak ni kata with the Korean spoon jadi selera nak makan..

Kak Elle said...

sya...

yg senang nya sebab length yg panjang bolih suap dr jauh...hehe..bila dah bolih kunyah betul2 bolih guna chopstick dia pulak:)

cikMilah said...

Kak, jom gi Korea...:)

Semangkuk kecik tu mana cukup...saya kalau prridge mesti nak tambah...

pB said...

lawa lar spoon tu ...

Kak Elle said...

cikmilah...

ni huh tengah kumpul duit nak gi korea nak jumpa si hensem2 ...hahaha...

tapi hari ni saya tak tambah milah alhamdulillah masih pertahan walaupun that small bowl was brunch.

Kak Elle said...

pB....

lain dr yg lain kan?

zany said...

ahaks............diet nampak,
harus slim lepas ni, he, he........

Kak Elle said...

zany...

diet???once I can chew again mula lah menyental segala2 nya...haha

silversarina said...

Kami pun makan bubur hari ni, Mimi request nak bubur nasi +chicken+carrot+potato .

Macam nilah memang kena ikut Maya balik Korea...hihihi.

sherry said...

Kak Elle.

Berseleranya makan porridge tu..i pulak kalu ada permintaan anak nak makan porridge, i taruk bawang putih and ikan bilis ajer...very plain porridge for them!

maklang said...

kami makna porridge last Sunday..dah tak ada mnu..musim panas kan..malas nak makan..

hope you are feeling better kak..boleh shed a few pounds kalau dok makan porridge tiap ari!

Kak Elle said...

rina...

bubur nasi mmg sedap macam2 bolih letak kan cuma masa ni tak bolih yg keras2 aje..

nak ikut Maya balik Koreaaaaaaaaa..hehe

Kak Elle said...

sherry...

mmg berselera porridge ni tapi yg plain juga di cari bila sakit kan?

Kak Elle said...

maklang..

makan porridge bolih slim..tapi minum air ice cream soda berbotol2 tau musim panas ni..

moon said...

kak elle ni bukan saja sakit gigi tapi sakit korea nih...sudu pun korea gak...muahahahha apa pun jadi u happy kak

Kak Elle said...

moon...

gigi tak sakit tapi bd gum infection ... semua korean ye..mana korean man nya nak jugakkkkkk....hahaha

aNIe said...

Kak elle ni samalah ngan sya tu...kat rumah dia periuk kuning yang masak mee tu pun ade....

moon said...

Kak Elle,

Queen of the Game dah tengok blum..hero cun giler!

Kak Elle said...

anie...

sudu/chopstick tu sya yg bagi masa di KL tapi tak setahap ke peiok lah...haha

Kak Elle said...

moon...

wah ni nak suruh saya jgn tido mlm ye...haha