Friday, November 28, 2008

Cheese cake anyone?

Its cheese cake night and I've just finished doing them....just as well I bought all the ingredients
6th sense ... when Huda finally arrived at 8.30pm empty handed when she suppose to get certain stuff .... notti girl rite?... I started doing them soon after maghrib and I did .....
















The cinnamon topping with fresh strawberries for decoration ........








Next I did the above and this time I use whip cream and sour cream and it tastes just like ice cream ..... hehe ... yes I lick the bowl with my fingers ..... haven't decide what topping to do yet as Huda gone down to the supermart to get something...will update on that later.
Cheesecake recipe here






Ok this is what Huda did to the cheese cake .....










Since I have more of the cream I fill the little cases that I bought sometimes ago which was meant to do fruit tarts but didn't get around to do it.









Big sisters and 6 small sisters ........



All the cheese cakes tonight ........ cam mana bolih buka cheese cake outlet tak?....hahahaha





At 10.30am I had my first bite ............. yummyliciousssssssssssss





























till my next entry.............












26 comments:

zino said...

nak sikit... boleh post tak hehe

ZLAA said...

Sinful! Pos sini la sikit akak..

aNIe said...

Larrr...kak..meh le antar kat anie yang kecik2 tu pun cukup le..hehehe

D said...

yummilicious! hehe... i know the ingredients to making cheesecake are all waiting in the fridge for me to put them together. now i'm inspired!

tulipurple said...

naKKK NakkKKKK cisskek!!aduishhh..pagi2 nie,sejuk2 ujan bertambah lapar!!

silversarina said...

pagi dah meleleh air liur, nak buat jugak hari ni, nak tunggu akak courier sure hancur dan cair itu cake...hehehe.

Kak Elle said...

zino...

nak pos tak berbaloi...meh dtg sini bolkih makan yg fresh..hehe

Kak Elle said...

zlaa....

ampun maaf di pinta ye:)buat lah kat sana ingredients lagi murah

Kak Elle said...

anie...

so sori yg kecik2 tu di bawa balik my sis Lina smnlm bila dia ambil si kecik Nana (nana ikut huda masa my sis belajar ugama)...anie buat ler.

Kak Elle said...

D....


buat d jgn tak buat:)you punya will be better than mine .. you kan terrer buat cakes.....hehe

Kak Elle said...

tulip...

cian nya dia gi secret recipe beli nanti ye:)

Kak Elle said...

rina....

buat tau jadi tak liur lagi...nanti buat n3 letak gambar cheese cake tu.

zino said...

kak elle
nanti nak cari seminar ke conferen ke kat sana hehe..

Kak Elle said...

zino...

nak buat conference kat sini sponsor will think twice...expensive!!...hahaha

Neeza Shahril said...

nak a very big bite of the big sister boleh tak kak elle?? look so yummylicious ;)

lepas ni boleh business cheesecake lah pulak ya.. sure ramai nak beli..

Kak Elle said...

neeza...

2 big bites pun bolih..

jual cheesecake???minta ampun tak minat....hehe
untuk makan bolih tapi jelak juga.

Ummi365 said...

adoi.. besarnya your bite.. itu macam 3/4 of the cake... kat cold storage sini tak jual base dialah so kenalah buat breadcrumb sendiri..apa susah bibik ada suruh dia tumbuk je creamcrackers tu kan hehehe

Kak Elle said...

ummi...

i couldn't finish it too creamy makan few spoonful je...Huda baked the other one in my oven toaster bolih plak...since she will be at Sentosa for the friend's b'day fun...

oh kat sana tak jual the base ye...the one sold here is of graham's biscuit and we can get it at most big supermart...selling at $4.95

maklang said...

wooo...sedap nya nampak!

Kak Elle said...

maklang....

nampak je sedap:)maklang buat lagi sedap agak nya.

Neeza Shahril said...

talk about base ni kan.. kat US selalu kawan neeza buat cheesecake. beli aje base kat grocery store. handy betul. Kat sini, semua nak buat sendiri. Bila buat sendiri, neeza letak tebal base tu sebab neeza suka! hehee..

Kak Elle said...

neeza...

nak buat sendiri tu bolih tapi since ada yg dah siap apa lagi vit M pun dtg lah...dia ada 2 type graham's biscuit or chocolate base..tu yg sedap:)tapi kekadang takde so angkut apa yg ada..ni offer $3.95...kalau nak buat kena beli digestive biscuits,butter dah berapa?...baik beli dah siap....haha

Cat Cat said...

Kak Elle,
Cantik strawberry cheese cake... Ada bakat ni... Bertuah Huda dapat auntie cam Kak Elle. :)

zany said...

baru habis makan cheesecake, but from secret recipe je, excitedkan kalau buat sendiri, one day nak cubalah, ada resepikan?

Kak Elle said...

cath...

nak jadi my anak sedara tak?..hehehe

Kak Elle said...

zany...

buat lah the recipe I dah letak kat www.dapurkakelle.blogspot.com