Saturday, January 30, 2010

Ice cream to the rescue

Its a very hot day today that I had to have a second shower now ..... now how I wish it will rain .... hahaha






Billy tried a new kibbles today - compliment from the owner of a pet shop that just open near my place.

This instant ice cream was given to me by Cikmilah when I was in KL in April last year and only get around to do it this morning.


I packe make 4 cups of ice cream ....



it turns out yummy and just look at that lovely texture ..... next time can add cut strawberries:)
psst cikmilah bolih belikan lagi tak?
Till my next entry.......



18 comments:

mush, brecht & nora said...

altho those ice cream looks so good, it gives chills down my throat, sini sejuk gila Kak Elle.... jadi memang dah lama tak makan ice cream = (

Cat Cat said...

Oh, rupa2nya cikmilah yang bagi ya... Pecah rahsia... haha.

zino said...

billy makan aiskrim tak hehe

Kak Elle said...

MUSH....

what can I say you have all the cold weather and everything:)

Kak Elle said...

cath...

sebab cikmilah tak masuk FB so kena lah thank her kat sini:)

Kak Elle said...

zino....

Billy tak bolih makan tu semua tapi cium aje bolih....

SoFie NuR said...

nampak sedap aiskrim tu auntie..nak sikit..hehe

Kak Elle said...

sofie...

meh lah kalau nak:)tapi kat sana dah cukup sejuk kan?

cikMilah said...

bole.. bole...brapa mau.. hehehehe

Kak Elle said...

cikmilah...

berapa flavour ada? saya nak vanilla and strawberries aje...haha

MAMAMIA said...

Kak Elle, kat sini pun panas gila..

Nak beli ice cream, anak2 tengah selsema, batuk, demam semua ada...

Kak Elle said...

mamamia...

mmg dah musim panas ni...

MOKCIK AZWA said...

eeii..macam sedap la icecream home made tu..nak pi cari la nak buat hehehe

aNIe said...

Wah kak ada jugak instant eskrim...macam2 ada sekarang yang kak

david santos said...

Ice cream for Cat is very good.
I love cats.
Have a nice day.

Kak Elle said...

azwa...

sori lambat respond ye

Kak Elle said...

anie...

cikmilah bagi kat saya masa di curve last year baru teringat nak buat:)

Kak Elle said...

David...

thank you:)and meooow