Wednesday, October 28, 2009

Dapur akan berasap insya'allah

Kucing di bawah ni nama nya Billy kemungkinan saya adopt dia tak lama lagi ... umur 1.5 tahun dah hari lahir nya 2 hari sebelum saya....jadi tahun depan kami bolih celebrate bersama:)




Esok dua orang kawan dari KL akan bersama saya hingga hari isnin - suka nya saya ada teman berketawa bersama.... mesti meriah nanti dgn gelak ketawa kami.Saya kena lah rajin jadi agak2 dapur akan berasap untuk 2-3 hari mereka di sini tapi minta maaf ye saya terpaksa bekerja sebab bukan cuti sekolah ... tapi mereka no sweat lah akan tau lah menjaga diri masing2.... buat lah mcm rumah sendiri ye?



Hari ahad lepas saya membuat laksa goreng .... recipe yg mudah ..... lebih nya saya bawa ke sekolah pada hari isnin makoi 2 matsalleh makan ngan saya bukan main suka mereka ... tahan pedas pakcik dan makcik berdua ni.




Mlm semalam teringin pulak nak makan prawn mee jadi bila balik aje terus defrost kan udang dan dlm 45 minit siap lah mee udang saya....saya guna short cut tak yah lah nak mengoreng kepala udang dah tu di kisar halus ..... apa2 pun syiok saya guna rempah soto.

Klau nak tau apa saya masak hujung minggu ni sila lah singgah lagi .... tapi blog ni dah lembab sikit ..... asal dah malas nak update.


hingga bertemu lagi....

12 comments:

Cat-in-Sydney said...

Kak Elle,
On behalf of all felines in the universe, welcome, welcome to our wonderful wonderful world. purrr.....He's a tabby like us too! meow!

Kak Elle said...

angeline....

meow meow ... once I get sorted out with my apartment for his safety then only I can bring him home:)

zany said...

sedapnya Billy tidor, Labu tengah memekak tak betul sekarang ni, risau saya tengok.

tulipurple said...

wahh..ada teman party ek nnt kak elle,next yr :).
saper ler yg bertuah bdn dpt rasa air tgn kak elle tu,tak sabar nk tgk menu2nye nnt.

aNIe said...

Kak...kemalasan berblog ni bermusim ye kak...hehehe...anie dah mula rajin balik...sebab banyak cerita yang tertunggak...

Akak dah ada garpy kan? Nak ambil si billy lagik ke?

Cat Cat said...

Cute-nya si Billy.... Dah dapat "anak" nanti, tentu busy - tak kesunyian... :)

Kak Elle said...

zany...

kalau tengok depa tido mmg tak ingat dunia kan?

Kak Elle said...

tulip...

yes ada teman 3-4 hari ni...happy:)lom tau masak tak kalau malas turun aje ke food centre...haha

Kak Elle said...

anie...

ikut mood juag nak update blog kan?
Garpy saya tak bolih pisahkan dr tuan dia kesian nanti dua2 rindu2an...tapi masih anak saya juga kami kongsi...hehe

Kak Elle said...

cath...

yes Billy hopefully wil be my companion:)

silversarina said...

Dah nak ada anak angkat kat rumah ...meooowwwww, meeoowww , nak ikan boleh ..hihi.

Happylah ada teman kat rumah , masak apa ye, tumpang bau dahlah )

Kak Elle said...

rina...

meoowwwwwww tak lama lagi:)nak tumpang bau aje ke?